fbpixel

Search icon
Search
H νέα συνεργασία-«όνειρο» στον χώρο του κοσμήματος παρουσιάζει το δώρο που θα θέλουμε όλες τις φετινές γιορτές
FASHION NEWS

H νέα συνεργασία-«όνειρο» στον χώρο του κοσμήματος παρουσιάζει το δώρο που θα θέλουμε όλες τις φετινές γιορτές

Τα δυο αναγνωρισμένα ελληνικά brands, Callista crafts x ILIAS LALAOUNIS ενώνουν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο


Ο φετινός χειμώνας βλέπει την ένωση δύο ιδιαίτερων οίκων, με ιστορίες τόσο διαφορετικές όσο και ταυτόσημες, που συγκλίνουν σήμερα σε μία σύγχρονη και μοναδική δημιουργία. Η ελληνικότητά τους είναι αυτή ακριβώς η ταυτότητα που φέρουν με υπερηφάνεια, προτάσσοντας την αγάπη για τις χειροποίητες τέχνες, τα καθαρά υλικά και μία ατόφια αισθητική με παραδοσιακό χαρακτήρα, σύγχρονη ματιά και διεθνή απήχηση. 

3-cf0Aa.jpg

Ο θαυμασμός ανάμεσα στα δύο ελληνικά brands και η δυνατή φιλία που συνδέει τις δύο εκπροσώπους της νέας γενιάς των Lalaounis και Callista Crafts, δεν άργησαν να μετουσιωθούν σε ένα αντικείμενο τέχνης, ένα κόσμημα-σύμβολο μιας συνένωσης με άρτια τεχνική, φαντασία και αυθεντικότητα.

1-4qb2Y.jpg

Δύο αδελφικές φίλες που αγκάλιασαν την ιδέα της κοινής δημιουργίας, και φωτογραφήθηκαν φορώντας την, για να τιμήσουν την ιδιαίτερη κληρονομιά των δύο brands, χαρίζοντάς του την πνοή του δυνατού προσωπικού τους δεσμού. Δύο ιδιαίτερα βραχιόλια έχουν ως κέντρο τους το χαρακτηριστικό, παραδοσιακό macramé της Callista, πλεγμένο με δεξιοτεχνία από τους παραδοσιακούς τεχνίτες του Lalaounis, και δεμένο με κομμάτια μαλακού, ανθεκτικού δέρματος, που αγκαλιάζει απαλά τον καρπό, αναδεικνύοντας την αξία του χρυσού κομψοτεχνήματος.

2-BSaK7.jpg

Το brand Lalaounis, αποτελεί τον οίκο-σύμβολο του ελληνικού κοσμήματος από τη δεκαετία του εξήντα, όποτε και άνοιξε ένα παράθυρο πολιτισμού από την Ελλάδα προς ολόκληρο τον κόσμο. Τα πολυτελή χρυσά κοσμήματά του αντλούν έμπνευση από τις τέχνες και τη φύση, ενώ ήταν αυτά που κατάφεραν να «χρίσουν» κατά κάποιον τρόπο την χώρα μας ως έναν σημαντικό εκπρόσωπο της πολυτελούς χειροποίητης τέχνης. Χαρακτηριστικά στοιχεία του Lalaouni όπως οι ανάλαφρες, διάτρητες τεχνικές και το handweaving σε χρυσό 18 καρατίων, δίνουν σήμερα, με κάθε νέα του συλλογή, αφορμή για σχέδια που συνδυάζουν τη διαχρονικότητα της χειροποίητης δημιουργίας με τη φρέσκια, ανατρεπτική οπτική του σύγχρονου design. 

5-1hYpc.jpg

Από την άλλη, το αυθεντικό craftsmanship και οι καθαρές, διαχρονικές γραμμές είναι τα στοιχεία εκείνα που βρίσκονται στον πυρήνα της Callista Crafts, που κάθε χρόνο ανανεώνει την αισθητική της παλέτα με νέα, ιδιαίτερα χειροποίητα designs με έντονες αναφορές στο παρελθόν και την παράδοση, στοιχεία που δίνουν έμπνευση για ένα τολμηρό μέλλον. Η τεχνική δεξιότητα και η ποιότητα που ακολουθούν την Callista από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της, το 2013, «συναντώνται» με μία αδιαπραγμάτευτη ηθική πρακτική κι έναν σημαντικό σεβασμό στην παράδοση, που της έχουν χαρίσει μία μοναδική θέση στον χώρο της μόδας.

6-aNGjJ.jpg
4-wqAcD.jpg

Σε κάθε μοναδικό -λόγω χειροποίητης δημιουργίας κομμάτι- συναντάται ο μύθος του brand Lalaounis με την πρωτοποριακή σκέψη της Callista Crafts. Ο χρυσός με το δέρμα. Η αγάπη του χειροποίητου με την άρτια τεχνική εκτέλεση. Το παραδοσιακό με το νέο κλασικό. Η επιτομή, εν τέλει, της ελληνικής κομψότητας.

Info: Τα βραχιόλια CALLISTA CRAFTS X LALAOUNIS θα διατίθενται στα καταστήματα Lalaounis, στην μπουτίκ Callista Crafts και στο www.callistacrafts.com