fbpixel

Search icon
Search
Gabriela Hearst: Ποια είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chloé που θα παρουσιάσει την πρώτη της συλλογή τον ερχόμενο Μάρτιο;
FASHION NEWS

Gabriela Hearst: Ποια είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chloé που θα παρουσιάσει την πρώτη της συλλογή τον ερχόμενο Μάρτιο;

Η creative director που διαδέχεται την Natacha Ramsay-Levi θέτει νέους στόχους για την ιστορία του γαλλικού brand


Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του γαλλικού οίκου Chloé για την αποχώρηση της creative director Natacha Ramsay-Levi, μαθαίνουμε πως τη θέση της θα διεκδικήσει η σχεδιάστρια μόδας Gabriela Hearst. Την ανακοίνωση αυτή πραγματοποίησε ο CEO του οίκου μέσω του διαδικτύου, Riccardo Bellini, ενώ εδώ και καιρό γνωρίζαμε πως η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια σκόπευε να αφήσει τoν ρόλο της, αφού ένιωσε πως προσέφερε ό,τι καλύτερο μπορούσε κατά τη διάρκεια της «θητείας» της στο εμβληματικό brand.

Ποια είναι, όμως, η διάδοχός της, Gabriela Hearst και τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα στην πορεία της στον χώρο της μόδας;
g-heast-kd-crop.jpg

Αντλώντας έμπνευση από τους μεγαλύτερους designers παγκοσμίου φήμης, η Gabriela ένιωσε από νεαρή ηλικία την ανάγκη να αδράξει τις απαραίτητες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για να σκιαγραφήσει τη δική της πορεία ως σχεδιάστρια κι επιχειρηματίας. Η chic όψη της και εκλεπτυσμένο στιλ για το οποίο χαρακτηρίζεται σήμερα, αποτελούν τα στοιχεία που αναζητούσε από μικρή για την εξωτερική της εικόνα, όταν δεν άφηνε από τα χέρια της περιοδικά μόδας και αντίστοιχα λευκώματα, με σκοπό να «οπλιστεί» με τις κατάλληλες γνώσεις που απαιτεί αυτός ο ανταγωνιστικός χώρος. Η ίδια, ωστόσο, δε φοβήθηκε ούτε στιγμή τον αμείωτο ανταγωνισμό. Αντιθέτως, αυτό που επιθυμούσε από νωρίς -χωρίς καν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το κομμάτι του fashion- ήταν η αποτύπωση του προσωπικού της χαρακτήρα στις δημιουργίες της.

Ήθελε, λοιπόν, να αφήνει το στίγμα της σε κάθε κομμάτι που φέρει την υπογραφή της. Λίγα χρόνια αργότερα, τα κατάφερε!

Το φθινόπωρο του 2015 κι αφού ήρθε σε επαφή με καταξιωμένα πρόσωπα της βιομηχανίας, δημιούργησε μια πολυτελή επιχείρηση ρούχων και αξεσουάρ με βάση τις αρχές της διαχρονικότητας, της ποιότητας και της βιωσιμότητας, κάτι που την ξεχώρισε σε ανύποπτο χρόνο. Αποτέλεσε την αρχή για να στραφούν άλλες τέτοιες προσωπικότητες του χώρου σε πιο eco friendly υλικά, χωρίς ωστόσο να στερούνται την πολυτέλεια και την αίγλη που χαρακτηρίζουν τα πιο iconic fashion houses.

Δίνοντας έμφαση στο sustainability, στη κομψότητα και, παράλληλα, στο μοντέρνο design, ξεχωρίζει μέχρι και σήμερα για τα υλικά και τις υφές που επιλέγει για το ομώνυμο brand της, μεταξύ των οποίων είναι και το μαλλί merinos. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως οι άνθρωποι της μόδας την ξεχώρισαν λίγο παραπάνω μετά την κυκλοφορία της διάσημης τσάντας της "Nina", αλλά και συνολικά για τα οικολογικά δερμάτινα είδη της συλλογής της.

02171519-gabriela-lbm2-cover-1400x934.jpg

Αφού πραγματοποίησε τα πρώτα της βήματα σε αυτό το οποίο αγαπούσε από μικρή και η ζωή την οδήγησε αναπόφευκτα στο να το καταφέρει, διακρίθηκε με το βραβείο της Αμερικανίδας Σχεδιάστριας Γυναικείας Ένδυσης της χρονιάς στα CFDA Fashion Awards τον περασμένο Σεπτέμβριο κι έκανε το ντεμπούτο της στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτή ήταν μόνο η αρχή για την επιτυχία που έφτασε στα αυτιά μας αυτές τις ημέρες.

Η Gabriela Hearst, εκτός από επικεφαλής του δικού της brand, θα είναι και η νέα creative director του οίκου που κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα στα χρόνια, χάρη στη δημιουργικότητα της Natacha Ramsay-Levi, πάνω στην οποία πρόκειται να δουλέψει και η διάδοχός της, που φαντάζει ιδανική επιλογή γι' αυτήν τη θέση. Τα δείγματα της δουλειάς της, ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύουν να αποτελέσουν τη νέα εποχή του δημοφιλούς brand!

Τον προσεχή Μάρτιο, μάλιστα, η Gabriela Hearst πρόκειται να παρουσιάσει την πρώτη προσωπική της συλλογή για την Chloé, για τη σεζόν Fall/Winter 2021!