fbpixel

Search icon
Search
Η Kάλια Κωνσταντινίδου μας υποδέχεται στην καθηλωτικά όμορφη κατοικία της στη Σαντορίνη
MAGAZINE

Η Kάλια Κωνσταντινίδου μας υποδέχεται στην καθηλωτικά όμορφη κατοικία της στη Σαντορίνη

Το Νafsika Estate συνδυάζει αριστοτεχνικά τη λιτή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τη διακριτική πολυτέλεια


Η Σαντορίνη, εκτός από ένας τόπος αμίμητης ομορφιάς που καθηλώνει κάθε επισκέπτη, είναι για την Kάλια Κωνσταντινίδου και την οικογένειά της ένα σημαντικό σημείο αναφοράς, αφού αποτελεί τον τόπο με τον οποίο έχει πλαισιώσει μια εντυπωσιακή επαγγελματική διαδρομή. Εκείνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, την οποία στερήθηκε μόνο για το διάστημα των σπουδών της στο Cardiff, απ’ όπου πήρε πτυχίο στις Maritime Studies & International Transport, και στην Ελβετία, όπου συνέχισε για το μεταπτυχιακό της στις Business Communication & Public Relations. Περνώντας τρία χρόνια στον ιδιαίτερα γοητευτικό χώρο της ναυτιλίας και κάνοντας ένα σύντομο διάλειμμα στο κομμάτι της επικοινωνίας στο think-tank Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, γνώρισε τον σύζυγό της, Αντώνη Ηλιόπουλο, ο οποίος έχοντας μακρά καριέρα στον συγκεκριμένο κλάδο είχε ήδη κάνει την είσοδό του και στον τουρισμό, με τη δημιουργία του Vedema, του πρώτου 5άστερου ξενοδοχείου στη Σαντορίνη.

Έτσι, μυήθηκε στον μαγικό κόσμο των ξενοδοχείων, ο οποίος εντέλει την κέρδισε. Στην αρχή, ανέλαβε την επικοινωνία του καταλύματος και, καθώς η εταιρία μεγάλωνε κι αναπτυσσόταν, ασχολήθηκε με το marketing και τις πωλήσεις. Πλέον, είναι η Vice President του ομίλου Kanava Hotels & Resorts, και μαζί με τον σύζυγό της σχεδιάζουν κι επιβλέπουν τη στρατηγική και την ανάπτυξή του σε διεθνές επίπεδο.

kalia-7.jpg
Kάλια Κωνσταντινίδου

Τι είναι αυτό που κάνει το Nafsika Estate να ξεχωρίζει; Ποια η σχεδιαστική προσέγγιση κι η ιστορία του;

Καταρχάς, προσφέρει μια πραγματικά μοναδική οικιστική εμπειρία στη Σαντορίνη, συνδυάζοντας την απλότητα με τη διακριτική πολυτέλεια. Αυτό που στοχεύσαμε να κάνουμε με την αρχιτεκτονική ομάδα ήταν να δημιουργήσουμε μια βίλα που θα εναρμονίζεται με τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ ταυτόχρονα θα διανθίζει και θα εμπλουτίζει τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Με άλλα λόγια, θέλαμε να φτιάξουμε ένα σπίτι αντάξιο της δραματικής ομορφιάς της Καλντέρας, απλό και συνάμα επιβλητικό. Αυτό που, επίσης, κάνει το Nafsika Estate ιδιαίτερα αγαπητό και πολύτιμο για εμένα είναι ότι φέρει το όνομα της μεγαλύτερής μου κόρης.

nafsika-23.jpg

Περιγράψτε μας τους χώρους του και τα αγαπημένα σας σημεία σε αυτό.

Το σπίτι αποτελείται από το ισόγειο και τον όροφο. Το πρώτο επίπεδο περιλαμβάνει τον ενιαίο κοινόχρηστο χώρο, με κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό από τη μία πλευρά, και το master bedroom με χτιστό κρεβάτι και walk-in wardrobe από την άλλη. Το αγαπημένο μου σημείο σ’ αυτό είναι το καθιστικό με την ανεμπόδιστη θέα της Καλντέρας. Στο δεύτερο, χαμηλότερο επίπεδο, βρίσκονται ακόμη τέσσερα μεγάλα υπνοδωμάτια με δικό τους μπάνιο, τα τρία από τα οποία έχουν διπλά χτιστά κρεβάτια, άμεση πρόσβαση στον χώρο της πισίνας και θέα στην Καλντέρα. Το τέταρτο υπνοδωμάτιο έχει δύο μονά κρεβάτια και μπορεί να χρησιμεύσει και ως βοηθητικό. Στο ίδιο επίπεδο, φιλοξενείται άλλο ένα καθιστικό μαζί με την κύρια κουζίνα κι επιμέρους αποθηκευτικούς χώρους. Όταν έχεις μεγάλη οικογένεια, οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ανεκτίμητοι!

Τι είναι για εσάς η Σαντορίνη; 

Αυτή η μικρή κουκκίδα στον χάρτη στη δική μου ζωή καταλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Στη Σαντορίνη ξεκίνησε το ταξίδι μου και η διαδρομή μου στον χώρο του τουρισμού. Κάθε φορά που επισκέπτομαι αυτό το νησί σκέφτομαι πόσο δρόμο έχουμε καλύψει με τον Αντώνη και πόσο έχουμε εξελίξει τον όμιλο Kanava Hotels & Resorts μέσα στα χρόνια. Αυτή είναι μία διαδρομή που με κάνει περήφανη και μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω. Επιπλέον, εδώ έχω περάσει μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές με την οικογένειά μου και τους φίλους μας, κι έχουμε δημιουργήσει μοναδικές αναμνήσεις, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

Και τι σας προσφέρει ως επιλογή ζωής

Είναι ένα νησί με μοναδική ενέργεια και ομορφιά. Κατά την προσωπική μου άποψη, δε συγκρίνεται με κανένα άλλο μέρος στον κόσμο και πιστεύω πως είμαστε πολύ τυχεροί που βρισκόμαστε σ’ αυτήν. Όταν είμαι εδώ αισθάνομαι γαλήνη, ηρεμία, δέος και ευγνωμοσύνη για όλη τη φυσική ομορφιά που έχω την τύχη να αντικρίζω καθημερινά.

nafsika-51.jpg

Πόση δημιουργικότητα βρίσκετε στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τον χώρο και ειδικότερα αυτό το σπίτι;

Με τη σχεδιαστική ομάδα που συνεργαστήκαμε για τη δημιουργία του Nafsika Estate είχαμε ως προτεραιότητα και κοινό στόχο να σεβαστούμε την αρχιτεκτονική και τις ιδιαιτερότητες του τόπου. Θέλαμε ν’ αφήσουμε τη φυσική ομορφιά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτή μας η επιθυμία αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο για όλες τις δημιουργικές ιδέες γύρω από τον σχεδιασμό του σπιτιού. Θέλαμε ένα σπίτι άνετο και λειτουργικό, ανοιχτό στο φως και στην άπλετη ενέργεια που εκπέμπει το ηφαίστειο, το οποίο να σου δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεσαι με τους αγαπημένους σου σε διαφορετικά σημεία, αλλά και ν’ απομονώνεσαι όταν το έχεις ανάγκη.

Η αρχιτεκτονική των Κυκλάδων πόσο έχει συμβάλει στον τρόπο δόμησης

Σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σεβαστήκαμε απόλυτα κι εμπιστευθήκαμε τις τεχνικές και τις μεθόδους που ντόπιοι τεχνίτες έχουν ακολουθήσει για χρόνια στον τρόπο δόμησης των σπιτιών στο νησί. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πάντα λαμβάνουμε υπόψη, όταν ξεκινάμε να οραματιζόμαστε τον σχεδιασμό ενός νέου project. Στο Nafsika Estate επικρατούν το λευκό χρώμα, η μαύρη ηφαιστειακή πέτρα και το ξύλο, τα οποία, σε συνδυασμό με την πατητή τσιμεντοκονία και τις θολωτές στέγες, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης.

Ποια είναι τα δυνατά σημεία του; 

Πιστεύω πως από τα πιο δυνατά σημεία του σπιτιού είναι η αυλή με τους άνετους χώρους και την ασυναγώνιστη θέα στο ηφαίστειο και το Αιγαίο. Στο κέντρο της, μπορείς να θαυμάσεις το ασύγκριτο ηλιοβασίλεμα, που έχει κάνει διάσημη τη Σαντορίνη, και να νιώσεις μια εσωτερική γαλήνη κι ευγνωμοσύνη για τα σπάνια αυτά δώρα της φύσης. Αυτό που κάνει το Nafsika Estate μοναδικό είναι η δυνατότητα για interior και exterior living, καθώς και η ιδιωτικότητα που παρέχει. Είναι ένα πραγματικό ησυχαστήριο.

Έχετε αξιοποιήσει στη δημιουργία του ντόπιους τεχνίτες ή και καλλιτέχνες του νησιού; 

Φυσικά, απευθυνόμαστε σε σαντορινιούς τεχνίτες για όλα μας τα projects. Καθώς δραστηριοποιούμαστε τόσα χρόνια στο νησί, είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες που έχουν βάλει το μεράκι τους και το αναμφίβολο ταλέντο τους για τη δημιουργία του Nafsika Estate. Παράλληλα, υπάρχει και η στενή συνεργασία που έχουμε με αρχιτεκτονικά και interior design γραφεία της Αθήνας, που λειτουργούν καταλυτικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Ελληνικό καλοκαίρι για σας τι σημαίνει; 

Ταξίδια στις αγαπημένες μου Κυκλάδες, θάλασσα, ήλιος, φαγητό πάνω στο κύμα, και φυσικά, χρόνος με την οικογένειά μου. Αν και λόγω της δουλειάς μου το καλοκαίρι είναι μία ιδιαίτερα απαιτητική περίοδος, πάντα προσπαθώ να βρίσκω χρόνο ν’ αφιερώνω στα αγαπημένα μου πρόσωπα και να δημιουργούμε μαζί όμορφες κι ανέμελες καλοκαιρινές αναμνήσεις, που θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Διηγηθείτε μας μια καλοκαιρινή ιστορία στο σπίτι

Θέλουμε το σπίτι μας να είναι πάντα γεμάτο από ζωή και πολύ συχνά καλούμε φίλους να μαγειρέψουμε και να δούμε μαζί το ηλιοβασίλεμα. Η ωραιότερη ιστορία που έχω να θυμηθώ είναι μια φορά την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, που γιορτάζουμε πολλά μέλη της οικογένειάς μας, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι με μπάνιο και χαμόγελα και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, πάλι με μπάνιο και δυνατά γέλια!

nafsika-89.jpg

Και η πιο ωραία ώρα;

Εννοείται πως το ηλιοβασίλεμα είναι συγκλονιστικό, αλλά για εμένα η καλύτερη στιγμή της ημέρας είναι νωρίς το πρωί, όταν έχω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Πίνω τον καφέ μου απολαμβάνοντας τη θέα και την απόλυτη ηρεμία που επικρατεί εκείνη την ώρα, βλέπω τα πλοία να μπαίνουν στη μαγευτική Καλντέρα και κάνω τα πλάνα μου για τη συνέχεια της ημέρας.

My Favourites 

Ο εαυτός σας με τρεις λέξεις… Θετική, ταξιδιάρα, πιστή.

Ο ορισμός της ομορφιάς… Τον βρίσκω στις μεγαλύτερες ηλικίες, εκεί που μπορείς να αισθανθείς τη συμφιλίωση με τον χρόνο και να εισπράξεις αληθινά χαμόγελα κι ανεπιτήδευτες εκφράσεις.

Η χαρά της ζωής περιλαμβάνει... Την οικογένειά μου, τους φίλους μου, καλό φαγητό και ταξίδια.

Το αγαπημένο σας αντικείμενο που δεν αποχωρίζεστε ποτέ… Ένα κόσμημα που φοράω στον λαιμό μου, δώρο του συζύγου μου.

Η έκθεση που λατρέψατε… Η “Damien Hirst, Cherry Blossoms” στο Fondation Cartier.

Το πιο ριψοκίνδυνο πράγμα που έχετε κάνει... Να επισκεφθώ favela στο Rio de Janeiro.

Η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει ποτέ... «Άδραξε τη μέρα».

Κάτι για το οποίο είστε περήφανη... Τα παιδιά μου!

Μια τέλεια μέρα θα ξεκινούσε και θα τελείωνε... Ξυπνάω χωρίς ξυπνητήρι. Κοιμάμαι ευτυχισμένη, χωρίς σκέψεις και με μια γλυκιά ζαλάδα.

Προτάσεις για Σαντορίνη

nafsika-105.jpg

24 Ώρες στο νησί

Πρωινή άφιξη στη Σαντορίνη, μπάνιο στη μαύρη παραλία του Περίβολου μπροστά στο Istoria, a Member of Design Hotels, μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο Mr. E του ξενοδοχείου, wine tasting στην 400 χρόνων κάβα στο Vedema Resort και ηλιοβασίλεμα από την Καλντέρα του Μεγαλοχωρίου ή τον φάρο στο Ακρωτήρι. Μετά το ηλιοβασίλεμα, βόλτα στην Οία και βραδινό στο εστιατόριο Lure by Olivier Campanha. 

Αγαπημένα μέρη

Σίγουρα η Οία και η θέα της Καλντέρας είναι πανέμορφη, αλλά προσωπικά αγαπώ ιδιαίτερα την άλλη πλευρά του νησιού - το Μεγαλοχώρι, για την ηρεμία που έχει με τα γραφικά σοκάκια και γιατί είναι περιτριγυρισμένο από αμπελώνες, και τη Φοινικιά, γιατί εκεί μπορείς να βρεις ακόμη τη Σαντορίνη του χθες και να νιώσεις κομμάτι της ιστορίας της.

To Eat 

Θα προτείνω τα εστιατόρια Lure by Olivier Campanha, Alati και Mr. E! Επιπλέον, αγαπώ πολύ το Ψαράκι στη Βλυχάδα και την Αμβροσία στην Οία.

To Swim 

Στον Περίβολο.

Νot to Miss 

Εξερεύνηση των χωριών στην ενδοχώρα, με τα πιο υπέροχα για περίπατο να είναι το Μεγαλοχώρι, ο Πύργος και το Εμπορείο. Τέλος, για τους τολμηρούς, ανάβαση από το Καμάρι μέσω της Αρχαίας Θήρας και κατάβαση στον Περίβολο. Μία επίσκεψη στη Σαντορίνη δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν επισκεφθείς την Οία. Όταν βγαίνει ο ήλιος, είναι μοναδικό το περπάτημα από εκεί προς τα Φηρά. Θα πρότεινα, όμως, να προτιμήσετε την ώρα που «ξυπνάει» το χωριό και το βλέπεις να το λούζει το πρωινό φως. Αφήστε την ώρα της δύσης να την απολαύσουν εκεί αυτοί που δε γνωρίζουν και κατευθυνθείτε στην καλντέρα του Μεγαλοχωρίου, όπου βρίσκεται και το Nafsika Estate, για το πιο καλά φυλαγμένο μυστικό ηλιοβασίλεμα του νησιού.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022