fbpixel

Search icon
Search
Η σαλάτα στο πιάτο σας: Δροσερές γευστικές προτάσεις που θα ολοκληρώσουν το καλοκαιρινό σας τραπέζι
TASTE

Η σαλάτα στο πιάτο σας: Δροσερές γευστικές προτάσεις που θα ολοκληρώσουν το καλοκαιρινό σας τραπέζι

Δοκιμάστε τες και θα γίνουν οι αγαπημένες σας


Οι σαλάτες είναι το ιδανικό γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας. Εκτός του ότι είναι εύκολες ως προς την παρασκευή τους, είναι παράλληλα δροσιστικές και μπορούν να σας κρατήσουν σε φόρμα -ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που θέλετε να είστε fit. Από το μεσημεριανό σας lunch στο γραφείο ή στο σπίτι με την οικογένειά σας μέχρι το βραδινό σας γεύμα, οι παρακάτω σαλάτες θα γίνουν αναμφίβολα οι αγαπημένες σας. Εσείς ποια θα προτιμήσετε; 

Πράσινη σαλάτα με καρπούζι και φέτα

vez.jpg
Φωτογραφία- Συνταγή: Δημήτρης Κοπαράνης & Food styling: Ελεονώρα Κανάκη

Η πιο δροσερή σαλάτα του καλοκαιριού «Απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου». Με baby φύλλα άγριας ρόκας, μαρουλιού και μουστάρδας, η πράσινη αυτή σαλάτα είναι η ιδανική βάση για τα μαγειρέματα των ημερών. Εμείς ετοιμάζουμε μια δροσερή σαλάτα με καρπούζι και φέτα!

Υλικά για μια μεγάλη σαλάτα:

  • 1 συσκευασία Σαλάτα Πιπεράτη «Απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου»
  • 50 γρ. φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (δυόσμος, μέντα, κόλιανδρος ή ό,τι άλλο σας αρέσει)
  • 400 γρ. καρπούζι, χωρίς τους σπόρους του
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. φέτα σε κύβους
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. καβουρντισμένος κολοκυθόσπορος
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 9 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 

Σ’ ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε την πιπεράτη σαλάτα «Απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου» - αφού την έχουμε πλύνει και στεγνώσει πολύ καλά – και τα φρέσκα μυρωδικά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες και μετά σε μεγάλα κομμάτια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη φέτα και τον κολοκυθόσπορο, αλάτι και πιπέρι. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας το ξίδι και το ελαιόλαδο σ’ ένα άλλο σκεύος. Βάζουμε την πράσινη σαλάτα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

«Περιβόλια του Βεζύρογλου»
Ένα αγρόκτημα με ιστορία άνω των 100 ετών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυλλωδών λαχανικών στη χώρα. Συγκριτικό πλεονέκτημα, η πρωτιά -πριν από 10 χρόνια- στην παραγωγή, τυποποίηση και διάθεση, μη επεξεργασμένων και μη πλυμένων baby leaves. Η νέα κατηγορία τυποποιημένων σαλατών προτιμάται από τους ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους, επιλέγουν ασφαλείς διαδικασίες παραγωγής των τροφίμων, δηλώνουν followers ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής και προτιμούν γευστικά και ξεχωριστά προϊόντα. Τα «Περιβόλια του Βεζύρογλου» επενδύουν με συνέπεια σε τεχνογνωσία και υποδομές, με στόχο πάντα την ανώτερη ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων τους, διατηρώντας έτσι την πρωτιά τόσο στα μονοποικιλιακά baby leaves όσο και σε νέα προϊόντα mix λαχανικών.

Σαλάτα kale mix με γιαούρτι, καρύδια και σύκα

2-vpY1h.jpg

Θέλετε κάτι δυναμωτικό και νόστιμο; Δοκιμάστε τη νέα σαλάτα με το superfood kale, με φύλλα από σπανάκι, μαρούλι πράσινο και ρόκα!

Υλικά για μία μεγάλη σαλάτα:

  • 1 συσκευασία σαλάτα Kale Mix «Απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου»
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. καρύδια καβουρντισμένα
  • 4 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 4 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολ, βάζουμε το Kale Mix. Αν θέλουμε μπορούμε να το ψιλοκόψουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα καρύδια, τα αποξηραμένα σύκα, την τριμμένη γραβιέρα και αφήνουμε στο πλάι μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε μια ωραία σάλτσα. Την απλώνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Από πάνω, βάζουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.