fbpixel

Search icon
Search
Η Angelina Jolie συνεργάστηκε με την Chloé για το νέο της εγχείρημα Atelier Jolie
FASHION NEWS

Η Angelina Jolie συνεργάστηκε με την Chloé για το νέο της εγχείρημα Atelier Jolie

...και τα νέα για την αποχώρηση της Gabriela Hearst από τον οίκο


Η αγαπημένη γαλλική "It girl" μάρκα αποκτά μια δόση star power έπειτα από την ανακοίνωση της συνεργασίας της με το ολοκαίνουργιο brand 'Atelier Jolie'. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Angelina Jolie ανακοίνωσε το τελευταίο της εγχείρημα στον τομέα της μόδας, και τώρα, οι fashion enthusiasts έχουν και κάτι άλλο για να περιμένουν με την ανακοίνωση ότι η μάρκα της Jolie θα συνεργαστεί με τη γαλλική εταιρεία μόδας Chloé. Στην ανακοίνωση, η Jolie τόνισε ότι ήθελε να συνεργαστεί με τη μάρκα λόγω της ιδιότητάς της ως B Corp, μια διάκριση που κατέχει από τον Οκτώβριο του 2021.

Η πιστοποίηση B Corp είναι ολιστική και δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ένα μόνο κοινωνικό ή περιβαλλοντικό ζήτημα. Και η διαδικασία για την επίτευξη και διατήρηση της πιστοποίησης είναι αυστηρή και απαιτεί τη συμμετοχή ομάδων και τμημάτων σε ολόκληρη την εταιρεία σας. «Πολύ λίγες μάρκες πολυτελείας είναι πιστοποιημένες ως B Corp. Ήταν σημαντικό για μένα να συνεργαστώ με την Chloé, μία από τις πρώτες μάρκες πολυτελείας που είναι B Corp. Ήταν προνόμιο να σχεδιάζω με την Gabriela Hearst και ελπίζω όλες οι γυναίκες να αισθάνονται άνετα και όμορφα σε αυτή την capsule συλλογή», ανέφερε η Jolie σε δήλωσή της. Συνέχισε λέγοντας ότι τα χρήματα από τη συλλογή θα επανεπενδυθούν στους τεχνίτες και χειροτέχνες (σημερινούς και μελλοντικούς) που εργάζονται με τη μάρκα της. «Τα κέρδη μου από αυτή τη συνεργασία θα επενδυθούν στην καθιέρωση θέσεων μαθητείας για ράφτες και τεχνίτες στο Atelier Jolie».

351131859-799772725109764-7838067574450012506-n.jpg
Image source: @gabrielahearst

Η Gabriela Hearst, η οποία ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το brand μετά από τρία χρόνια, σημείωσε επίσης ότι είναι ενθουσιασμένη που θα προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα με την Jolie και θα δεσμευτεί περαιτέρω στις υποσχέσεις της Chloé να γίνει πιο βιώσιμη. Η Hearst θα αποχωρήσει από την Chloé μετά από τρία χρόνια στο lead. Η πρώτη της συλλογή για τον οίκο παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2021 και η τελευταία της θα είναι η συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2024, που θα παρουσιαστεί αυτό το φθινόπωρο στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θέλει να επικεντρωθεί στην ομώνυμη μάρκα της και σε άλλα τρέχοντα πρότζεκτ. Προς το παρόν, δεν υπάρχει γνωστό σχέδιο διαδοχής, αλλά το brand πλέον δίνει πολλή προσοχή και στη νεότερη γενιάς οπαδών της μόδας, πολλοί από τους οποίους συλλέγουν κομμάτια από το σύντομο πέρασμα της Stella McCartney στην Chloé από το 1997 έως το 2001.

Όσον αφορά την άποψη της Hearst για τη συνεργασία με το Atelier Jolie, φανέρωσε:  «Από τη στιγμή που άκουσα για το όραμα της Angelina για το Atelier Jolie, πίστεψα σε αυτό. Είναι ένας τρόπος να εξυψώσει τους άλλους μέσα από την ομορφιά της κατασκευής ενδυμάτων και τον βαθύ σεβασμό της για το περιβάλλον. Είναι τιμή για μένα που η Chloé θα είναι ο πρώτος συνεργάτης του Atelier Jolie, καθώς και οι δύο έχουν υψηλά ιδανικά για τη βελτίωση του είδους μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αγαπώ τόσο την Angelina όσο και την Chloé τόσο βαθιά.»

Αν και λίγα είναι γνωστά για τη συλλογή Atelier Jolie και Chloé, η ανακοίνωση μοιράστηκε επίσης ότι θα περιλαμβάνει «ρευστές σιλουέτες και απτές λεπτομέρειες» και θα έχει «έμφαση στα βραδινά ρούχα και μια διαχρονική αισθητική εμπνευσμένη από πολυετή κομμάτια από την αγαπημένη γκαρνταρόμπα της ίδιας της Jolie». Άλλες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν το γεγονός ότι η κάψουλα θα προβάλλει «κοινωνικές επιχειρήσεις υπό την ηγεσία γυναικών» και ότι «πολλαπλές εμφανίσεις κάνουν χρήση νεκρών αποθεμάτων και υλικών με χαμηλότερο αντίκτυπο».

Ανυπομονούμε να δούμε τη συλλογή!