fbpixel

Search icon
Search
Η νέα τάση στο fitness που έχει σημειώσει άνοδο +120% στις αναζητήσεις
WELLNESS

Η νέα τάση στο fitness που έχει σημειώσει άνοδο +120% στις αναζητήσεις

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για την Primal Fitness


Ο κόσμος του fitness αλλά και οι τάσεις που κυριαρχούν σ' αυτόν απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο κάθε χρόνο που περνάει. Πέρα από ένα καλογυμνασμένο σώμα, ο σύγχρονος πληθυσμός ενδιαφέρεται εντόνως για τη σωστή και υγιή λειτουργία του οργανισμού τους κι έτσι στρέφει συνεχώς το ενδιαφέρον του στη γυμναστική και στις καινούριες μεθόδους που επιφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. 

Ένα νέο trend που έχει αρχίσει να γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια είναι το primal fitness, καθώς εκτός των άλλων απαιτεί ελάχιστο εξοπλισμό περιλαμβάνει λειτουργική κίνηση. Τι είναι όμως αυτή η νέα μέθοδος εκγύμνασης που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των fitness lovers - κι όχι μόνο. 

Ανακαλύψτε παρακάτω!

Τι είναι το primal fitness; 

Οι ασκήσεις μιμούνται τα μοτίβα κίνησης των δυνατών, χαριτωμένων και ισχυρών ζώων που συναντάμε στη φύση - φυσικά με ένα twist για την ανθρώπινη φυσική κατάσταση. Το σύρσιμο σαν λεοπάρδαλη βοηθά στην αύξηση της ευλυγισίας των γοφών και των ώμων σας, η ισορροπία σαν πουλί γυμνάζει τον κορμό σας και το άλμα σαν βάτραχος θα αυξήσει τους καρδιακούς σας παλμούς. Αυτό το πρωτόγονο workout μας ενθαρρύνει να σηκωθούμε από την καρέκλα και να εξασκηθούμε σε βασικές κινήσεις που το σώμα μας κάνει ενστικτωδώς και οι οποίες εν τέλει μεταφράζονται με όρους άθλησης σε επικύψεις, βαθιά καθίσματα, περιστροφές κορμού, push ups, έλξεις και περπάτημα.

Μπορεί οι ασκήσεις που επιλέγονται γι' αυτό το είδος γυμναστικής να μην είναι κάτι καινούριο αλλά σίγουρα είναι κάτι πιο διασκεδαστικό απ' αυτό που έχει συνηθίσει μέχρι τώρα. Μάλιστα, οι κινήσεις αυτές ωστόσο γίνονται όλο και πιο δύσκολα καθώς τα χρόνια περνούν και γι’ αυτό χρειάζεται καθοδήγηση από προπονητές ώστε να αποφευχθούν οι τραυματισμοί. Στοχεύουν στην εκγύμναση όλου του σώματος και στην αποκατάσταση της κινητικότητας και πλαστικότητας του σώματος. 

Οι top ασκήσεις για να ξεκινήσετε 

Bird Ballance 

image-1.webp

Καθίστε στο πάτωμα με τα χέρια σας σε θέση προσευχής μπροστά από το στήθος σας. Σταυρώστε το αριστερό σας πόδι πάνω από το δεξί σας και βάλτε το αριστερό στο πάτωμα. Καθίστε όρθιοι, κρατώντας τη σπονδυλική σας στήλη σε ευθεία γραμμή. Σπρώξτε τη φτέρνα του αριστερού σας ποδιού για να σταθείτε όρθιοι. Τώρα, αρχίστε να στέκεστε όρθιοι και σηκώστε αργά το δεξί σας πόδι προς τα πίσω. Τεντώστε το όσο πιο ψηλά μπορείτε, παραμένοντας ισορροπημένοι στο αριστερό (μπορείτε να λυγίσετε το αριστερό σας γόνατο αν χρειαστεί). Τεντώστε τα χέρια σας πίσω σας με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα πάνω. Κάντε παύση εδώ και στη συνέχεια αναστρέψτε αργά την κίνηση για να επιστρέψετε σε καθιστή θέση. Κάντε 10 επαναλήψεις και στη συνέχεια αλλάξτε πλευρά.

Leopard Kick-Out

image-2.webp

Ξεκινήστε στα τέσσερα με τους καρπούς κάτω από τους ώμους σας και τα γόνατα κάτω από τους γοφούς σας. Τα πέλματά σας πρέπει να είναι λυγισμένα έτσι ώστε οι μύτες των ποδιών σας να πιέζουν το πάτωμα. Σηκώστε τους γοφούς σας προς το ταβάνι. Τώρα, μεταφέρετε το βάρος σας στο αριστερό σας χέρι. Σηκώστε το αριστερό σας πόδι και κλωτσήστε το κάτω από το σώμα σας και μέσα από το δεξί σας - καθώς σηκώνετε το δεξί σας χέρι από το πάτωμα και στρέφετε τον κορμό σας προς τα δεξιά. Αντιστρέψτε την κίνηση, ώστε να είστε ξανά σε θέση τραπεζάκι, και τώρα κλωτσήστε το δεξί σας πόδι κάτω από το σώμα σας. Επιστρέψτε στην επιτραπέζια επιφάνεια και σπρώξτε τους γοφούς σας πίσω προς τα πίσω, παρόμοια με τη στάση του παιδιού. Αυτή είναι 1 επανάληψη. Επανέλθετε στα τέσσερα και επαναλάβετε την άσκηση άλλες 9 φορές.

Donkey Kicks

image-9.jpg

Ξεκινήστε όρθιοι, με τα πόδια σας στο πλάτος των γοφών και τα χέρια σας σε χαλαρές γροθιές στον κορμό σας. Μεταφέρετε το βάρος σας στο αριστερό σας πόδι και λυγίστε το δεξί σας γόνατο. Το δεξί σας πόδι θα πρέπει να είναι λυγισμένο και το δεξί σας γόνατο θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο αριστερό σας γόνατο. Σαν να σπρώχνετε μέσα στη λάσπη, κλωτσήστε το δεξί σας πόδι πίσω σας. Στη συνέχεια, φέρτε το δεξί σας πόδι πίσω για να συναντήσει το αριστερό σας - χωρίς να χαμηλώσετε το δεξί σας πόδι. Προσπαθήστε να κάνετε και τις 10 επαναλήψεις. Στη συνέχεια, χαμηλώστε το δεξί σας πόδι και επαναλάβετε από την αντίθετη πλευρά. Φροντίστε να κρατάτε τον κορμό σας σφιχτό καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης- θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε.