fbpixel

Search icon
Search
H Liisa Kessler είναι η νέα creative director του label Filippa K
FASHION NEWS

H Liisa Kessler είναι η νέα creative director του label Filippa K

Γνωρίστε το νέο μέλος του σουηδικού brand


Ο χώρος της μόδας είναι από τη φύση του άκρως ανταγωνιστικός και απαιτητικός, καθώς υπάρχουν διαρκώς περιθώρια εξέλιξης και φιλοδοξίες για πρωτοπορία, πόσο μάλλον μετά την έκρηξη της πανδημίας που στιγμάτισε την πορεία των περισσότερων οίκων μόδας. Έκτοτε τα fashion brands παρουσιάζουν τακτικά καλλιτεχνικά projects που προσπαθούν να ξεπεράσουν το ένα το άλλο, ενώ γίνονται και ανακατανομές στο καλλιτεχνικό περιβάλλον των οίκων. Μετά το Bottega Veneta και το Matthieu Blazy, σειρά έχει το σουηδικό label Filippa K που ανακοίνωσε ότι η Liisa Kessler αναλαμβάνει τα ηνία της καλλιτεχνικής διευθύντριας.

Who is who

3-pA7wx.jpg

Μπορεί το όνομα της να μην είναι αρκετά δημοφιλές στο ευρύ κοινό, ωστόσο η σχεδιάστρια έχει σημειώσει σπουδαία πορεία. Με σπουδές στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Βερολίνου, η Kessler έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα από το χώρο της μόδας, μεταξύ αυτών και η Μαίρη Κατράντζου, από τα πρώιμα στάδια της καριέρας της. Το 2014 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και έκανε τα πρώτα της βήματα ως assistant designer στον οίκο Chloé, ώσπου ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε τη θέση του junior designer για τη γυναικεία Spring/Summer κολεξιόν του 2016 στο γαλλικό label Y/Project και έπειτα στον οίκο Lanvin. Την τελευταία πενταετία εργάστηκε ως senior designer των γυναικείων RTW shows του Saint Laurent δίπλα στον Anthony Vaccarello και ανέλαβε για πρώτη φορά τον ύψιστο τίτλο της creative director για τη σουηδική εταιρεία Filippa K

Liisa Kessler for Filippa Knutsson

5-Ei3Uu.jpg

Η Liisa Kessler πρόκειται να διαδεχθεί τη δημιουργό του brand, Filippa Knutsson, η οποία αποσύρθηκε από την καλλιτεχνική διεύθυνση του label το 2019. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω μέλος της εταιρείας Filippa K. Η Filippa Knutsson ήταν μία από τις πρωτοπόρες που καθόρισαν το μινιμαλιστικό σκανδιναβικό στυλ στις αρχές των 90s, που σήμερα θεωρείται iconic. Το όραμα της για μια λιτή, καλαίσθητη και οικολογική γκαρνταρόμπα παραμένει εξίσου επίκαιρο».

Το brand ιδρύθηκε το 1993 και στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: το στιλ, την ποιότητα και την άνεση. Η Σουηδή σχεδιάστρια Filippa Knutsson συνέλαβε την ιδέα του brand ως λύση στην πολυπλοκότητα και το stress που μπορεί να κρύβεται πίσω από τη δημιουργία καθημερινών looks, βασισμένη σε προσωπικές της εμπειρίες. Με έμφαση στην τεχνογνωσία, η Filippa K δημιουργεί κομμάτια που αντέχουν στο χρόνο χωρίς να χάνουν τη μοντέρνα αισθητική τους και προάγει το σκανδιναβικό μινιμαλισμό μέσα από τα φυσικά και τα ηλεκτρονικά καταστήματα που διαθέτει.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή της Kessler έπαιξε φυσικά η επαφή της με τη σκανδιναβική κουλτούρα και νοοτροπία, αφού κατάγεται από τη Φινλανδία και τη Γερμανία, αλλά και το international background που διαθέτει χάρη στη δραστηριοποίηση της σε οίκους παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας. Πρόκειται για στοιχεία που θα συμβάλλουν στον επαναπροσδιορισμό του σχεδιαστικού και καλλιτεχνικού DNA του οίκου χωρίς να χαθούν οι αρχικές αξίες της εταιρείας, όπως δήλωσε ο CEO Rikard Frost. O ίδιος σχολιάζοντας το διορισμό της Kessler τόνισε το ταλέντο της στη δεξιοτεχνία και τη φουτουριστική ματιά της, γεγονός που την καθιστά την «κατάλληλη διάδοχο της Filippa Knutsson».

4-xvt9Q.jpg

Μένει να περιμένουμε μέχρι το φετινό Ιούνιο που θα κυκλοφορήσει η πρώτη της κολεξιόν για τον οίκο, ώστε να εκτιμήσουμε τις δυνατότητες της και να πάρουμε μία πρώτη ιδέα για το όραμα που έχει για το brand.