fbpixel

Search icon
Search
Η Victoria Beckham παρουσίασε τη SS21 collection με μόνο κοινό την οικογένειά της
FASHION NEWS

Η Victoria Beckham παρουσίασε τη SS21 collection με μόνο κοινό την οικογένειά της

Μία διαφορετική συλλογή με αυστηρές γραμμές κι έντονα χρώματα


Σήμερα η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ρίχνει την αυλαία της. Κατά τη διάρκεια των ημερών παρουσιάστηκαν shows και συλλογές για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, με πρωτόγνωρους τρόπους και με ξεχωριστές μορφές το καθένα.

Χθες έγινε η παρουσίαση της ανοιξιάτικης συλλογής από τη Victoria Beckham. Αρχικά, σχεδίαζε να φιλοξενήσει περίπου 15 άτομα σ’ ένα μικρό σαλόνι. Τελευταία στιγμή η ίδια η σχεδιάστρια αποφάσισε να το ακυρώσει λέγοντας ότι δεν είναι πλέον η κατάλληλη συνθήκη. Τελικά, η επίδειξη έγινε στη Victoria Miro Gallery, στο Hoxton του Ανατολικού Λονδίνου, με φόντο τα έργα τέχνης του Δανού καλλιτέχνη Tal R. 


Το κοινό αποτελούνταν μόνο από την οικογένεια Beckham και η παρουσίαση έγινε μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της ίδιας της Victoria. Ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα που επιβάλλει η εποχή, στους παρευρισκομένους δόθηκαν striped face masks, αντισηπτικά χεριών κι έγινε μέτρηση θερμοκρασίας.

victoria-beckham-1.jpg


Η σχεδίαση και η δημιουργία της συγκεκριμένης συλλογής έγινε κατά τη διάρκεια του lockdown. Αποτελείται από πιο αυστηρές γραμμές –σε σχέση μ’ αυτές που μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα η designer- και από μόνο 20 σύνολα, σε σύγκριση με τα 40+ που είχαν παρουσιαστεί για την ίδια σεζόν το περασμένο έτος. Μέσα από αυτήν τη μείωση των designs έγινε ξεκάθαρο ότι η Victoria Beckham αποφάσισε να δώσει έμφαση στα βασικά στοιχεία του brand. Όμορφα φορέματα, oversized shirts, κλασικό και elegant tailoring.

«Η ζωή είναι πολύ διαφορετική τώρα και αυτό πιστεύω ότι θέλουν οι άνθρωποι: το χρώμα, το δράμα, την αίγλη. Δεν μπορείτε να χάσετε το όνειρο», δήλωσε η ίδια για τη διαφορετική αυτή συλλογή της.
victoria-beckham-2.jpg


Τα έντονα χρώματα επιλέχθηκαν για να προσθέσουν ζωντάνια κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Λιλά, αποχρώσεις του κίτρινου, όπως το λεμονί και το έντονο πράσινο, αλλά και τόνοι της κλασικής χρωματικής παλέτας, δηλαδή καμηλό, μαύρο και λευκό ήταν μερικά από τα χρώματα, στα οποία «χτίστηκε» ολόκληρη η collection. Όπως παραδέχθηκε και η ίδια, άντλησε τις colour επιρροές από τη διατροφή που ακολουθούσε ολόκληρη η οικογένεια κατά τη διάρκεια του κατ’ οίκον περιορισμού.

«Πολλές από τις αναφορές σχετίζονται με τα τρόφιμα, επειδή ο David μαγείρευε πάρα πολύ».
victoria-beckham-3.jpg

Ακόμα ένα στοιχείο που λατρεύει η Beckham και δε δίστασε να το παρουσιάσει ξεκάθαρα, είναι το «δράμα» των long lengths. Τα παντελόνια στην απόχρωση του πράσινου μήλου και χακί, τα πολύ μακριά τζιν που έμοιαζαν φθαρμένα γύρω από τα πόδια των μοντέλων και τα εφαρμοστά, backless maxi dresses, με τα κοψίματα στη μέση που «χάϊδευαν» το πάτωμα, επιβεβαίωσαν αυτήν τη dramatic αισθητική. Όσον αφορά τα αξεσουάρ, οι έντονες αλυσίδες που λειτουργούσαν και σαν shoe accessories και τα banana heels ήταν αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον κι εντυπωσίασαν κοινό και κριτικούς.

«Είναι θηλυκά, σκληρά και πολυτελή -ρούχα για τώρα. Κι έχουν επίσης μια «απάθεια». Ήθελα να φαίνονται υπέροχα μαζί». Η ίδια επέλεξε να φορέσει ένα μακρύ σκούρο τζιν μαζί μ’ ένα λευκό πουκάμισο, το οποίο κοσμούσε μια πολύ λεπτή μαύρη κορδέλα, από την προηγούμενη συλλογή της. 

victoria-beckham-4.jpg



Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι οι περισσότερες δημιουργίες είχαν πολύ έντονη την αίσθηση των ‘70s, όπως το λευκό σμόκιν, οι disco τουαλέτες, οι high waisted γραμμές αλλά και οι εξαιρετικά λεπτές ζώνες.

Όποιο κι αν είναι το στιλ σας, η Spring/Summer 2021 collection της Victoria Beckham αφορά όλες τις γυναίκες που αγαπούν τη μόδα και θέλουν να είναι in fashion. Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε αυτό που συζητάμε τόσο καιρό -για το μέλλον της μόδας-, ότι τα πράγματα γίνονται πιο απλά για μία μόδα, προσιτή για όλους...

Φωτογραφίες: @victoriabeckham