fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY

Happy smile

DENTAL CARE

Happy smile

Ένα όμορφο, λαμπερό χαμόγελο χαρίζει αυτοπεποίθηση και δημιουργεί θετικές εντυπώσεις στον κοινωνικό περίγυρο. Ανακαλύψτε πώς θα το αποκτήσετε!

 

 

Η στοματική φροντίδα χωρίζεται σε δύο σκέλη, της υγιεινής και της αισθητικής. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται τόσο η συμβολή των ειδικών όσο και η δική σας επιμέλεια και φροντίδα.

Στοματική υγιεινή

Πώς πρέπει να φροντίσετε στο σπίτι τα δόντια σας ώστε να παραμένουν καθαρά και υγιή; Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές φροντίδας.

 

Ένα κοινό λάθος είναι να βρέχετε την οδοντόβουρτσα και την οδοντόπαστα πριν ξεκινήσετε το βούρτσισμα, ώστε να δημιουργηθεί πιο πλούσιος αφρός, έχοντας την εσφαλμένη εντύπωση πως με αυτόν τον τρόπο καθαρίζετε καλύτερα τα δόντια σας. Στην πραγματικότητα, η οδοντόπαστα πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας, δημιουργώντας στη συνέχεια τον επιθυμητό αφρό.

 

Το σωστό βούρτσισμα απαιτεί τουλάχιστον 2’ - 3’, δύο φορές την ημέρα ώστε να προλάβουν τα δόντια να απορροφήσουν τα συστατικά που χρειάζονται.

 

Πρέπει ν’ αλλάζετε την οδοντόβουρτσα ανά 3 μήνες, κι όταν διαπιστώνετε πως οι τρίχες της κεφαλής έχουν αρχίσει ν’ αποκλίνουν και να μαλακώνουν, καθώς δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο καθαριότητας, ενώ υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσει και τα ούλα.

 

Δεν παραλείπετε να βουρτσίζετε και τη γλώσσα σας, ώστε ν’ απομακρύνετε τα μικρόβια και ν’ αποφύγετε τυχόν κακοσμία του στόματος.

 

Τα σημεία ανάμεσα από τα δόντια μπορούν να καθαριστούν αποκλειστικά με τα μεσοδόντια βουρτσάκια ή το οδοντικό νήμα, οπότε φροντίζετε να τα εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα, καθώς και το στοματικό διάλυμα για την προστασία δοντιών και ούλων.

 

Το βούρτσισμα των δοντιών μετά από κατανάλωση όξινων τροφών και ποτών μπορεί να βλάψει μόνιμα τα δόντια σας, καθώς μαλακώνουν το σμάλτο και τα καθιστούν ευάλωτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να περιμένετε περίπου μια ώρα πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας ή να χρησιμοποιείτε ειδική οδοντόκρεμα για προστασία από τις όξινες τροφές. Επίσης, αν πρόκειται για χυμούς, καλύτερα να τους πίνετε με καλαμάκι, ώστε να αποφεύγετε την άμεση επαφή.

 

Μετά τη χρήση, μην τοποθετείτε το πλαστικό προστατευτικό της κεφαλής στην οδοντόβουρτσα απευθείας, γιατί δεν της δίνετε το περιθώριο να στεγνώσει σωστά, με αποτέλεσμα να παραμένει η υγρασία στις ίνες, η οποία προσελκύει βακτήρια και αυξάνει τις πιθανότητες διάβρωσης. Το ιδανικό είναι να την ξεπλένετε καλά και να την αφήνετε να στεγνώσει, πριν τη βάλετε σε θήκη.

 

 

Αισθητική Οδοντιατρική

Τα σιδεράκια, μέχρι πριν κάποια χρόνια, θεωρούνταν σχεδόν αποκλειστικά παιδική υπόθεση. Οι σύγχρονες μέθοδοι ορθοδοντικής, όμως, έχουν ανατρέψει αυτό το στερεότυπο. Όσον αφορά στον τύπο τους, οι πιο σύγχρονες επιλογές είναι:

Λευκά σιδεράκια: Φανταστείτε τα κλασικά brackets, με σιδεράκια, όμως, στο χρώμα των δοντιών, κατασκευασμένα από κεραμικό υλικό, πλαστικό ή συνδυασμό των δύο.

Γλωσσικά σιδεράκια: Σε αυτήν την περίπτωση, τα σιδεράκια εφαρμόζονται στην εσωτερική (ή αλλιώς γλωσσική) επιφάνεια των δοντιών, καθιστώντας τα εντελώς αόρατα.

Διαφανείς νάρθηκες: Πρόκειται για διάφανα, λεπτά μασελάκια, τα οποία καλύπτουν μόνο τις επιφάνειες των δοντιών. Για να ολοκληρωθεί η θεραπεία, ο ενδιαφερόμενος εναλλάσσει μια σειρά από νάρθηκες μέχρι να φτάσει η μετατόπιση των δοντιών στο επιθυμητό σημείο.

 

Λευκότερο χαμόγελο; Γίνεται!

Ένα χαμόγελο για να χαρακτηριστεί λαμπερό πρέπει να είναι και λευκό. Οι δημοφιλέστερες μέθοδοι λεύκανσης είναι η λεύκανση με συσκευή Led, η λεύκανση με Laser και η χημική λεύκανση, ενώ με την καθοδήγηση του οδοντιάτρου, μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας και στο σπίτι θεραπεία με εξατομικευμένους νάρθηκες στους οποίος εφαρμόζεται ειδικό gel.

(BΟΧ)

Go white natural!

Ένας φυσικός τρόπος για να διατηρήσετε λευκά τα δόντια σας είναι με μαγειρική σόδα. Μπορείτε να την αναμείξετε με χυμό λεμονιού, ώστε να δημιουργήσετε μια πάστα που θα αφρίζει. Μόλις σταματήσει ν’ αφρίζει, την εφαρμόζετε σε βουρτσισμένα δόντια, όχι για περισσότερα από 3’. Στη συνέχεια, ξεπλένετε με άφθονο νερό.

 

KEIMENO ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΠΟΖΗΛΟΥ

GLOW LOVES

Η κατοικία Εagle's Nest στη Σέριφο είναι η ιδανική ευκαιρία για να χαλαρώσετε
DESIGN

Η κατοικία Εagle's Nest στη Σέριφο είναι η ιδανική ευκαιρία για να χαλαρώσετε