fbpixel

Search icon
Search
H Βίκυ Κανέλλου συνεχίζει με ακόμη πιο δυνατό όραμα στην παράταξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
MAGAZINE

H Βίκυ Κανέλλου συνεχίζει με ακόμη πιο δυνατό όραμα στην παράταξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Αναλαμβάνοντας ένα σπουδαίο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού


Από την πρώτη κιόλας συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές, η Βίκυ Κανέλλου εκλέχθηκε με τη νικηφόρα παράταξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, αναλαμβάνοντας ένα σπουδαίο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Η ίδια συνεχίζει με ακόμη πιο δυνατό όραμα για τον τόπο που αγαπά.

Το σερί των επιτυχημένων τετραετιών του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη τού χαρίζει ένα ισχυρό πλεονέκτημα: να συγκεντρώνει στο πλάι του τα πιο αξιόλογα στελέχη που διαθέτουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να πάνε τον τόπο τους μπροστά. Αυτό αποδείχθηκε και στην περίπτωση της Βίκυς Κανέλλου, στης οποίας το πρόσωπο έδειξε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη τόσο στις προηγούμενες όσο και στις τωρινές δημοτικές εκλογές, στις οποίες φυσικά προχωρούν μαζί.

THE PROFILE

kanellu-2023-laim.jpg
Στα 18 της, η Βίκυ Κανέλλου έφυγε στην Αγγλία για να σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία, παρέμεινε εκεί κάνοντας μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και στη συνέχεια διδακτορικό στη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Cardiff. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας, όπου παράλληλα ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση του προγράμματος εκδηλώσεων της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών. Μάλιστα, όσο εργαζόταν, έκανε παράλληλα εθελοντικά μαθήματα αγγλικών σε μαθητές που ανήκαν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Έπειτα από 15 χρόνια παραμονής της στο Ηνωμένο Βασίλειο, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μαζί με την οικογένειά της. Σήμερα, προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας και στο Greek Energy Forum στον τομέα της Επικοινωνίας και της Γλώσσας.


POLITICAL CONVERSATIONS

Ποιοι θα λέγατε πως είναι οι λόγοι για τους οποίους σας εξέλεξε από την πρώτη φορά ο κόσμος; 

Θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι είμαι ένας άνθρωπος χωρίς -αυτό που λέμε- πολιτική προίκα. Μάλιστα, όταν μου πρότεινε ο δήμαρχος να κατέβω μαζί του στις εκλογές, ήταν προς μεγάλη έκπληξη της οικογένειάς μου, διότι στο άμεσο περιβάλλον μας κανείς δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική. Όμως, όταν έχεις μάθει να προσφέρεις, το δημόσιο βήμα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να έχεις. Άλλωστε, το μότο μου ήταν και είναι ότι «η πολιτική έχει ανάγκη από ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη την πολιτική».

Την προηγούμενη τετραετία τι πετύχατε στο πλευρό του δημάρχου; 

Αυτό που βλέπει ο κόσμος είναι το αποτέλεσμα πρώτα της δικής του σκληρής δουλειάς, γιατί ηγείται διά του παραδείγματός του. Στην αρχή με όρισε Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το 2020, και στη συνέχεια, το 2022, Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος. Στο πολιτικό μου έργο εστιάζω σε δύο βασικά κομμάτια: πρώτον, στο πώς να γίνει η καθημερινότητά μας όσο το δυνατόν πιο λειτουργική κι ευχάριστη -θεωρώ πως η επιτυχία της εκάστοτε τοπικής Αρχής ξεκινά και τελειώνει εκεί-, όπου με ενδιαφέρει να εκπληρώνω τα αιτήματα των συμπολιτών μου με συνέπεια, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα. Και δεύτερον, στις καινοτομίες, στις νέες δράσεις και στα προγράμματα για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. 

Για παράδειγμα, ως Πρόεδρος έριξα μεγάλο βάρος στη δημιουργία νέων τμημάτων. Θυμόμουν ότι στη Βρετανία, όπου μεγάλωσα την κόρη μου τα πρώτα χρόνια, έβρισκα πολλά τμήματα για βρέφη και παιδιά. Παρατήρησα, λοιπόν, ότι εδώ δεν υπήρχαν αντίστοιχα για παιδιά 3-5 ετών, με διαδραστική ανάγνωση παραμυθιού και μουσικοκινητική, οπότε ξεκινήσαμε πριν από λίγους μήνες να τα δημιουργούμε. Ακόμη, προσθέσαμε Τμήματα Αθλητισμού, όπου συνδυάσαμε την άσκηση με το περιβάλλον, δημιουργώντας περιπατητικές διαδρομές στο Πανόραμα και στην Πυλαία, οι οποίες θα επεκταθούν και στις άλλες περιοχές του δήμου. Και φυσικά, επί θητείας μου, επικεντρωθήκαμε στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην ενημέρωση των παιδιών μας μέσω εκδηλώσεων, δράσεων και θεσμών, όπως η «Γιορτή του σινεμά», με ελεύθερη είσοδο στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου, που πραγματοποιήθηκε για δύο μέρες αυτό το καλοκαίρι.

img-b24ef0b45f24944f2dd26f52ef18733a-v.jpg
Το νέο Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού στους Ελαιώνες Πυλαίας που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023
img-d041db8b361405ef733baf4b94a382b6-v-lJI6e.jpg
Το νέο Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού στους Ελαιώνες Πυλαίας που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023

Τι φέρνει η επόμενη αυτοδιοικητική μέρα;

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν πολλά και σημαντικά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Θα μου επιτρέψετε, όμως, ως μητέρα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στο Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού, το οποίο θα ολοκληρωθεί στην περιοχή των Ελαιώνων του Δήμου μας, μέχρι το τέλος του 2023. Η συλλογή παιχνιδιών αποτελείται από 50.000 κομμάτια και περιλαμβάνει κούκλες, κουκλόσπιτα, καρουσέλ, τρενάκια, αυτοκινητόδρομους, αεροπλάνα, καράβια, μολυβένια στρατιωτάκια και μαριονέτες, τα οποία χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα και μετά. Όπως έχει υποσχεθεί ο δήμαρχός μας, το μουσείο αυτό θα είναι εφάμιλλο των καλύτερων ευρωπαϊκών και θα έχει μια ταυτότητα μοναδική.

Η Βίκυ Κανέλλου συμμετέχει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με την παράταξη «Δύναμη Ενότητας».

Info: www.vickykanellou.gr

Φωτογραφία πορτρέτου: Δημήτρης Ανδρίτσος 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023