fbpixel

Search icon
Search
Η μόδα του καλοκαιριού όπως μας τη συστήνουν τα μεγαλύτερα fashion houses
MAGAZINE

Η μόδα του καλοκαιριού όπως μας τη συστήνουν τα μεγαλύτερα fashion houses

Εμπνευστείτε από μοναδικές προτάσεις που θα αναδείξουν την εικόνα σας


Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο οι σκέψεις μας ταξιδεύουν στο κοντινό καλοκαίρι, που σηματοδοτεί την άφιξη ανανεωμένων συλλογών και τάσεων στη μόδα που μας βάζουν σε απόλυτα αισιόδοξο stylish mood. Εμπνευσμένα prints, φρέσκες ιδέες και κομψές γραμμές, που κολακεύουν τη σιλουέτα, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχετε για τη φετινή σεζόν.

Balmain brings disco vibes

grigio1.jpg

Ο κόσμος της μόδας κατάφερε να μείνει ανεπηρέαστος από τα lockdowns, αφήνοντας τη φαντασία του να δημιουργεί ελεύθερα και να ανακαλύπτει διεξόδους από τη δύσκολη για όλους καθημερινότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Olivier Rousteing, που μέσα από τη νέα Spring/Summer συλλογή του για τον οίκο Balmain, την οποία μπορείτε να βρείτε αποκλειστικά στο αγαπημένο μας concept store Grigio, χαρίζει απλόχερα λάμψη και αισιοδοξία. Η collection τα έχει πραγματικά όλα: μοντέρνα κοστούμια, tailored σακάκια σε γκρι τόνους, ασπρόμαυρα outfits για τις working ladies, oversized πλεκτά γιλέκα, biker shorts, σέξι αποκαλυπτικά ντραπέ, τζιν βερμούδες και καμπάνες, που γλείφουν τη γυναικεία σιλουέτα, μέχρι total, εκκεντρικά, neon σύνολα και κομμάτια κεντημένα με παγιέτες και κρύσταλλα Swarovski. Φυσικά, το «παρών» δίνουν το διάσημο PB μοτίβο λαβύρινθου, που στολίζει τόσο ρούχα όσο και αξεσουάρ -και το οποίο αρχικά σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Pierre Balmain στα μέσα του αιώνα, ενώ στη συνέχεια αναβαθμίστηκε από την ομάδα του Olivier-, οι αυστηροί μυτεροί ώμοι, αλλά και οι βάτες, που προσδίδουν δυναμική και αυτοπεποίθηση σε όποια γυναίκα τις επιλέξει.

Info: Grigio, Προξένου Κορομηλά 51, Tηλ. 2310 233898, Instagram: @grigio_gallery

Carefree style by Etro

etro3.jpg

Το updated κατάστημα Intervista, πιστό στο ραντεβού του, φέρνει και πάλι στην πόλη μας -κατ’ αποκλειστικότητα- τις δημιουργίες του ιταλικού οίκου Etro για τη νέα σεζόν. Προβάλλοντας ένα φιλελεύθερο και ανέμελο πνεύμα, η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 μάς ταξιδεύει στη Μεσόγειο, στα ερημικά τοπία της Αριζόνα, σε μακρινές -μη μολυσμένες περιοχές- με ανατολίτικες επιρροές, χρώματα κι εντυπωσιακά κεντήματα. Η Veronica Etro αναζήτησε την καινοτομία και πειραματίστηκε θέλοντας να προσφέρει στο fashion crowd σύγχρονες εμπειρίες και μαγικά ταξίδια σε μια περίοδο που το χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ. Ψηφιδωτά, λουλουδάτα πάνελ, αετοί, δράκοι και νούφαρα αποκαλύπτουν μια εναλλαγή από σχήματα και σιλουέτες σε πουκάμισα και τοπ, ενώ πολλά από τα κομμάτια, όπως τα τζιν παντελόνια, είναι διακοσμημένα με το χαρακτηριστικό πλέον paisley μοτίβο του brand. Εκλεπτυσμένα κεντήματα με οπτικά εφέ, που δημιουργούν ψευδαισθήσεις, χρωματίζουν τα φίνα ζακάρ υφάσματα, ενώ τα γυναικεία items αποτελούν ωδή στη θηλυκότητα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παιχνίδι με τις αναλογίες, τα κοψίματα και τους όγκους σε γιλέκα, πουκάμισα και μεταξωτές, μάξι φούστες. Οι γήινοι τόνοι που επικρατούν, εμπνευσμένοι από την αιώνια ομορφιά της φύσης και της τέχνης, προσφέρουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ κομψότητας και απλότητας.

etro1.jpg
Τσάντα από raffia Etro, Intervista
etro2.jpg
Ζώνη δερμάτινη Etro, Intervista

Info: Τσιμισκή 71, τηλ. 2310 230906

Site: intervista.gr

Facebook: INTERVISTA

Instagram: @intervista.gr

Status: Monochrome

dil1.jpg

Τι σημαίνει, όμως, monochrome; Μα φυσικά αυτό ακριβώς που λέει και η λέξη, δηλαδή, ένα outfit που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε μια απόχρωση, φορεμένη από την κορυφή ως τα νύχια. Άλλωστε, πρέπει να θυμάστε πως δεν είναι μόνο οι έντονες αντιθέσεις και τα multi color prints που κάνουν ένα look ξεχωριστό. Ένα και μόνο χρώμα αρκεί για να τραβήξετε όλα τα βλέμματα! Τo monochrome style δε σημαίνει απαραίτητα πιο λιτές εμφανίσεις, αλλά αποτελεί ένδειξη μιας δυναμικής προσωπικότητας, προσδίδοντας έναν expensive looking χαρακτήρα σε οποιοδήποτε ντύσιμό σας. Απαιτεί σωστό συνδυασμό διαφορετικών αναλογιών και υφασμάτων, δημιουργώντας αβίαστα φίνα σύνολα, καθώς και την ψευδαίσθηση μιας κομψής σιλουέτας. Το λευκό πουκάμισο αναβαθμίζεται σε jacket και φοριέται πάνω από το T-shirt. Τα skinny παντελόνια και τα ανοιξιάτικα πλεκτά συνδυάζονται με button-up shirts ή με bermuda shorts στο χρώμα του ουρανού, ενώ η μακριά φούστα αποτελεί την ιδανική επιλογή για το μεταξωτό γκρι πουλόβερ.

Πέντε συνολικά χρώματα: μπλε, λευκό, ροζ, μεταξωτό γκρι και μαύρο. Αμέτρητες επιλογές που σαν δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εμφανίσεις οι οποίες εκφράζουν την προσωπικότητά σας, απογειώνοντας την τέχνη του layering. Στη δεκαετία του ‘90 αυτό το στιλ ταυτίστηκε με τα βασικά χαρακτηριστικά του μινιμαλισμού. Σήμερα, που η μόδα δεν παρουσιάζει macro-trends, η αίσθηση του μονόχρωμου ντυσίματος αποτελεί σίγουρα μια προσωπική επιλογή. 

Η Marella διατίθεται από τον όμιλο DiL Fashion Group στην boutique DiL στη Θεσσαλονίκη και στα πολυκαταστήματα attica.

Διεύθυνση: Τσιμισκή 60, Θεσσαλονίκη, Tηλ.: 2310 220800

Site: dilfashiongroup.com

Facebook: Dil Fashion Group

Instagram: @dilfashiongroup

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΙΟΥ 2021