fbpixel

Search icon
Search
H Θεσσαλονίκη μετατρέπεται στον ιδανικότερο προορισμό για το τριήμερο που μόλις ξεκίνησε
CITY VIBES

H Θεσσαλονίκη μετατρέπεται στον ιδανικότερο προορισμό για το τριήμερο που μόλις ξεκίνησε

Υποδεχθείτε τις ημέρες ξεγνοιασιάς με τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας


Το πρώτο καυτό αυγουστιάτικο τριήμερο είναι εδώ και τα δρώμενα της Θεσσαλονίκης σας καλούν να τα παρακολουθήσετε! Θεατρικές παραστάσεις, δραστηριότητες για παιδιά, εκθεσιακές δράσεις και cinema nights, είναι οι εναλλακτικές προτάσεις για εσάς που δε θα ξεφύγετε από το αστικό τοπίο καταφεύγοντας σε κάποια κοντινή παραλία, αλλά θα μείνετε εδώ για νιώσετε τον παλμό που αναβιώνει.

Get informed για όλα όσα «τρέχουν» στην πόλη σήμερα και το weekend & απολαύστε κάθε στιγμή στο έπακρο!

Παρασκευή

Θεατρική παράσταση

1-pysuK.jpg

Στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Δάσους, η «Γκόλφω» -το γνωστό έργο του Σπύρου Περεσιάδη- αποτελεί καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ και μια από τις must-see παραστάσεις των θερινών μηνών που διανύουμε. Απολαύστε την τελευταία παράσταση του έργου στο Θέατρο Δάσους της πόλης μας και θαυμάστε μια ιστορία που αφηγείται την πορεία της Γκόλφως με σύγχρονο τρόπο στο θεατή, ελπίζοντας ότι και αυτός με τη σειρά του θα την κρατήσει για καιρό μέσα του ως αναμνηστικό «εγκόλπιο». Αυτό, άλλωστε, σημαίνει «Γκόλφω», φυλαχτό στο μέρος της καρδιάς. Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Παπαδημητρίου, παίζουν οι: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνος Φερετζέλης, μουσικός επί σκηνής: Μανόλης Σταματιάδης.

Info: Θέατρο Δάσους, δάσος Σέιχ Σου, στις 21:00.

Έκθεση

2-gYPvD.jpg

Η εικαστική έκθεση φοιτητών του Εργαστηρίου Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. με τίτλο «Αχαρτογράφητοι τόποι», είναι εμπνευσμένη από την περιοδική έκθεση του Α.Μ.Θ., «Από τον Νότο στον Βορρά. Αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο». Η ανεξάντλητη εξερεύνηση στον πλούσιο κόσμο της φαντασίας, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες που καλλιεργούνται στην ιδέα μιας καινούριας αρχής σε έναν νέο τόπο, προβάλλονται τρισδιάστατα στα γλυπτά των εκκολαπτόμενων νέων καλλιτεχνών. Μια σύγκλιση έργων της αρχαιότητας με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις, σας καλεί να την ανακαλύψετε στην πιο εντυπωσιακή 3D μορφή.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανώλη Ανδρόνικου 6, ώρες λειτουργίας: 08:00 – 20:00.

Σάββατο

Έκθεση

3-h3fQ1.jpg

Όνειρα ρευστά, όνειρα που μένουν, όνειρα που συνδημιουργούνται και συνορίζονται, όνειρα που αποκτούν υπόσταση και γίνονται δομικό υλικό καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρακτικής αποτελούν τα «Αρχεία Ονείρου» της ομότιτλης έκθεσης που θα είναι ανοιχτή προς το κοινό μέχρι τον Οκτώβριο, ως αποτέλεσμα του φετινού INSPIRE PROJECT. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα της εικαστικού Μαίρης Ζυγούρη της καλλιτεχνικής παραγωγής της των τελευταίων χρόνων (από το 2014 μέχρι σήμερα), άμεσα συνδεδεμένα με το περιεχόμενο και τις πρακτικές του εργαστηρίου «Αρχεία Ονείρου». Επίσης, εκτίθενται τα έργα και των νέων καλλιτεχνών-τελειόφοιτων Σχολών Καλών Τεχνών ή αποφοίτων λίγων ετών- που συμμετείχαν στο εργαστήριο, μεταξύ των οποίων οι: Νικολέτα Αγγελίδου, Κατερίνα Αναστασίου, Μαρία Ανδρικοπούλου, Ζωή Αντύπα, Νίκος Ευσταθουλίδης, Ανώ Θεοδώρογλου, Χριστίνα Καπετάνιου, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Κατερίνα Μόσχου, Σοφία Μουτάφη, Μαργαρίτα Παναγιωτίδου, Στεφανία Πατρικίου, Γεωργία Πιλάλη, Θανάσης Σαμπαζιώτης, Κωνσταντίνος Τερζής, Αναστασία Τσαλπατούρου, Φουστί Λαμέ, Ειρήνη Φωτιάδη και Δήμητρα Χαριζάνη.

Info: ΜΟΜus-Experimental Center for the Arts/Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Αποθήκη Β1, Λιμάνι, ώρες λειτουργίας: 10:00-18:00.

Δραστηριότητα για παιδιά

telogleio.jpg

Συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος της θερινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 4 ως 12 ετών στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Στη δεύτερη αυτή φάση του προγράμματος οι μικροί φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εκθέσεις που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στο μουσείο, να μάθουν για συναρπαστικούς δημιουργούς και να εξοικειωθούν με το μουσειακό χώρο. Προϋποθέσεις συμμετοχής για το κάθε παιδί που πρέπει να έχει μαζί του: Να έχει το δικό του σετ με τα απαραίτητα είδη σχεδίου (μολύβια, σβηστήρα, ξύστρα, ψαλίδι, κόλλα stick, 2-3 πινέλα απλά, μαρκαδόρους), να φορά ελαφριά και πρόχειρα ρούχα, να έχει καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό και υγρά μαντηλάκια για την απολύμανση των χεριών.

Info: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ, Αγίου Δημητρίου 159Α, όλες τις ώρες της ημέρας, κρατήσεις: education@teloglion.gr ή στο 2310 247 111.

Κυριακή

Κινηματογραφικές προβολές

3-m2EvV.jpg

Για τους cinema lovers, το βράδυ της Κυριακής είναι αφιερωμένο στις κινηματογραφικές προβολές! Αξίζει να παρακολουθήσετε την προβολή της ταινίας «Πες το δυνατά», που σπάει ρεκόρ και συγκεντρώνει τις καλύτερες κριτικές. Story: Η 40χρονη Τζούλια βιώνει μια πυρετώδη καθημερινή ρουτίνα σε μία μεγάλη και αγχωτική πόλη. Καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει το νέο και εντελώς ανίκανο αφεντικό της, τον απένταρο και τζαμπατζή σύντροφό της μαζί με τον έφηβο γιο του και την αθεράπευτα ρομαντική καλύτερή της φίλη. Και μέσα σε όλα αυτά προσθέτουμε την αφόρητη ζυγαριά που δείχνει τα ίδια κιλά παρότι η ίδια βρίσκεται μονίμως σε δίαιτα! Στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού, η Τζούλια αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια ενός ιδιαίτερου συμβούλου ζωής και προσπαθεί να βγάλει από μέσα της ό,τι τη βαραίνει. Μία πραγματική αποκάλυψη συντελείται, αμέσως μόλις αποχωρεί από το γραφείο του συμβούλου. Η ταπείνωση και ο θυμός που συγκρατούσε αρχίζουν να εκρήγνυνται με δύναμη και χωρίς κανένα έλεγχο. Σκηνοθεσία: Guido Chiesa. Πρωταγωνιστούν: Valentina Lodovini, Neri Marcorè, Libero De Rienzo.

Info: Village Cosmos (αιθ. 7), Mediterranean Cosmos, 11ο χλμ εθνικής οδού, Α/Δ Θεσσαλονίκης Ν. Μουδανιών, προβολή στις 22:00.

3-XPL2W.jpg

Εάν πάλι θέλετε να απολαύσετε κάτι μια ταινία με περισσότερη δράση και μυστήριο να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα, τότε το «Σαββατοκύριακο των Μυστικών» είναι ό,τι πρέπει για εσάς! Story: Δύο ζευγάρια, θέλοντας να γιορτάσουν την επιτυχία της νέας εταιρίας τους, φεύγουν για ένα σαββατοκύριακο σε ένα ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι. Αυτό όμως που ξεκινάει ως μια ιδανική απόδραση για τους τέσσερις φίλους εξελίσσεται σε κάτι σκοτεινό, καθώς κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και η αίσθηση ότι μπορεί να μην είναι μόνοι τους αρχίζει να τους διακατέχει και τους οδηγεί στα όρια της παράνοιας. Σκηνοθεσία: Dave Franco. Πρωταγωνιστούν: Dan Stevens, Alison Brie, Sheila Vand, Jeremy Allen White, Toby Huss.

Info: ODEON Μακεδονία (αιθ. 5), Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία, Τομπάζη 15, Πυλαία, προβολή στις 22:30

Have a nice weekend!