fbpixel

Search icon
Search
Η κρυφή ομορφιά της Αθήνας μέσα από μία εντυπωσιακή brand-new εφαρμογή
TRAVEL

Η κρυφή ομορφιά της Αθήνας μέσα από μία εντυπωσιακή brand-new εφαρμογή

Γνωρίστε την αυθεντική πλευρά της πόλης


Η Αθήνα είναι μία πόλη με ιδιαίτερα vibes, με σπουδαία ιστορία, με μία σαγηνευτική ομορφιά που κερδίζει αμέσως μία θέση στην καρδιά των visitors. Είναι ένας τόπος ευλογημένος και δεν είναι καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι όσοι τον επισκέπτονται, θέλουν συνεχώς να επιστρέφουν σε αυτόν. Αυτή η πόλη κρύβει πολλούς θησαυρούς και πρόσφατα είδε -ξανά- όλα τα βλέμματα να στρέφονται επάνω της, όταν το World of Statistics τη συμπεριέλαβε στις δέκα πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, τοποθετώντας την στην 6η θέση. 

Για τους locals, η Αθήνα μοιάζει μερικές φορές χαοτική, ενώ για τους visitors, είναι δύσκολο να γνωρίσουν την πραγματική της ομορφιά, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Τώρα -ωστόσο- η εφαρμογή athens.withgoogle.com έρχεται να αλλάξει όσα γνωρίζαμε και να μας φανερώσει την πραγματική της ομορφιά.

Γνωρίστε την αυθεντική ομορφιά της Αθήνας!

Τhe application

shutterstock-558385414.jpg

Τι είναι το athens.withgoogle.com; Αυτή η brand-new εφαρμογή, είναι εδώ για να καθοδηγήσει όσους βρίσκονται στην πόλη, προκειμένου να γνωρίσουν τα must-visit places της. Πρόκειται για μία σπουδαία πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων και της Google, με φόντο την ανάδειξη των ανεξερεύνητων πλευρών της πόλης, που απευθύνεται τόσο στους visitors που καταφθάνουν σε αυτήν, όσο και στους ντόπιους που -ενδεχομένως- δεν είχαν ποτέ τον χρόνο ή τον τρόπο να γνωρίσουν την πραγματική ομορφιά της κι ήδη έχει συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια. «Με συστηματική και αποτελεσματική δουλειά, η Αθήνα κερδίζει Διεθνή βραβεία, όπως του καλύτερου Ευρωπαϊκού πολιτιστικού προορισμού, αλλά και το στοίχημα του τουρισμού. Αναπτύσσουμε συνέργειες και νέα εργαλεία που προωθούν την πόλη ως ένα σύγχρονο μοναδικό city break προορισμό, γεμάτο εκπλήξεις, για όλο τον χρόνο με τις 129 γειτονιές», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας για αυτή τη νέα κίνηση.

Χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη εφαρμογή, οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή αθηναϊκή ομορφιά, την σπουδαία γαστρονομία της, τη μουσική, την αρχιτεκτονική, αλλά και τις λιγότερο γνωστές γειτονιές της μέσα από αυθεντικές ανθρώπινες ιστορίες. Ουσιαστικά, η Αθήνα επανασυστήνεται σε όλους, locals και μη, ως μια «ζωντανή» πόλη που με την πλούσια ιστορική και σύγχρονη πολιτιστική της ταυτότητα, αποτελεί η ίδια ένα μουσείο και προσφέρεται για εξερεύνηση κι ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία. Η πρωτεύουσα φαντάζει πιο ελκυστική από ποτέ κι είναι ικανή να μαγέψει όλους όσους θα τη γνωρίσουν, μέσα από μία μοναδική εμπειρία και τα φώτα στρέφονται επάνω της!

Πώς λειτουργεί;

shutterstock-120997144.jpg

Ξεκινώντας το virtual ταξίδι τους στην πόλη, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάποια από τις προτεινόμενες διαδρομές της εφαρμογής κι από εκεί και πέρα, συναντούν έναν χάρτη στην οθόνη τους, που περιλαμβάνει ειδικά pins που αντιστοιχούν σε προτεινόμενες στάσεις που έχουν το δικό τους ηχητικό περιεχόμενο. Ο κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε στάση κατά μήκος της διαδρομής, ενώ αυτόματα θα γίνεται ανακατεύθυνση προκειμένου να φτάνει απευθείας στο σημείο της επιλογής του. Με λίγα λόγια, πρόκειται για έναν γεμάτο χάρτη με must-visit spots σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, τα οποία αξίζει να γνωρίσει κανείς κι ίσως μέχρι τώρα παρέμεναν αδίκως στο σκοτάδι.

«Περνάμε στον τομέα της ταξιδιωτικής εμπειρίας με μια καινοτόμα πρωτοβουλία που ανοίγει την Αθήνα στους επισκέπτες που θα θέλουν να βιώσουν τον ρυθμό της πόλης και να ανακαλύψουν λιγότερο φωτισμένες γωνιές με ένα σύγχρονο και καινοτόμο τρόπο, που παραπέμπει όμως ταυτόχρονα στην πραγματική γνωριμία με ένα τόπο, την ιστορία του και τους κατοίκους του», σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας για τη νέα, αυτή, εφαρμογή που υμνεί την Αθήνα και συστήνει την ελληνική πρωτεύουσα σε όλους όσους δεν τη γνωρίζουν, αποκαλύπτοντας την πιο όμορφη πλευρά της. Αυτήν που αξίζει πραγματικά να δει και να θαυμάσει κανείς, την πιο σαγηνευτική, την πιο ιδιαίτερη. Η Αθήνα αποτελεί ξανά πόλο έλξης κι ήρθε η ώρα να πάρει όσα της αξίζουν και να ανακτήσει τη χαμένη της λάμψη, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.