fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Home Morning Routine: Η εύκολη πρωινή ρουτίνα ομορφιάς που θα σας χαρίσει λαμπερό πρόσωπο

3 skincare steps αρκούν για να την εφαρμόσετε κι εσείς


Home Morning Routine: Η εύκολη πρωινή ρουτίνα ομορφιάς που θα σας χαρίσει λαμπερό πρόσωπο

Γνωρίζουμε όλοι πως τις επόμενες εβδομάδες θα περάσουμε αρκετό χρόνο στο σπίτι προσέχοντας τον εαυτό μας και τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής. Ένας τρόπος για να σας περιποιηθείτε είναι να υιοθετήσετε την ιδανική πρωινή ρουτίνα που θα σας χαρίσει τέλειο πρόσωπο και αψεγάδιαστη επιδερμίδα γεμάτη λάμψη και φρεσκάδα. Όταν μάλιστα αυτή η morning routine αποτελείται από μερικά μόνο βήματα τότε το ενδιαφέρον για αυτήν γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Εμείς συγκεντρώσαμε τα 3 βασικότερα steps που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε το δέρμα των ονείρων σας μένοντας σπίτι και χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθείτε κάποιο σπά ή ινστιτούτο περιποίησης.

calu-rivero-14-1409x940-sheet-mask-tricks-homepage-1280x720.jpg

Step 1: Καθαρισμός

Πολλές από εσάς βαριέστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης το πρωί διότι ο χρόνος σας είναι περιορισμένος εφόσον βιάζεστε να φύγετε για το γραφείο. Πλέον όμως που τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο χρόνος μας είναι περισσότερος, τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε skincare products που θα απομακρύνουν όλα τα μικρόβια από το πρόσωπό σας. Μάλιστα μπορείτε να κάνετε double cleansing που προσφέρει ακόμη πιο hardcore αποτελέσματα καθαρισμού. Ξεκινήστε, λοιπόν, με ένα έλαιο καθαρισμού για να κάνετε ντεμακιγιάζ και να αποβάλετε τους ρύπους και συνεχίστε την cleansing διαδικασία με ένα αφρώδες προϊόν, που θα εισχωρήσει βαθιά μέσα στους πόρους και θα τους καθαρίσει τέλεια.

Step 2: Απολέπιση

Είναι πολύ σημαντικό να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα. Ωστόσο, σημασία έχει ο τρόπος που θα το κάνετε, για να μη βλάψετε κι ερεθίσετε την επιδερμίδα σας. Για παράδειγμα, επιλέγετε τα scrub products ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Μάλιστα, επενδύετε σε προϊόντα που έχουν enzyme exfoliators, όπως θα τα δείτε να αναγράφονται στις ετικέτες τους, επειδή ακριβώς τα ένζυμα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα χωρίς όμως να επιβαρύνουν εσωτερικά το πρόσωπο.

Plus, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας scrub προσώπου μόνες σας στο σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο δύο υλικά. Βάλτε σε ένα μικρό μπολ λίγη καστανή ζάχαρη και ίση ποσότητα από ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Ανακατέψτε πολύ καλά και τοποθετήστε λίγο από το μείγμα στο δέρμα σας. Κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και τέλος ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε για 2-3 φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε απίστευτα λεία επιδερμίδα.

health3.jpg

Step 3: Ενυδάτωση

Είτε είστε skincare fanatics είτε όχι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, για να αναδειχθεί καλύτερα το μακιγιάζ σας, πρέπει να έχετε ένα αψεγάδιαστο, λαμπερό κι ενυδατωμένο πρόσωπο. Μια καλή βάση, δηλαδή, πάνω στην οποία θα «χτίσετε» το makeup look σας. Για να το πετύχετε αυτό, χρειάζεται να πίνετε πολύ νερό, να προσπαθείτε να κοιμάστε αρκετές ώρες, για να είστε ξεκούραστες και φρέσκες και φυσικά να εφαρμόζετε καθημερινά την ενυδατική σας κρέμα. Ωστόσο, θα πρέπει να βρείτε την ιδανική, πάντοτε ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Plus, μην ξεχνάτε την εφαρμογή του αντηλιακού σας όλο τον χρόνο πάνω από την moisturising cream σας, για να απαλλαγείτε από τυχόν πανάδες και πρόωρες ρυτίδες.

Από κανονικό και ξηρό μέχρι μικτό ή λιπαρό δέρμα, αυτοί είναι οι τρόποι για να υιοθετήσετε μια εύκολη και ιδιαίτερα απλή ρουτίνα περιποίησης και να την προσθέσετε αμέσως στο... μενού ομορφιάς σας!


1

Με βάση το λάδι

Cleanse Off Oil, MAC Cosmetics Buy here

2

Must-try

Pep-Start Exfoliant, Clinique, Sephora Buy here

3

Smooth face

Hydrate Moisturiser, Pestle & Mortar Buy here

4

Love it

Skin Cleansing Gel, Sephora Collection, Sephora Buy here

5

Με εκχύλισμα γιασεμιού

Κρέμα Προσώπου και Ματιών Jasmine Youthful, Verolive, A Magic Cabinet Buy here