fbpixel

Search icon
Search
 Η Cate Blanchett ετοιμάζεται να ανοίξει τη δική της private gallery στο σπίτι της στην Αγγλία
PEOPLE & PARTIES

Η Cate Blanchett ετοιμάζεται να ανοίξει τη δική της private gallery στο σπίτι της στην Αγγλία

Ένα νέο βήμα για την ηθοποιό που φανερώνει την αγάπη της για την τέχνη


Είναι λαμπερή, πετυχημένη στον χώρο της υποκριτικής και πάντα με το χαμόγελο χαραγμένο στα χείλη της: η Cate Blanchett, πέρα από τις αμέτρητες επιτυχίες στη μεγάλη οθόνη που μας έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια, δε σταματά να μας εκπλήσσει με τα ολοκαίνουρια βήματα που αναλαμβάνει ανά καιρούς. Εκτός από τον κινηματογράφο, την έχουμε θαυμάσει σε ποικίλα τηλεοπτικά προγράμματα, σε απονομές βραβείων, στο red carpet, αλλά και σε διαφημιστικά spots που κάνουν την παρουσία της να δείχνει ακόμα πιο εμβληματική.

Μαζί με την εκθαμβωτική της παρουσία και την επιτυχία που παρουσιάζει στον χώρο του θεάματος, η διάσημη ηθοποιός τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για την τέχνη κι εύκολα μπορεί να πει κανείς πως αποτελεί το αγαπημένο της χόμπι. Η ίδια, υπό κανονικές συνθήκες, συνηθίζει να πραγματοποιεί ταξίδια και μέσα από αυτά να έρχεται σε επαφή με διάφορους πολιτισμούς κι εκθέματα που τη βοηθούν να διευρύνει τις γνώσεις της. Πέρα από τις επισκέψεις σε μουσεία και χώρους τέχνης, μέσα στα χρόνια έχει καταφέρει να συλλέξει σπάνια artworks, με τα οποία διακοσμεί τους προσωπικούς της χώρους και τα αντικρίζει με ανυπέρβλητο θαυμασμό.

a86a0de1d681d30eea8f6f965cf1e64c.jpg

Έχοντας, λοιπόν, μια τεράστια συλλογή από έργα τέχνης και σπουδαία διακοσμητικά μεγάλης αξίας και σημασίας για τον πολιτισμό, η Cate Blanchett πήρε την απόφαση να δημιουργήσει τη δική της ιδιωτική gallery, την οποία θα στήσει στην εξοχική της κατοικία στο Ανατολικό Sussex στην Αγγλία. Με σκοπό να είναι σύμφωνη με τον νόμο, η ηθοποιός προχώρησε στην υπογραφή συμβολαίων για να πάρει την άδεια μιας τέτοιας πράξης.

Όπως αναφέρουν οι Times, η ηθοποιός μπορεί να διατηρεί χαμηλούς τόνους και να ξεχωρίζει για την classy παρουσία και το αστείρευτο ταλέντο της, αλλά οι γνώσεις που «κουβαλά» ξεπερνούν τη φαντασία. Συγκεκριμένα, λέγεται πως έχει στην κατοχή της πτυχία καλών τεχνών και πως η αγάπη της για την 7η Τέχνη προέρχεται πάνω απ' όλα για την οπτική της απέναντι στα πράγματα, τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς.

Γνωρίζει πολύ καλά, λοιπόν, να διαχωρίζει τα επιβλητικά έργα, αλλά και την ιστορία που φέρουν αυτά -τόσο ως προς το τι παρουσιάζουν όσο και για τους καλλιτέχνες που τα υπογράφουν. Αυτή, άρα, είναι η ιδανική ευκαιρία γι' αυτήν να αναδείξει το πάθος της, ακόμα και υπό την παρουσία ελάχιστων ατόμων στα οποία θα είναι ανοιχτή η έκθεση.

house.png
Η κατοικία της ηθοποιού στην Αγγλία

Μερικά χρόνια πριν, η Blanchett και ο σύζυγός της Andrew Upton, επένδυσαν 3,75 εκατομμύρια λίρες για να αγοράσουν αυτό το σπίτι στην Αγγλία, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Crowborough στο East Sussex. Πρόκειται για ένα iconic κτίσμα του 1890, με ολοκάθαρες αναφορές από την αγγλική αρχιτεκτονική περασμένων αιώνων, στο οποίο η ηθοποιός βιώνει στιγμές απόλαυσης με τον άνδρα της και τα τέσσερα παιδιά τους.

Δεδομένου ότι τα τετραγωνικά μέτρα είναι πολλά και οι εξωτερικοί χώροι ανέρχονται στα 13 στρέμματα, έχει φανταστεί το στήσιμο της gallery σε ένα συγκεκριμένο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για το νέο της εγχείρημα. Σε αυτό, σκοπεύει να εκθέσει όλα τα έργα που συλλέγει εδώ και χρόνια και το όλο σκηνικό της νωχελικής Αγγλίας θα συμπληρώνει μοναδικά τον σκοπό της.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως σε αυτό το σπίτι έχουν διαμείνει ανά περιόδους γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος, μεταξύ των οποίων ο ηθοποιός Tom Baker, καθώς και ο θρυλικός συγγραφέας Arthur Conan Doyle.