fbpixel

Search icon
Search
Η Mary Katrantzou μας συγκίνησε με τo συγκλονιστικό show της με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ
PEOPLE & PARTIES

Η Mary Katrantzou μας συγκίνησε με τo συγκλονιστικό show της με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ

Ένωσε τις δυνάμεις της με την κυρία Βαρδινογιάννη και έστειλαν από κοινού ένα παγκόσμιο μήνυμα


Ένα συγκλονιστικό πολιτιστικό και ανθρωπιστικό γεγονός με παγκόσμια απήχηση, πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο»» και τη διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Mary Katrantzou, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η Πρόεδρος κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με τη designer υποδέχτηκαν κορυφαίες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μια μοναδική βραδιά που τίμησε και υπογράμμισε την αξία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μέσα από τα ιδεώδη του ανθρωπισμού αλλά και του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού. 
263310-fYBJ3.jpg
Η κολεξιόν της Μαίρης Κατράντζου για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020

Οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Katrantzou ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στείλουν από κοινού ένα παγκόσμιο μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου, αφού η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που έχουν καταφέρει να βγουν νικητές στον αγώνα της ζωής, ανέβηκαν στην πασαρέλα και περπάτησαν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, χαρίζοντας απλόχερα την ελπίδα, καθώς το παράδειγμά τους αποδεικνύει ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Η κολεξιόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 ήταν εμπνευσμένη εξολοκλήρου από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα από τις ιδέες που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα την εποχή του 5ου αιώνα π.Χ και από τους Έλληνες φιλοσόφους και μαθηματικούς (Σωκράτη, Ευκλείδη, Πυθαγόρα). 

263191-1.jpg
Χριστιάννα Γουλανδρή, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy

Τα κομμάτια της made to measure συλλογής, πραγματικά έργα τέχνης ήταν σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο. Η Ευγενία Νιάρχου δέχτηκε την πρόσκληση της Μαίρης Κατράντζου να περπατήσει στην πασαρέλα και έκλεψε τις εντυπώσεις με το μπλε σκούρο φόρεμα της. Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης υπέγραψε ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου ειδικά για τη βραδιά, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που μετέφερε το κοινό στην αρχαία Ελλάδα. Ο οίκος Bulgari είχε φέρει κοσμήματα από το εξωτερικό τα οποία για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν για επίδειξη μόδας. 

Το μακιγιάζ  επιμελήθηκε η ομάδα της M·A·C Cosmetics, υπό την καθοδήγηση του Πέτρου Πετρόχειλου. Είχε αψεγάδιαστο, φυσικό δέρμα, χρησιμοποιώντας το νέο Studio Fix Soft Matte Foundation Stick σε συνδυασμό με το ενυδατικό mist Prep+Prime Fix+ και έντονα glitter στα μάτια, σε διαφορετικές αποχρώσεις. Όπως δήλωσε η fashion designer, ήθελε το μακιγιάζ να δένει αρμονικά με το χώρο και τα μοντέλα να φαίνονται σαν ιέρειες που έχουν αναδυθεί από τη θάλασσα. Η βασική της ιδέα ήταν το makeup look να ακολουθεί τη χρωματική ενότητα της συλλογής, η οποία ξεκίνησε με δημιουργίες από άσπρο σε μαύρο και μετά συνέχισε με πράσινο, κίτρινο, ροζ, πορτοκαλί, χρυσό και ολοκληρώθηκε με τους χάρτες.

263264-ALs4X.jpg
Φίλιππος Λαιμός, Γιώργος Γουλανδρής

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά που το Υπουργείο Πολιτισμού παραχωρεί αρχαιολογικό χώρο για την πραγματοποίηση τέτοιας εκδήλωσης, στηρίζοντας με μεγάλη ευαισθησία τους σκοπούς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» και τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου. Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», και συγκεκριμένα για την αναβάθμισή της σε Κέντρο Αριστείας, μέσα από την αγορά νέων μηχανημάτων και μέσα από διεθνείς συνεργασίες, όπως με το Dana Farber Cancer Institute του Πανεπιστημίου του Harvard.

Ήταν μία μαγευτική βραδιά, μια μοναδική στιγμή για την ιστορία της μόδας, που στήριξε το σημαντικό σκοπό του Συλλόγου Ελπίδα και θα θυμόμαστε όλοι για πάντα!

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Mary Katrantzou, Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Φωτογραφία: Studio Panoulis