fbpixel

Search icon
Search
Η Piazza Di Spagna της Ρώμης απέκτησε «αέρα» Haute Couture με το show του Maison Valentino
TRENDS & CATWALKS

Η Piazza Di Spagna της Ρώμης απέκτησε «αέρα» Haute Couture με το show του Maison Valentino

O Pierpaolo Piccioli παρουσίασε μια εξαιρετική συλλογή Υψηλής Ραπτικής


Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Maison Valentino μας εντυπωσιάζει σε κάθε του συλλογή και μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής είναι το ατού του. "Προσγειώνεται" στις πασαρέλες με απόλυτη αυτοπεποίθηση και οι αξειομνημόνευτες δημιουργίες του μεγαλώνουν κάθε σεζόν. Χθες το βράδυ προσέθεσε ακόμα μία επιτυχία στο βιογραφικό του, παρουσιάζοντας την Φθινιπωρινή Haute Couture collection στη Piazza Di Spagna στη Ρώμη. 

valentino-cover-2.jpg

«Πρόκειται για μια βαθιά προσωπική συλλογή, γιατί έχει να κάνει με την ιστορία του Valentino», είπε χαρακτηριστικά ο Piccioli. Ο Valentino Garavani ίδρυσε το ομώνυμο maison de couture το 1959, μαζί με τον σύντροφό του Giancarlo Giammetti. Το πρώτο ατελιέ βρισκόταν στη Via Gregoriana, ένα στενό δρόμο που κατεβαίνει από την εκκλησία της Trinità dei Monti, η οποία βρίσκεται στην κορυφή των Spanish Steps. Ο Piccioli ήθελε αυτό το show να ξεκινήσει ακριβώς από εκεί που βρισκόταν η αρχική sartoria di Alta Moda, με τα μοντέλα να κατεβαίνουν τις 136 σκάλες για να φτάσουν στο Palazzo Mignanelli. Το περιέγραψε ως «το κλείσιμο ενός κύκλου».

Δημιουργώντας μια αντίθεση με το νόημα της, η συλλογή ονομάστηκε The Beginning. Ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής χαρακτήρησε τη collection "μια ιδανική συζήτηση με το λεξικό του οίκου, την οποία ήθελα να κάνω με πιο συνειδητό τρόπο. Και ξέρω ότι το να μιλάμε για ξεκινήματα ακούγεται οξύμωρ, αλλά έτσι νιώθω, γιατί κάθε αρχή φέρνει την ιδέα μιας υπόσχεσης αλλά και του μέλλοντος"

valentino-cover-3.jpg

Ο Piccioli πήρε μια μάλλον δυναμική στάση για την ποικιλοορφία που έλειπε από τις υπόλοιπες πασαρέλες του Παρισιού, εστιάζοντας σ' ένα casting το οποίο ήταν τόσο διαφορετικό όσο και οι δημιουργίες που παρουσιάστηκαν στην Ιταλική πρωτεύουσα. Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη τοποθεσία, όπου ο ουσιαστικός χαρακτήρας των κομματιών μπορεί να χαθεί μέσα στο περιβάλλον. 

Η collection για ακόμα μία φορά ήταν κάτι το μαγικό και τα είχε όλα. Για πολλά looks άντλησε έμπνευση από δημιουργίες του ίδιου του Valentino. Για παράδειγμα, το πρώτο look, ένα κόκκινο mini φόρεμα σχήμα boule, με τρισδιάστα τριαντάφυλλα ήταν επηρεασμένο από το well-known φόρεμα Fiesta που έφτιαξε ο Garavani για την πρώτη του συλλογή. Στην ίδια φιλοσοφία, ο Piccioli μας χάρισε τη δική του οτπτική για το ασπρόμαυρο του Valentino, με τις ρίζες του να βρίσκονται στα ρωμαϊκά μωσαϊκά καθώς και στην Art Deco αισθητική που κυριαρχούσε κάτα τη δεκαετια των '30s. 

Οι διαφάνειες, τα αξεσουάρ και οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως τα φτέρα του Pierpaolo Piccioli απογειώσαν και πάλι τη συλλογή. Τα έντονα χρώματα, όπως το μοβ, το πράσινο, το ροζ και το κίτρινο έδωσαν το παρών και ανέδειξαν τη δυναμική της collection, βάζοντας την υπογραφή του σχεδιαστή. Οι λάμψη έκανεν αισθητή την παρουσία της τόσο στα metallic slingback που φορούσαν τα μοντέλα όσο και με τα glittery καλσόν και τα sequin dresses. 

valentino-cover-4.jpg

Στο show παρουσιάστηκε και αντρική υψηλή ραπτική, η οποία είναι ακμάζουσα και σε άλλους οίκους. Αλλά η έννοια του φύλου είναι θολή στο σύμπαν του Piccioli. Δεν υπάρχουν αποκλειστικά κομμάτια για συλλογές ανδρικής ή γυναικείας ραπτικής. Ένα ρομαντικό φόρεμα σε κίτρινο χρώμα παρουσιάστηκε από ένα αδύνατο skaterboy με ροζ μαλλιά που ακούει trap μουσική και το όνομά του είναι Timothée. 

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρο το video της συλλογής!