fbpixel

Search icon
Search
H νέα homeware συλλογή με αφορμή τα 10 χρόνια της Zeus+Δione είναι συγκλονιστική
DESIGN NEWS

H νέα homeware συλλογή με αφορμή τα 10 χρόνια της Zeus+Δione είναι συγκλονιστική

Η Philoxenia αντηχεί την παραδοσιακή χειροποίητη κατασκευή αποτυπώνοντας το ανάγλυφο σπαθωτό μοτίβο


Mε γνώμονα την υψηλή αισθητική και με σεβασμό στην παράδοση και την ιδιαίτερη Τέχνη της, η σχεδιαστική προσέγγιση του ελληνικού οίκου Zeus+Δione συνεχίζει να μας εμπνέει με τη μοναδικότητά της. Αυτήν τη φορά και με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυσή του, μια νέα high design πρωτοβουλία μας συστήθηκε και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι. 

dscf4681.jpg

Πρόκειται για μια αυθεντική πρόταση savoir-faire του μικρόκοσμου του σπιτιού μας αποτελεί η νέα homeware συλλογή "Philoxenia", η οποία δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα γενέθλια του εμβληματικού fashion brand. Mια σειρά από σκεύη καθημερινής χρήσης εξαιρετικής φινέτσας και αισθητικής απηχούν τη φυσική ομορφιά και τη ρευστότητα της Μεσογείου, μέσα από μια φυσική παλέτα υλικών και παραδοσιακή χειροποίητη κατασκευή.

The inspiration behind

dscf3143.jpg

Αντικατοπτρίζοντας χρωματικά το Κυκλαδίτικο τοπίο με τους ασβεστωμένους τοίχους, το βαθύ μπλε της θάλασσας και το παιχνίδι του φωτός του ήλιου στην επιφάνεια του νερού, η συλλογή «χρωματίζεται» με ιβουάρ αλλά και ανθρακί μεταλλικές αποχρώσεις, μαζί με νότες από μπλε του κοβαλτίου. 

dscf4975.jpg

Η συλλογή περιλαμβάνει ματ κεραμικά σκεύη –σερβίτσια κουζίνας, μπολ και κανάτες- με υάλωμα στο εσωτερικό, και διακοσμητικά, σαν γλυπτά, αντικείμενα, όπως κηροπήγια και ανθοδοχεία, κατασκευασμένα από κράματα μπρούντζου, πορσελάνη και πηλό.

Αντλώντας έμπνευση από την αρχαία ελληνική κεραμική και με απλή, αλλά γεωμετρικά πλούσια σχεδιαστική γλώσσα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Marios Schwab, αποτυπώνει την κίνηση και τη ρευστότητα στα αντικείμενα, μέσα από γραμμικές πτυχώσεις και διακριτές καμπύλες.

Λευκά είδη από φυσικά υφάσματα, όπως βαμβάκι, μετάξι και λινό, διακοσμούνται με μοτίβα χειροποίητης ύφανσης. Σαν τελευταία πινελιά, το ανάγλυφο signature Z+Δ σπαθωτό μοτίβο, που χαράσσεται περιμετρικά γύρω από το κάθε αντικείμενο.

dscf4855.jpg

H νέα homeware συλλογή είναι πραγματικά συγκλονιστική και αποτελεί την ιδανική προσθήκη για την πιο εντυπωσιακή και ολοκληρωμένη καλοκαιρινή διακόσμηση τόσο στην κύρια κατοικία όσο και το εξοχικό. Εμπνευστείτε από την ανεμελιά της εποχής και βρείτε κάθε λόγο να χαίρεστε την κάθε στιγμή παρέα με φίλους, οικογένεια και αγαπημένα πρόσωπα γύρω από ένα τραπέζι και όχι μόνο. 

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της νέας συλλογής στη gallery! 

See more here

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Creative Direction: Marios Schwab