fbpixel

Search icon
Search
H νέα καλοκαιρινή pop-up boutique του οίκου Chanel μας ταξιδεύει μέχρι το μοναδικό Saint-Tropez
DESIGN NEWS

H νέα καλοκαιρινή pop-up boutique του οίκου Chanel μας ταξιδεύει μέχρι το μοναδικό Saint-Tropez

Περιηγηθείτε στους φανταστικούς χώρους της που αποπνέουν πολυτέλεια


Κάθε χρόνο από το 2009, ο εμβληματικός οίκος Chanel κατευθύνεται στο Saint-Tropez για τη summer season. Συγκεκριμένα, διαθέτει ένα εντυπωσιακό κατάστημα, τοποθετημένο στην τεράστια βίλα La Mistralée, όπου η υψηλή ραπτική συναντά τη γοητεία και τη γαλήνη του καλοκαιριού. Για το fashion house, η επαναλειτουργία αυτού του καταστήματος ανά τα χρόνια σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, μέσα από τις summer collections που λανσάρει, με τις οποίες παθιάζοντας όλες οι απανταχού fashion lovers.

Για φέτος το καλοκαίρι, το iconic πλέον pop-up κατάστημα του οίκου φαίνεται να είναι άμεσα επηρεασμένο κι εμπνευσμένο ως προς τη διακόσμησή του από τη Chanel Spring/Summer '21 συλλογή. Αυτό που βλέπουμε πρόκειται για ένα συνονθύλευμα κλασικών χρωμάτων, αλλά και νότες ζωντάνιας που οφείλονται στις intense αποχρώσεις, τις οποίες για φέτος ο οίκος κατατάσσει στην πρώτη γραμμή των fashion trends.

c1.jpg


Φωλιασμένο μέσα σε μια καταπράσινη όαση του Saint-Tropez, το κατάστημα θυμίζει ένα υπερπολυτελές resort, όπου η παριζιάνικη αίγλη και η κομψότητα με την υπογραφή Chanel πρωταγωνιστούν. Με μια γρήγορη ματιά, τα κύρια χρώματα που κυριαρχούν από χώρο σε χώρο είναι το λευκό και άλλοι γήινοι τόνοι, όπως το μπεζ και το ανοιχτό καφέ. Η αρμονία, άλλωστε, είναι εμφανής όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του.

Σε ένα περιβάλλον με βασικό χαρακτηριστικό τη natural αισθητική χάρη στις γήινες και ουδέτερες αποχρώσεις, βλέπουμε μερικά pop touches που κάνουν τη διαφορά κι εκφράζουν απόλυτα το σχεδιαστικό DNA του διάσημου οίκου: έντονο κόκκινο και φούξια, φωτεινό κίτρινο και bold μαύρο είναι λεπτομέρειες που ορίζουν τον όλο διάκοσμο, αποτυπώνοντας τη νέα καλοκαιρινή συλλογή Chanel.

c2.jpg


Το outdoor σκηνικό είναι το πρώτο στοιχείο που -δικαιολογημένα- μας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Κάτω από τη σκιά που προσφέρουν οι πανύψηλοι φοίνικες και οι ογκώδεις θάμνοι, μια μεγάλη πισίνα βρίσκεται στο κέντρο του σημείο που καταλαμβάνει το κατάστημα. Στο ξύλινο δάπεδο τα προσεγμένα τραπέζια έχουν πάρει τη θέση τους, όπως και οι ξαπλώστρες, ακριβώς μπροστά από την pool area.

Εμβαθύνοντας στην όλη διαρρύθμιση, οι εσωτερικοί χώροι που φιλοξενούν τις δημιουργίες του label φαίνεται σαν να γίνονται «ένα» με το exterior περιβάλλον, και είναι διακοσμημένοι λιτά και παράλληλα εντυπωσιακά, όπως ακριβώς και η φιλοσοφία στην οποία βασίζεται η Chanel. Λευκοί τοίχοι, τεράστια παράθυρα και φιγούρες που κοσμούνται με εμβληματικά κομμάτια, είναι όσα εντοπίζουμε με ένα γρήγορο tour στο κατάστημα.

c3.jpg


Κι όσο οδηγούμαστε προς τα μέσα, η ίδια αίσθηση πολυτέλειας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Άνετα σαλόνια, παντού το χαρακτηριστικό Chanel logo, πίνακες με μερικές από τις πιο ξεχωριστές δημιουργίες που λάνσαρε κατά καιρούς ο οίκος, όμορφα άνθη κι έμφαση στη λεπτομέρεια, συνθέτουν το indoor σκηνικό το οποίο έχει τον τρόπο να μας εμπνέει. 

Μεταξύ άλλων και ανάμεσα στα Spring/Summer items, τη θέση τους έχουν πάρει και τα κομμάτια από την capsule Coco Beach collection. Συγκεκριμένα, στους χώρους της βίλας δεσπόζουν τόσο τα ρούχα, όσο και τα unique αξεσουάρ, υποδήματα και τα travel items της συλλογής.

c4.jpg


Tα comfortable pouffes και οι oversized μαξιλάρες, τα καλοκαιρινά χαλιά και τα ξεχωριστά art pieces, ολοκληρώνουν το design του καταστήματα, τόσο εσωτερικά όσο κι εξωτερικό, αυξάνοντας την αίσθηση χαλάρωσης και απόλυτης ηρεμίας που απαιτεί η περίοδος του καλοκαιριού. Ένας επίγειος παράδεισος, που το team της Chanel θεωρεί εδώ και χρόνια κατάλληλο για να φιλοξενεί της summer συλλογές της.

Αξίζει να πούμε, τέλος, πως ανά τα καλοκαίρια οι τουρίστες αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, δεν παραλείπουν να περάσουν μια βόλτα από το συγκεκριμένο κατάστημα, που δεσπόζει επιβλητικά και αποτυπώνει σύγχρονη haute couture, πάντα με την υπογραφή του θρυλικού οίκου.