fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

Haute creations

KONSTANTINOS TSIGAROS

Haute creations

Mετά από τόσα χρόνια συνεπούς παρουσίας στην πόλη, και όχι µόνο, πώς έχει διαµορφωθεί σήµερα το προφίλ του ατελιέ, το concept, οι δηµιουργίες σας, µε δεδοµένες τις νέες συνθήκες, καθώς και την εγκατάστασή σας σέναν νέο χώρο; Ο οίκος συµπληρώνει φέτος 20 συνεχή έτη παρουσίας και συνεχίζει να δηµιουργεί µόδα, διατηρώντας -πιστεύω- και την αυθεντικότητά του και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Όλη αυτή η πορεία χαρακτηρίζεται από έµφαση στις ανατρεπτικές φόρµες και τα πρωτοποριακά πατρόν, που επεδίωκαν να υποστηρίζουν πρωτότυπες ιδέες και ποικίλες τεχνοτροπίες. Ποτέ δε σταµάτησα να πειραµατίζοµαι. Η πρόκληση του διαφορετικού εξακολουθεί να µε κινητοποιεί και τώρα, όπως ακριβώς και πριν από 20 χρόνια. Επιµένοντας στην ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία, σήµερα πείθοµαι όλο και περισσότερο ότι, σε µια εποχή µαζικής παραγωγής, ένα atelier όπως το δικό µου πρέπει να συνεχίσει να καινοτοµεί στην αισθητική και να επιµένει στην ποιότητα. Παράλληλα, σε προσωπική συνεργασία µε τον πελάτη, πρέπει να µπορεί να παρέχει εξατοµικευµένες υπηρεσίες, ολοκληρωµένες προτάσεις, από τη δηµιουργία του νυφικού φορέµατος µέχρι το σχεδιασµό της γαµήλιας τελετής -όλα µε βάση ένα συνεκτικό concept, µε µία σαφή αισθητική υπογραφή.

Όσον αφορά στη µεταφορά των δραστηριοτήτων µου στο νέο atelier, στην Πλατεία Αριστοτέλους, ήταν µια κίνηση ανάπτυξης και προσαρµογής, τόσο µε βάση τις δικές µου, αυξηµένες απαιτήσεις, όσο και µε στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της πελατείας µου. Πρόκειται για έναν χώρο ιδιαίτερα λιτό, κοµψό και υποβλητικό ταυτόχρονα. Ταιριάζει απόλυτα µε το χαρακτήρα µου και το ύφος της δουλειάς µου. Το συνολικό concept βασίζεται στη δηµιουργία αποκλειστικών ενδυµάτων, νυφικών και accessories, καθώς και γενικών υπηρεσιών οργάνωσης και σχεδίασης γάµων. Κρατάµε υψηλή ποιότητα, αλλά, έχοντας συνείδηση της παρούσας συγκυρίας, φροντίζουµε οι τιµές µας να είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτές και το συνολικό κόστος ευέλικτο.

Τι ζητάει πλέον η σύγχρονη πελάτισσα από έναν σχεδιαστή µόδας; Σήµερα, η πελάτισσα ενός σχεδιαστή µόδας επιθυµεί να ξεφύγει από τα χωρίς προσωπικότητα ενδύµατα της µαζικής παραγωγής. Θέλει ένα µοναδικό ρούχο, ειδικά φτιαγµένο για εκείνην, µε κόστος όχι πολύ παραπάνω από µια φυσιολογική λιανική τιµή. Πιστεύω ακόµη ότι οι σηµερινές γυναίκες είναι ευαισθητοποιηµένες πλέον και ως προς το θέµα της ελληνικότητας του προϊόντος και των υπηρεσιών. Εµείς, επιµένουµε στη Θεσσαλονίκη εδώ και δύο δεκαετίες, συνεργαζόµαστε µε ανθρώπους της πόλης, φιλοδοξούµε να είµαστε µια δηµιουργική, υγιής, ελληνική επιχείρηση. Νοµίζω ότι οι πελάτισσές µου αυτό το συνυπολογίζουν και το εκτιµούν.

Σε ποια δηµιουργική φάση βρίσκεστε αυτήν την περίοδο; Θέλω να ανταγωνίζοµαι τον εαυτό µου και να πρωτοτυπώ σε σχέση µε αυτά που έχω κάνει στο παρελθόν. Το καινούριο ατελιέ είναι ένας χώρος µε ιδιαίτερη ενέργειαε εµπνέει. Παράλληλα, θέλω να λειτουργήσει µε εξωστρέφεια. Έχουµε ήδη φιλοξενήσει εκθέσεις, εκδηλώσεις πολιτισµού ή κοινωνικής ευαισθητοποίησης -δραστηριότητες µικρής κλίµακας, αλλά µεγάλης σηµασίας για µένα. Θέλω να αισθάνοµαι τη δουλειά µου ως ζωντανό κοµµάτι της πόλης. Επίσης, το ατελιέ της Θεσσαλονίκης απέκτησε αδελφάκι στην Bologna της Ιταλίας: 7Via Rizzoli!

Οι ολοκληρωµένες υπηρεσίες για τη διοργάνωση ενός γάµου τι αβαντάζ παρέχουν στους πελάτες και τι διαφορετικό παρουσιάζουν ως luxury service; Εκτός από τις sur mesure ενδυµατολογικές προτάσεις, αναλαµβάνουµε πλήρως τις υπηρεσίες σχεδιασµού και υλοποίησης γάµων, βαφτίσεων ή άλλων ανάλογων εκδηλώσεων, µε έµφαση στην ιδιαιτερότητα της πρότασής µας για κάθε ξεχωριστό πελάτη. Επιµένουµε, δηλαδή, στη διαµόρφωση µιας µοναδικής θεµατικής πρότασης για κάθε περίσταση. Αυτή είναι µια νέα, µεγάλη γκάµα υπηρεσιών που συνδέεται µε τη λειτουργία του νέου ατελιέ.

Τι αντιπροσωπεύει το label Konstantinos; Σήµερα, το label Konstantinos νοµίζω ότι εκφράζει µια ιδιαίτερη και αναγνωρίσιµη αισθητική στη µόδα, την οποία υπηρέτησα και ανέπτυξα µε συνέπεια, από το ξεκίνηµά µου µέχρι σήµερα. Επίσης, είναι ένα label ταυτισµένο µε τη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι συχνά βρέθηκα να δουλεύω εκτός συνόρων. Και, βέβαια, αισθάνοµαι και προσωπικά ταυτισµένος µε αυτότο label κι εγώ είµαστε ένα…!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΝΙΑ ΤΑΛΑΝΤΙΝΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΗΣ ΡΑΜΜΟΣ

GLOW LOVES

Revenge Outfits: Οι 10 πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις γνωστών celebrities μετά τον χωρισμό τους
STYLE PEOPLE

Revenge Outfits: Οι 10 πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις γνωστών celebrities μετά τον χωρισμό τους