fbpixel

Search icon
Search
Hydration o'clock: Έτσι θα παραμείνετε super ενυδατωμένες στη διάρκεια των διακοπών σας
WELLNESS

Hydration o'clock: Έτσι θα παραμείνετε super ενυδατωμένες στη διάρκεια των διακοπών σας

Εύκολες λύσεις για την παραλία κι όχι μόνο!


Είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι έχουμε όλοι ανάγκη από extra ενυδάτωση. Περνώντας πολλές ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, δίπλα στην θάλασσα, είναι σημαντικό να μην παραμελείτε τον εαυτό σας και να προσφέρετε στον οργανισμό σας όλα όσα χρειάζεται, προκειμένου να διατηρείται -όσο το δυνατόν περισσότερο- ενυδατωμένος. Αν ετοιμάζεστε για τις διακοπές σας, συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τα must-try tips, που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας, όσο θα απολαμβάνετε τις βουτιές σας στα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας.

Χαλάρωση με... προσοχή!

Water

Δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με κάτι διαφορετικό. Το νερό είναι υπεραπαραίτητο το καλοκαίρι κι ειδικά στη διάρκεια των διακοπών, αποτελεί τον μεγαλύτερό σας σύμμαχο, αν θέλετε να παραμείνετε super ενυδατωμένες. Είτε βρίσκεστε στην παραλία, με θέα το απέραντο γαλάζιο, είτε απολαμβάνετε μία καλοκαιρινή βόλτα, φροντίστε να έχετε μαζί στην τσάντα σας ένα -τουλάχιστον- μπουκαλάκι νερό, που θα σας συντροφεύει. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, πως το νερό αποτελεί βασικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 60% του σωματικού βάρους στους ενήλικες άντρες και το 50-55% στις ενήλικες γυναίκες, ενώ ειδικά το καλοκαίρι, ο ζεστός καιρός μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση, για την οποία απαιτείται αυξημένη κατανάλωση υγρών. Εxtra tip: Αν θέλετε να διατηρήσετε δροσερό το νερό σας, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ένα θερμός, που θα εξασφαλίσει μία συγκεκριμένη θερμοκρασία και θα χαρίσει διάρκεια στο ρόφημά σας. Try it! 

shutterstock-1544761217-713479219240.jpeg

Fruits

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα πεντανόστιμα και πολύ-πολύ λαχταριστά summer-fruits; Η περίοδος, αυτή, μας χαρίζει πολλές διαφορετικές επιλογές και φρούτα που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι, τα πορτοκάλια, οι φράουλες και το γκρέιπφρουτ κι αυτό από μόνο του είναι πολύ θετικό! Ένας ακόμη τρόπος -συνεπώς- για να διατηρηθείτε ενυδατωμένες, είναι να τα εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας, καθώς αποτελούν ιδανική λύση για κάθε ώρα της ημέρας. Είτε βρίσκεστε στην παραλία, είτε όχι, πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε μία δροσερή, ολόφρεσκη φρουτοσαλάτα, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και στοιχεία κι αποτελεί και μία super-light επιλογή για τις ώρες που το θερμόμετρο χτυπάει... κόκκινο και θέλετε να αποφύγετε κάποιο snack που θα σας επιβαρύνει.

Salads

Eξίσου δροσερές και πολύ θρεπτικές, είναι και οι πράσινες σαλάτες, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού. Και σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το καλοκαίρι μας προσφέρει πολλές, διαφορετικές επιλογές, με τις φρέσκες σαλάτες να είναι must. Η ντομάτα, το αγγούρι, τα αντίδια, τα βλίτα, το ραπανάκι, τα καρότα, τα παντζάρια, το μαρούλι κι η ρόκα είναι μερικά μόνο από τα λαχανικά εποχής, που μπορείτε να απολαύσετε άφοβα αυτό το διάστημα. Όλα είναι πλούσια σε μέταλλα και θα σας χαρίσουν τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε, όταν η ζέστη είναι κάτι παραπάνω από έντονη και κυρίως, είναι πεντανόστιμα. Συνδυάστε τα αγαπημένα σας λαχανικά με κοτόπουλο ή σολομό και θα έχετε στη διάθεσή σας ένα πλήρες, δροσερό, γεύμα που θα διατηρήσει τα επίπεδα ενυδάτωσής σας πολύ υψηλά.

shutterstock-360191873-713479271549.jpeg

Green tea

Το παγωμένο τσάι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και σε φυσικά σάκχαρα -όταν είναι sugarfree- κι εκτός από το γεγονός ότι συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενυδάτωση του οργανισμού, λειτουργεί και σαν σύμμαχος στην προσπάθεια για απώλεια βάρους. Ειδικά το green tea, είναι γνωστό πως έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς βοηθά σημαντικά στην ενίσχυση του μεταβολισμού, ενώ αυξάνει την ενέργεια και την πνευματική εγρήγορση. Επιπλέον, το πράσινο τσάι χαρίζει ενυδάτωση κι αναζωογόνηση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και στη μείωση του σωματικού λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς, αυξάνοντας το μεταβολικό ρυθμό. Τo green tea είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο -λοιπόν- για το καλοκαίρι κι αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αξίζει πραγματικά να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Yogurt

Tέλος, μία πολύ καλή επιλογή και σίγουρα, πολύ νόστιμη, αποτελεί το γιαούρτι. Είναι δροσερό, περιέχει περίπου 80% νερό κι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ είναι συχνά εμπλουτισμένο με βιταμίνη D. Παράλληλα, είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, ενώ περιέχει -επίσης- κάλιο, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β12 και φωσφόρο. Εκτός από τη μεγάλη θρεπτική του αξία, το γιαούρτι αποτελεί και μία πολύ νόστιμη επιλογή για ένα super-light γεύμα, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με φρέσκα φρούτα εποχής, granola, ξηρούς καρπούς και μέλι, για ακόμη πιο πλούσια γεύση. 

Stay hydrated!