fbpixel

Search icon
Search
Η Chloé ορίζει τη Chemena Kamali ως νέα δημιουργική διευθύντριά της
FASHION NEWS

Η Chloé ορίζει τη Chemena Kamali ως νέα δημιουργική διευθύντριά της

Ο γαλλικός οίκος μόδας καλωσορίζει τη διάδοχο της Gabriella Hearst, η οποία έκανε την τελευταία της επίδειξη στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού


Ο γαλλικός οίκος μόδας Chloé επέλεξε, όχι άλλη από την Chemena Kamali, ως νέα δημιουργική διευθύντρια, αφού η Gabriela Hearst αποχαιρέτησε τη θέση, με την τελευταία της επίδειξη κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. 

Η Hearst διορίστηκε για πρώτη φορά ως δημιουργική διευθύντρια της Chloé τον Δεκέμβριο του 2020, αντικαθιστώντας τη Natacha Ramsay-Levi. Παρόλο που ο χρόνος της στον γαλλικό οίκο μόδας ήταν σχετικά σύντομος, έχει επιτύχει κάτι αρκετά εξαιρετικό - υπό τη διεύθυνσή της που εστιάζει στη βιωσιμότητα, η Chloé ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός οίκος μόδας πολυτελείας που έλαβε το status B Corp.


Η σχεδιάστρια μοιράστηκε μια ειλικρινή δήλωση για την αποχώρησή της: "Ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο να μοιραστώ το δημιουργικό μου όραμα και να προσθέσω τη φωνή μου στην ιστορία της Chloé, ενός αξιόλογου οίκου που πάντα αγαπούσα τόσο πολύ".

Καλωσορίζοντας, λοιπόν, τη νέα creative director σας παρουσιάζουμε μερικά facts για τη Chemena Kamali
screenshot-2023-10-09-at-22408-pm.png

Η 41χρονη Kamali από το Dusseldorf ήρθε στην Chloé από τον οίκο Saint Laurent, όπου ήταν βασική αναπληρώτρια του Anthony Vaccarello και διετέλεσε διευθύντρια σχεδιασμού για το γυναικείο ready to wear, αλλά ο διορισμός της είναι σαν να κλείνει έναν κύκλο. Ο οίκος Chloé είναι το μέρος όπου η Kamali ξεκίνησε την καριέρα της, δουλεύοντας αρχικά ως μέλος της ομάδας της Phoebe Philo και αργότερα ως διευθύντρια σχεδιασμού υπό την Clare Waight Keller.

"Η καρδιά μου ήταν πάντα της Chloé", δήλωσε η Kamali σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε. "Είναι από τότε που πέρασα τις πόρτες της πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Η επιστροφή μου μοιάζει φυσική και πολύ προσωπική".

Η Kamali είναι επίσης απόφοιτος του Central Saint Martins στο Λονδίνο και έχει εργαστεί στις εταιρείες Alberta Ferretti και Strenesse. Πρόσφατα, μάλιστα, εργάστηκε ως σύμβουλος για την εταιρεία denim, Frame, με έδρα το Λος Άντζελες, στο Μιλάνο.

Ο διορισμός της έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Seán McGirr ως διαδόχου της Sarah Burton στη θέση του δημιουργικού διευθυντή στον Alexander McQueen. Τόσο ο Kamali όσο και ο McGirr ακολουθούν την τάση της προώθησης under the rader talents, αντί να επιλέξουν ένα όνομα σταρ, όπως όταν νωρίτερα φέτος, ο μουσικός Pharrell Williams ανέλαβε το ρόλο του δημιουργικού διευθυντή ανδρών στη Louis Vuitton. 

A new start

Η Chloé ιδρύθηκε από τη Γαλλίδα σχεδιάστρια Gaby Aghion το 1952. Η Aghion προσέλαβε αργότερα τον Karl Lagerfeld για να διευθύνει τον οίκο, αλλά μετά την αποχώρησή του το 1997, πολλές κορυφαίες γυναίκες σχεδιαστές, όπως η Martine Sitbon, η Stella McCartney και η Natacha Ramsay-Levi, κατείχαν την περίφημη θέση του δημιουργικού διευθυντή.

Όπως φανέρωσε η ίδια η Kamali, "Νιώθει απίστευτη τιμή που θα αναλάβει αυτό το ρόλο, χτίζοντας επάνω στην ιστορία και το όραμα των Gaby Aghion και Karl Lagerfeld".

Η Kamali θα κάνει το ντεμπούτο της στην Chloé με μια παρουσίαση πριν από τη συλλογή της τον Ιανουάριο του 2024 και στη συνέχεια με μια επίδειξη πασαρέλας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι τον Φεβρουάριο.

Ο Riccardo Bellini, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chloé, ανέφερε σε δήλωσή του ότι το "εξαιρετικό δημιουργικό ταλέντο της Kamali, η εκτεταμένη εμπειρία και η μοναδική σύνδεση με την κληρονομιά και τις αξίες της μάρκας την καθιστούν φυσική επιλογή για τον οίκο". Συνέχισε λέγοντας πως "η Chemena είναι ταυτόχρονα η δημιουργική διευθύντρια αλλά και η ενσάρκωση του πνεύματος της Chloé."

Feature image source: @chloé