fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Η απόλυτη anti-aging ρουτίνα περιποίησης για εσάς που έχετε περάσει τα 40

Μικρά μυστικά και tricks για υπέροχη επιδερμίδα


Η απόλυτη anti-aging ρουτίνα περιποίησης για εσάς που έχετε περάσει τα 40

Η δεκαετία των '40 είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο για τη γήρανση του προσώπου, καθώς αποτελεί κατά βάση την ηλικία στην οποία τα πρώτα σημάδια εμφανίζονται, λόγω της έναρξης των ορμονικών αλλαγών. Η παραγωγή οιστρογόνων μειώνεται κατά την προεμμηνόπαυση, η οποία συνήθως ξεκινά από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας των 40 και στη συνέχεια μειώνεται απότομα καθώς αρχίζει η εμμηνόπαυση. 

face-skin-beauty-at-leabreuerr.jpg
@leabreuerr

Τι ακριβώς κάνει η απώλεια οιστρογόνων στο πρόσωπο σας; 

Είναι εμφανές ότι υπάρχει μειωμένη πυκνότητα, αυξημένη ξηρότητα και λιγότερη ελαστικότητα με αποτέλεσμα τη χαλάρωση. Βάσει επιστημονικών δεδομένων, μετά την ηλικία των 30 γίνεται 1% λιγότερη παραγωγή κολλαγόνου. Συσσωρευτικά, μαζί με την επίδραση από τον ήλιο και το οξειδωτικό στρες εμφανίζονται λεπτές γραμμές και υπερμελάγχρωση. Ακόμη, η απώλεια υποστηρικτικού λίπους και οστών δημιουργεί πτυχές στο δέρμα και κάποια σημάδια μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν μόνο στο ιατρείο του δερματολόγου ή του πλαστικού. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να παρατείνετε την ωρίμανση του δέρματος, ακόμη και από το σπίτι. Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε παρακάτω τα top προϊόντα που θα σας βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Ξεκινήστε από μέσα

Μια λαμπερή επιδερμίδα είναι σημάδι ενός υγιούς οργανισμού. Για αυτό το λόγο ξεκινήστε από μέσα και σιγουρευτείτε ότι λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα σας βοηθήσουν στη "μάχη" με την αντιγήρανση. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς και επενδύστε σε συμπληρώματα διατροφής που θα σας χαρίσουν μέγιστα αποτελέσματα. 

cocobeautea-beauty-skin-face.jpg
@cocobeautea

Δώστε προσοχή στα μάτια

Εάν έχετε επενδύσει σε κρέμες ματιών και το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Είτε η κρέμα ματιών δεν ήταν καλή, είτε δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες τις επιδερμίδας σας. Το ξηρό δέρμα, που οδηγεί σε γραμμές, οι αποχρωματισμοί και φυσικά οι ρυτίδες μπορούν να διορθωθούν αν επιλέξετε προϊόντα που θα τονώσουν την επιδερμίδα γύρω από αυτή την ευαίσθητη περιοχή. Και φυσικά το μυστικό είναι να εναλλάσσετε την κρέμα ματιών πρωί και βράδυ για να λαμβάνετε διαφορετικά οφέλη.

Έμφαση στη λεπτομέρεια

Αν κοιτάζετε στον καθρέφτη και βλέπετε ότι η υφή του δέρματος σας δεν είναι τόσο λεία ή ομοιόμορφη, τότε μπορεί να ήρθε η στιγμή να την ενισχύσετε. Ο ορός είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να την διατηρήσετε αψεγάδιαστη. Ένας προϊόν με στοχευμένη δράση, που θα σας βοηθήσει στην παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, δυο συστατικών που θα κάνουν το δέρμα σας να μοιάζει πιο σφριγηλό και ελαστικό, είναι must. Απαλύνετε τις ρυτίδες και καταπραΰνετε την ερεθισμένη επιδερμίδα με μια μόνο κίνηση.

Βασική προΰπόθεση

Αυτή είναι η ηλικία που πρέπει να ξεκινήστε να λαμβάνετε σοβαρά την ενυδάτωση. Για αυτό το λόγο βρείτε μια πλούσια ενυδατική κρέμα με αντιγηραντικά οφέλη που θα κάνει το δέρμα σας απόλυτα plump και λαμπερό. Επιλέξτε μια κρέμα που μειώνει τις φλεγμονές, απαλείφει τα σημάδια του stress από το πρόσωπο σας και διατηρεί τη νεανική εμφάνιση.

skin-beauty-face-emma-oak.jpg
@emma_oak

Προσωποποιημένη περιποίηση

Το να αφουγκραστείτε τις ανάγκες σας μπορεί να γίνει η πραγματική απάντηση σε κάθε πρόβλημα που παρατηρείτε στην επιδερμίδα. Δοκιμάστε να τοποθετήστε στο πρόσωπο σας ένα έλαιο που θα μειώσει ορατά την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Δώστε σημασία σε συστατικά όπως οι πολυφαινόλες, το αγριέλαιο και το εκχύλισμα φύλλων ελιάς και κρατήστε την αφυδάτωση και τα σημάδια γήρανσης μακριά.

Κεντρική φωτογραφία:@oliviapalermo

1

Παστίλιες για να αναζωογονήστε τα κύτταρα σας και να ανεβάστε την ευεξία σας

NMN Boost your day slow your aging, Dr. Noel BUY ME

2

Κρέμα που διορθώνει όλα τα σημάδια γήρανσης γύρω από τα μάτια

Premium, Lierac SEE MORE

3

Καταπολεμά γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το μέτωπο, ενώ παράλληλα προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στο blue light

Κρέμα Ματιών με Βιοπεπτίδια, Tzimas Cosmetics BUY ME

4

Oρός που προλαμβάνει και μειώνει τα σημάδια γήρανσης

Growth Factor Serum, Zo Skin Health BUY ME

5

Eξαιρετικά πλούσια αντιγηραντική κρέμα ultra lifting υψηλής απόδοσης

Elysiage The Cream, Dr. Noel Lysiage the cream BUY ME

6

Αντιγηραντική και αντιρυτιδική κρέμα προσώπου για καθημερινή χρήση

La roseraie, Mielev BUY ME

7

Λάδι εντατικής φροντίδας και επανόρθωσης προσώπου & λαιμού που πηγάζει από ένα ισχυρό μείγμα 9 διαφορετικών ελαίων

Protect and Rescue Precious Oil Face & Neck, Athonites BUY ME