fbpixel

Search icon
Search
Η τέχνη και η pop κουλτούρα συνδυάζονται μοναδικά σε αυτό το εντυπωσιακά μοντέρνο townhouse
INTERIORS

Η τέχνη και η pop κουλτούρα συνδυάζονται μοναδικά σε αυτό το εντυπωσιακά μοντέρνο townhouse

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Alex Michaelis


Πολλά από τα σπίτια στο Λονδίνο, χαρακτηρίζονται για το απαράμιλλο design τους και την φανταστική φινέτσα που αποπνέεται σε ολόκληρη την Αγγλία. Ειδικά αυτά που είναι χτισμένα κατά τον 19ο αιώνα χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στη σημερινή αρχιτεκτονική τους, είναι άξια θαυμασμού και πραγματική πηγή έμπνευσης για κάθε interior lover. 

Κάπως έτσι είναι το σπίτι του διακεκριμένου σκηνοθέτη Paul Weiland και της συζύγου του Caroline, που χτίστηκε στα τέλη του 1880, όταν η αρχιτεκτονική της Αγγλίας είχε αρχίσει να παίρνει μια νέα, πιο ενημερωμένη μορφή. Αυτό που αναζητούσε μανιωδώς το ζευγάρι ήταν μια μεγάλη κατοικία για να «κλείσει» μέσα της τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του, μαζί με τα παιδιά που αργότερα θα έφερνε στον κόσμο. Τελικά, απέκτησαν τέσσερις απογόνους!

Θέλοντας να αφήσουν πίσω το πρώτο τους σπίτι στη Βενετία και να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους, ο Paul και η Weiland εγκαταστάθηκαν στο Notting Hill, στην πολυτελή αυτή κατοικία που θέλησαν να φτιάξουν από την αρχή με σκοπό να αφήσουν το δικό τους στίγμα. Το αποτέλεσμα; Ευρύχωρα δωμάτια γεμάτα φυσικό φως, minimal γραμμές σε ένα κατά τ' άλλα κλασικό καμβά και εντυπωσιακά χρώματα που κάνουν το τέλειο pop up σε κάθε χώρο.

153-2.jpg

Το βασικό στοιχείο διακόσμησης που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον, είναι τα τόσο ιδιαίτερα oversized έργα τέχνης που δεσπόζουν στους περισσότερους χώρους και δίνουν χωρίς πολλά extras μια τόσο ξεχωριστή και statement πινελιά. Η προσθήκη των artworks ήταν κάτι που δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να παραλείψει το ζευγάρι! Η αγάπη και των δύο για την τέχνη είναι ολοκάθαρη όπου κι πέσει το μάτι μας μέσα σε αυτήν την κατοικία.

Ισορροπώντας μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, η προσοχή μας πέφτει στην ενδιαφέρουσα αντίθεση που πραγματοποιείται η σύζευξη του λευκού και του μαύρου τόσο στους τοίχους και τα έπιπλα όσο και στα αντικείμενα που δίνουν διάσταση στον χώρο και το καθένα έχει να διηθηθεί το δική του ιστορία. Το εργασιακό περιβάλλον του Paul, άλλωστε, είναι τέτοιο που του επιτρέπει συχνά να γνωρίζει νέους πολιτισμούς μέσα από τα ταξίδια που πραγματοποιεί για να φέρει εις πέρας οποιοδήποτε σκηνοθετικό project, κάτι που του δίνει την ευκαιρία να αγοράζει διακοσμητικά για την οικεία του από τους τόπους που επισκέπτεται.

Στην όλη διαμόρφωση του σπιτιού, οι ιδιοκτήτες εμπιστεύτηκαν τον αρχιτέκτονα και πολύ καλό τους φίλο, Alex Michaelis. Βάσει του γούστου του Paul και της Caroline, ο Michaelis δημιούργησε ό,τι ακριβώς ήθελαν οι δύο αυτοί άνθρωποι για να απολαύσουν περισσότερο τη ζωή τους. Έτσι κι αλλιώς, η αισθητική που πρεσβεύει ο συγκεκριμένος αρχιτέκτονας είναι εξαιρετικά κοντά σε αυτή του ζευγαριού.

153-4.jpg

Για λόγους σαφήνειας και συνοχής, o Michaelis προτίμησε την παλέτα υλικών από γύψο στους τοίχους και δάπεδα από ξύλο καρυδιάς, λειτουργικά έπιπλα και μοναδικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, ενώ βασίζεται σε μια σειρά από παλιά και σύγχρονα υφάσματα που κάνουν κάθε δωμάτιο πιο «ζεστό» και οικείο. Το αποτέλεσμα που εξασφάλισε είναι ό,τι πρέπει για την καθημερινότητα των μελών της οικογένειας, καθώς και για τους φιλοξενούμενους που απολαμβάνουν στο έπακρο το design και την άνεση της κατοικίας κάθε φορά που την επισκέπτονται.

«Ευχαριστώ την οικογένεια Weiland που μου έδωσε την ευκαιρία να αποτυπώσω το έργο μου σύμφωνα με το προσωπικό μου γούστου. Ήταν τέλειο που οι αισθητικές μας συναντήθηκαν και το αποτέλεσμα δικαίωσε κάθε προσδοκία μας», είπε ο αρχιτέκτονας του σπιτιού περιγράφοντας τα συναισθήματά του για την classic modern αυτή κατοικία.

153-3.jpg
Δείτε περισσότερους χώρους του σπιτιού στην gallery!

Φωτογραφίες: House & Garden