fbpixel

Search icon
Search
Η νέα συνεργασία του οίκου Fendi είναι βασισμένη στη λάμψη του παλιού Hollywood
FASHION NEWS

Η νέα συνεργασία του οίκου Fendi είναι βασισμένη στη λάμψη του παλιού Hollywood

Και άλλα νέα που κέντρισαν το ενδιαφέρον στον χώρο της μόδας


Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του φθινοπώρου. Ο fashion month που τόσο πολύ περιμέναμε τελείωσε, αφήνοντας πίσω του τις καλύτερες εντυπώσεις. Παρόλα αυτά, ο κόσμος της μόδας δε μας απογοητεύει ποτέ και μας κρατάει συνεχώς σε αγωνία για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Κι ενώ νομίζουμε ότι έχουμε μάθει τα πάντα για τις τάσεις αλλά και τις συνεργασίες που θα μας απασχολήσουν, κάνουν την εμφάνιση τους συνεχώς καινούρια fashion news που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Νέες συνεργασίες αλλά και διαφορετικές συλλογές έχουν ως στόχο να «πάνε» τη βιομηχανία της μόδας ένα βήμα παρακάτω και να δημιουργήσουν νέα και ανανεωμένα πρότυπα αλλά και αξίες.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω κι ενημερωθείτε για όλα αυτά που ξεχωρίσαμε τον τελευταίο καιρό στον αγαπημένο μας fashion world!

Fendi X Chaos

fendi-1.jpg
Image source: @fendi

Η πρώτη αποκάλυψη για αυτήν τη συνεργασία έγινε τον Φεβρουάριο του 2020 μέσα από την πασαρέλα του διάσημου οίκου Fendi για την παρουσίαση της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020. Η νέα αυτή collection που βασίζεται σε πλήθος αξεσουάρ, από AirPods μέχρι τσάντες και θήκες κινητών, δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση. Οι σχεδιάστριες του βρετανικού brand Chaos, Chaos Charlotte Stockdale και Katie Lyall, είχαν μία ιδιαίτερη σχέση με τον αείμνηστο Karl Lagerfeld, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία του Fendi από το 1967 έως και τον θάνατό του, το 2019.

Η νέα αυτή συλλογή αξεσουάρ είναι πλέον διαθέσιμη διαδικτυακά και η έμπνευσή της πηγάζει από το λάμψη του παλιού Hollywood. Βασικά στοιχεία της είναι το χρυσό, το μαύρο δέρμα, τα οποία συνθέτουν την άψογη δημιουργία των ιδιαίτερων θηκών, από clutches μέχρι θήκες για κινητά, αναπτήρες, ακουστικά αλλά και smart watches.

Cecilie Bahnsen X MACKINTOSH

cecilie-2.jpg
Image source: @ceciliebahnsen

H «βασίλισσα» της Κοπεγχάγης, Cecilie Bahnsen, κατά τη διάρκεια της CPHFW που έλαβε χώρα πριν από την πανδημία, είχε αποκαλύψει τη συνεργασία της με το βρετανικό luxury outwear fashion house, MACKINTOSH. Μέτα από περίπου 10 μήνες, η συλλογή αυτή είναι διαθέσιμη. Τα παλτό στα οποία βασίζεται αυτή η ιδιαίτερη συνεργασία, συνδυάζουν μ’ ένα φανταστικό τρόπο τη μίνιμαλ αισθητική και τοn ρομαντισμό της Bahnsen με την πρακτικότητα και την άνεση του MACKINTOSH. Για τη δημιουργία αυτών των κομματιών, η Δανή σχεδιάστρια βασίστηκε σε αντρικές σιλουέτες, έτσι ώστε τα γυναικεία παλτό να είναι άνετα, ενώ είναι αδιάβροχα και διαθέτουν αποσπώμενη κουκούλα. Παρουσιάζονται σε διαχρονικά κι ευέλικτα χρώματα, όπως το καφέ, το μαύρο και το λευκό. 

Στόχος της ήταν, όπως έχει δηλώσει η ίδια, να φτιάξει πανωφόρια, τα οποία θα προστατεύουν τα φορέματά της και γι' αυτόν τον λόγο επέλεξε το συγκεκριμένο brand, το οποίο το γνωρίζει από τότε που ζούσε στο Λονδίνο, καθώς είχε εντυπωσιαστεί από τη δεξιοτεχνία του.

Μiu Miu, vintage collection

miu-miu.jpg
Image source: @miumiu

Μία διαφορετική συλλογή αποφάσισε να λανσάρει αυτήν τη φορά ο διάσημος οίκος Miu Miu της Miuccia Prada. Εδώ και πολλά χρόνια, η καλλιτεχνική διευθύντρια έχει ταχθεί υπέρ της βιωσιμότητας της μόδας, κάτι το οποίο έκανε ξεκάθαρο και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της SS21 Prada collection. Ήδη από το 2019 έχει παρουσιάσει τη συλλογή «Re-Nylon», που περιλαμβάνει τσάντες από ανακυκλωμένο νάιλον. Αυτήν τη φορά η θυγατρική της Prada, δηλαδή η Μiu Miu, αποφάσισαν να δουλέψουν πάνω σε vintage φορέματα, των δεκαετιών από τα ΄30s μέχρι τα ‘70s, τα οποία τα συγκέντρωσαν από διάφορα καταστήματα ρούχων που υπάρχουν παγκοσμίως.

Η Miuccia Prada αποφάσισε να προσαρμόσει αυτήν την ιδέα και τα κομμάτια της στη φιλοσοφία του οίκου, προσθέτοντας στο χέρι κεντήματα, χάντρες, κορδέλες, πούλιες και άλλα κι έτσι δημιούργησε μοναδικά looks για το καθένα ξεχωριστά.

Balenciaga, Toe Sock

balenciaga-2.jpg
Image source: @balenciaga

Για ακόμα μία φορά ο εκκεντρικός οίκος Balenciaga, βρήκε τον τρόπο να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Αποφάσισε λοιπόν να «χαρίσει» μία ανανέωση στο διάσημο ζευγάρι sock sneakers Speed. Σε συνεργασία με το ιταλικό footwear brand, Vibran, δημιούργησε και κυκλοφορεί μία limited edition σειρά με την ονομασία «Toe Sock». 

Η έμπνευση γι' αυτό το ιδιαίτερο σχέδιο αντλήθηκε από τα παπούτσια με τα πέντε δάχτυλα του ιταλικού οίκου, τα οποία μοιάζουν με γάντια που εφαρμόζουν άψογα στο πόδι, ώστε να χαρίζουν άνεση και να διευκολύνουν το περπάτημα. Η συλλογή περιλαμβάνει ένα σχέδιο sock sneakers με ανατομικό τακούνι σε δυο χρώματα, κόκκινο και μαύρο, ένα ζευγάρι lace-up sneakers με ανατομικό τακούνι σε μαύρο χρώμα, αλλά κι ένα σχέδιο sock boots με ψηλό τακούνι επίσης σε δυο χρώματα, μαύρο και φούξια.