fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Η σχεδιάστρια Αναΐς Κωστίνου μας μιλά για την τέχνη του κοσμήματος

Καθώς και για τη σύγχρονη γυναίκα και το επιχειρείν


Η σχεδιάστρια Αναΐς Κωστίνου μας μιλά για την τέχνη του κοσμήματος

Ταλαντούχα, με γνώσεις και υψηλή αισθητική, η jewelry designer Αναΐς Κωστίνου ξεχωρίζει στον χώρο του κοσμήματος, με προτάσεις εκλεπτυσμένες, μοντέρνες και διαχρονικές. Από μεταπτυχιακές σπουδές στο Real Estate Management μεταπήδησε στις σπουδές Γεμολογίας και Αδαμαντολογίας στο GIA, μετουσιώνοντας το όραμά της σε δημιουργίες συνώνυμες της πολυτέλειας. Με πάθος και φρέσκες ιδέες, μας αποκαλύπτει όλα όσα την εμπνέουν.

The Beggining

Το κόσμημα καθιερώθηκε σταδιακά και αρμονικά στη ζωή μου. Η σύλληψη και κατασκευή ενός κοσμήματος με ηρεμεί, με ελευθερώνει και με επαναπροσδιορίζει. Η μητέρα μου ασχολούταν με τη χρυσοχοΐα κι επέμενε να με συστήνει σε όλες τις πτυχές της. Θυμάμαι να καταπιάνομαι με συνθέσεις που είχαν τη μορφή και χρήση κοσμήματος. Τότε με μακαρόνια, αποξηραμένα ζαχαρωτά, πέτρες, κοχύλια. Αργότερα, με κοράλλια, αχάτες ή μαργαριτάρια και σήμερα, με πολύτιμους λίθους και χρυσό. Ο κόσμος των πολύτιμων λίθων και του διαμαντιού είναι ένας λόγος παραπάνω να με μαγεύει η δουλειά μου. Απαιτεί τη λεπτομέρεια και τη λεπτότητα που χρειάζομαι για να μου είναι οικεία η διαδικασία και να μου επιτρέπει να ελευθερώνω τη φαντασία μου.

Inspiration 

Μ’ εμπνέει οποιαδήποτε δημιουργία μπορεί να μου προκαλέσει συναισθήματα, αρκεί να υπάρχει μια ιστορία κι ένας σκοπός σε αυτήν. Να μην είναι «κούφια». Σε σχέση με το κόσμημα, υπάρχουν τόσοι παλιοί, αλλά και νέοι designers, που είναι καθηλωτικοί σε κάθε τους έκφραση. Και πολλοί από αυτούς είναι Έλληνες κι αυτό αξίζει να σημειωθεί! Ανατρέχω συχνά σε περιόδους της τέχνης κατά τις οποίες η μόδα και το κόσμημα είχαν πρακτική εφαρμογή. Τέτοιες αναδρομές με βοηθούν να εντοπίζω τον ουσιαστικό λόγο τον οποίο θα εξυπηρετούσε η υλοποίηση ενός σχεδίου μου.

dsc5597.jpg
Αναΐς Κωστίνου

Modern Women & Fashion Sense

Τις γυναίκες που φορούν τις δημιουργίες μου τις φαντάζομαι δυναμικές, ολοκληρωμένες και με αντίληψη της μοναδικότητάς τους. Από τη μόδα, η σύγχρονη γυναίκα αναζητά τη συγκίνηση. Προσωπικά, αποφεύγω να προσκολλώμαι συναισθηματικά σε αντικείμενα που είναι αναλώσιμα. Στο κόσμημα, όμως, αποδίδεται μια συμβολική αξία. Το ολόβερο και τη ριβιέρα μου τα έχω συνδυάσει με όμορφες στιγμές, που τις κάνουν πάντα λίγο πιο luxurious και λαμπερές!

Future Plans 

Η καινούρια συλλογή Roptron, που θα παρουσιαστεί το νέο έτος. Όλο το ενδιαφέρον μου είναι στραμμένο εκεί και είμαι ενθουσιασμένη. Ένα επαγγελματικό όνειρο θα ήταν να φτάσω στο επίπεδο να δημιουργώ χωρίς να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου το budget. Με το διαμάντι και τα πολύτιμα υλικά πρέπει πάντα να έχεις σημαία την εμπορικότητα κάθε σχεδίου, οπότε αντιλαμβάνεστε πως η δημιουργική ελευθερία περιορίζεται αισθητά.

Κεντρική Φωτογραφία: Kοstas Sapi 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 152 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019