fbpixel

Search icon
Search
How to: 8 τρόποι για να γίνετε «πρωινός τύπος»
WELLNESS

How to: 8 τρόποι για να γίνετε «πρωινός τύπος»

Κι όμως μπορεί να δείτε διαφορά στην καθημερινότητά σας


Μπορεί απλώς να μην έχετε γεννηθεί «πρωινοί τύποι». Παρόλα αυτά, πρέπει να γνωρίζετε ότι έχετε τη δύναμη να αλλάξετε τη νοοτροπία σας και να τα καταφέρετε ακόμα και αν πιστεύετε ότι είναι αργά! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι εξάσκηση και θετική στάση. Αν είστε πραγματικά έτοιμοι για την προσαρμογή του τρόπου ζωής, μοιραζόμαστε μαζί σας 8 τρόπους για να αλλάξετε την άποψή σας σχετικά με το πρωινό ξύπνημα και να γίνετε επίσημα ένα πρωινό άτομο! 

Διαβάστε παρακάτω!  

1. Κρατήστε το κινητό σας τηλέφωνο και το laptop μας μακριά - και σίγουρα όχι στο κρεβάτι σας. Αυτό θα σας αναγκάσει επίσης να σηκωθείτε γρήγορα  για να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι σας.

shutterstock-2456565011.jpg

2. Αντί να χουζουρεύετε χαλαρά το πρωί, σηκωθείτε από το κρεβάτι αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Πιο εύκολο να το λέμε παρά να το κάνουμε βέβαια, αλλά μόλις το συνηθίσετε, θα δείτε τα παραγωγικά του οφέλη να αποδίδουν.

3. Αποφύγετε να πατάτε το snooze. Θα σας οδηγήσει σίγουρα σε περισσότερες ώρες στο κρεβάτι. 

4. Αφού κινηθείτε λίγο, εξασκηθείτε σε βαθιές αναπνοές: Ο life coacher, Ryan Haddon, συνιστά: «Βάλτε το χρονόμετρό σας για 5 λεπτά, καθίστε όπου κι αν βρίσκεστε, κλείστε τα μάτια σας και απλά επικεντρωθείτε στην αναπνοή που μπαίνει και βγαίνει. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε μια φράση ή ένα μάντρα σε κάθε εισπνοή/εκπνοή ή να εστιάζετε στο διάστημα μεταξύ των αναπνοών. Αν το μυαλό σας περιπλανιέται, απλά παρατηρήστε το και, χωρίς να κρίνετε, επανέλθετε πίσω στην αναπνοή.»

5. Πριν πέσετε για ύπνο, φτιάξτε μια νοητική ή σωματική λίστα ελέγχου, ιεραρχώντας τα σχέδιά σας για την επόμενη μέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να οραματιστείτε τι πρέπει να πετύχετε το πρωί.

6. Ανταμείψτε τον εαυτό σας. Δώστε του μια ωραία ανταμοιβή όταν έχετε πετύχει έναν μικρό στόχο ή ένα ορόσημο για εσάς. Μόλις πετύχετε μια εβδομάδα να ξυπνάτε νωρίς και να σηκώνεστε κατευθείαν από το κρεβάτι, φροντίστε να αναγνωρίσετε τη νέα υγιεινή συνήθεια που καταφέρατε.

shutterstock-2435301743.jpg

7. Προγραμματίστε μια πρωινή προπόνηση (ακόμα κι αν αισθάνεστε οπαδός της γυμναστικής) και ενθαρρύνετε τον εαυτό σας να το κάνει και να ιδρώσει. Η πρωινή άσκηση αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει την παραγωγικότητα της ημέρας.

8. Τραβήξτε τις κουρτίνες σας προς τα πίσω και αφήστε το φυσικό φως να μπει μέσα το πρωί - σίγουρα θα σας ξυπνήσει ομορφότερα και πιο γρήγορα.