fbpixel

Search icon
Search
Hair secrets: Tα dos and don’ts για υγιή και λαμπερά μαλλιά με φυσικό τρόπο
HAIR & NAILS

Hair secrets: Tα dos and don’ts για υγιή και λαμπερά μαλλιά με φυσικό τρόπο

Έτσι θα μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας εύκολα και γρήγορα


Λαμπερά, υγιή μαλλιά που κλέβουν την παράσταση... Ζητούμενο για κάθε γυναίκα που θέλει να αναδείξει τη φυσική της ομορφιά. Δε χρειάζονται πολλά, διαφορετικά προϊόντα για να τα αποκτήσετε, ούτε κι ιδιαίτερη προσπάθεια. Μερικές αλλαγές στην καθημερινή περιποίηση αρκούν και πολύ σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι κάτι παραπάνω από ορατά. Είστε έτοιμες να λάμψετε; 

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά εύκολα tips για να μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας άμεσα κι εύκολα. Κρατήστε σημειώσεις!

Do: Ισορροπημένη διατροφή

Μία ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, είναι το "κλειδί" για υγιή μαλλιά και καθαρό δέρμα. Η κατάσταση των μαλλιών είναι στενά συνδεδεμένη με τη γενική σωματική υγεία, για αυτό κι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθείτε μία διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως είναι η βιοτίνη, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη D και τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Εντάξτε τα φρούτα και τα λαχανικά στην καθημερινότητά σας και φυσικά, μην ξεχνάτε να πίνετε νερό.

shutterstock-338103110.jpg

Don’t: Χημικές επεξεργασίες

Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται αρκετά από τις συχνές τεχνικές εργασίες στο κομμωτήριο, με αποτέλεσμα να χάνουν τη λάμψη και την ανθεκτικότητά τους. Για αυτό κι είναι προτιμότερο να επιλέγετε βαφές που δεν περιέχουν αμμωνία, σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας, αν και γενικότερα, εφόσον στόχος σας είναι να τα μακρύνετε, τότε θα ήταν καλό να αποφύγετε αυτές τις διαδικασίες για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Do: Hair masks

Τι καλύτερο από μία at-home spa βραδιά στο σπίτι; Δείτε το ως μία πολύ καλή δικαιολογία για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας κι απολαύστε την, φροντίζοντας το δέρμα και φυσικά τα μαλλιά σας. Οι μάσκες προσφέρουν ενυδάτωση σε βάθος κι έρχονται να συμπληρώσουν τη ρουτίνα σας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας το σαμπουάν σας, συνεχίστε με ένα καλό conditioner κι ολοκληρώστε με τη hair mask της επιλογής σας, τοποθετώντας την κυρίως στις άκρες. Αφήστε την να δράσει για μερικά λεπτά κι αφαιρέστε με άφθονο νερό.

Don’t: Συμπληρώματα διατροφής

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν στην αγορά πολλά συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται "θαύματα". Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Πριν να επιλέξετε κάποιο από αυτά τα σκευάσματα, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, προκειμένου να έχει μία πλήρη εικόνα των βιταμινών που χρειάζεστε. Καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο σε όλα φυσικά, ένας ειδικός γνωρίζει πάντα πολλά περισσότερα.

shutterstock-1116880154.jpg

Do: Σωστά προϊόντα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξει μία γυναίκα που θέλει να μακρύνει τα μαλλιά της, είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιεί καθημερινά. Αφαιρέστε από τη ρουτίνα σας αυτά που περιέχουν «σκληρά» συστατικά κι επιλέξτε αυτά που θρέφουν κι ενυδατώνουν την τρίχα.

Don’t: Υπερβολικό βούρτσισμα

Αποφύγετε το συχνό χτένισμα των μαλλιών, καθώς αφενός αυτό μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής κι αφετέρου οι άκρες έχουν την τάση να σπάνε. Μία ή δύο φορές την ημέρα αρκούν και πάντα χρειάζεται αρκετή προσοχή στον τρόπο με τον οποίο βουρτσίζετε τα μαλλιά σας. Ήπιες κινήσεις κι υπομονή, είναι ο κατάλληλος συνδυασμός!