fbpixel

Search icon
Search
H πολυτελής βίλα «The Marble Sun» στην Σαντορίνη θυμίζει επίγειο παράδεισο
DESIGN

H πολυτελής βίλα «The Marble Sun» στην Σαντορίνη θυμίζει επίγειο παράδεισο

Υπό τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την ιδέα του Lime Deco


Η βίλα «The Marble Sun» αποτελεί ουσιαστικά ένα σπήλαιο δύο επιπέδων, που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία «Ανάσταση», στην περιοχή Μοναστήρι του χωριού Οίας, στην πλευρά της καλντέρας. Μάλιστα, η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί μία από τις δύο πιο διάσημες και πιο φωτογραφημένες, έχοντας τις περίφημες «Blue Domes» εκκλησίες με μπλε θόλους ως σήμα-κατατεθέν της. 

limedeco-themarblesun-santorini-site-72.jpg



limedeco-themarble-sun-santorini-jpg46.jpg

Η ξεχωριστή κατοικία χτίστηκε γύρω στο 1900 και καλύπτει 120 τετραγωνικά μέτρα. Όπως όλα τα σπήλαια στη Σαντορίνη, η βίλα αποτελεί ένα κτίριο χωρίς θεμέλια και εμφανή τα χρώματα της καλντέρας. Δεν έχει μεγάλη πρόσοψη, ενώ διαθέτει σχήμα σταυρού, έχοντας στο κέντρο του την είσοδο της πόρτας και αριστερά και δεξιά τα παράθυρα του, σε ένα γοητευτικό σκηνικό.

limedeco-themarble-sun-santorini-jpg-22.jpg
limedeco-themarble-sun-santorini-jpg37.jpg

Στην είσοδο του luxury προορισμού υπάρχει μια μικρή αυλή -χαρακτηριστική της Κυκλαδίτικης Αρχιτεκτονικής- ενώ εδώ κυριαρχεί αρκετός χώρος για χαλάρωση και jacuzzi με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου. Στο εσωτερικό επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση κάνει ο παραδοσιακός φούρνος της καοτικίας, που τώρα πλέον έχει διακοσμητική παρουσία. Η κύρια πύλη, η είσοδος και τα παράθυρα του έχουν το παραδοσιακό διακοσμητικό πλαίσιο του κόκκινου ασβεστόλιθου, γνωστό και ως «pori». Ο main χώρος αποτελείται από το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα. Πιο βαθιά, θα ανακαλύψει κανείς ένα άνετο en suite υπνοδωμάτιο, που αποτελεί επίσης μέρος μιας σπηλιάς.

limedeco-themarble-sun-santorini-jpg38.jpg

Μια εσωτερική σκάλα οδηγεί στον επάνω όροφο, όπου βρίσκεται το δεύτερο υπνοδωμάτιο, το οποίο διαθέτει επίσης δικό του μπάνιο και μάλιστα με τρούλο, που δημιουργείται από την επέκταση του σπηλαίου. Στο συγκεκριμένο αυτό δωμάτιο, η λεγόμενη αψίδα του σπηλαίου, έχει τονιστεί με μια ειδική μεταλλική κατασκευή, που ξεχωρίζει για τον κρυφό φωτισμό της. Επιπλέον, το δωμάτιο διαθέτει μπαλκόνι με βεράντα, καθώς κι ένα μικρό παρτέρι με ανθισμένα φυτά που ευδοκιμούν στην περιοχή και μεταφέρουν θετικά vibes. Μοναδική θέση στο interior design της κατοικίας έχει ο φεγγίτης -πάνω από την πόρτα στο μπαλκόνι-, ο οποίος θα σας μαγέψει με έναν σκαλιστό μαρμάρινο ήλιο, από όπου και πήρε και το όνομα του σπιτιού.

H ανεμπόδιστη θέα στην καλντέρα προς το νησί Θηρασιά μετατρέπει την «The Marble Sun» στο απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο...
limedeco-themarble-sun-santorini-jpg7.jpg
limedeco-themarble-sun-santorini-jpg25.jpg

Για το συνολικό εσωτερικό του σπηλαίου και για να δοθεί έμφαση στην υπάρχουσα φυσική «πλαστικότητα», επιλέχθηκε η χρήση γκρι τσιμεντοκονιάματος, με μικρή τονική απόκλιση. Φυσικά υλικά όπως λινό, μέταλλο σε γκρι χρώμα έχουν χρησιμοποιηθεί στη διακόσμηση, με μια γενικά αφηρημένη προσέγγιση ώστε να ενισχύσουν την εκπληκτική ενέργεια του χώρου.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

Info

Η ανακαίνιση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2019. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και την ιδέα ανέλαβαν το γραφείο της Μαρίας Χατζησταύρου, Lime Deco, καθώς οι ιδιοκτήτες των Caldera Houses είχαν την επίβλεψη του έργου.

Images © George Fakaros

Source: The Greek Foundation