fbpixel

Search icon
Search
Η Ευγενία Σαμαρά μας μιλάει για την προσωπική της ευτυχία που βάζει πάνω από την Επίδαυρο και το όνειρό της για τη Θεσσαλονίκη
MAGAZINE

Η Ευγενία Σαμαρά μας μιλάει για την προσωπική της ευτυχία που βάζει πάνω από την Επίδαυρο και το όνειρό της για τη Θεσσαλονίκη

Η ταλαντούχα ηθοποιός έχει αποφασίσει τι θέλει από τη ζωή της


Την πρώτη φορά που συνάντησα την Ευγενία ήταν σ’ ένα τηλεοπτικό studio της Θεσσαλονίκης την εποχή που η ίδια έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα µε τη συµµετοχή της στους «Ράδιο Αρβύλα». Ήταν το διάστηµα που όλοι τη ρωτούσαν για την παρέα του Αντώνη Κανάκη, αλλά η ίδια είχε αποφασίσει ότι το µέλλον της ανήκει στην υποκριτική. Έτσι, ξεκίνησε το θέατρο από µικρές σκηνές της πόλης, προτού µπει για τα καλά στην καθηµερινότητά της η Αθήνα, τα γυρίσµατα και οι θεατρικές αφίσες. Μια 10ετία µετά την ξανασυναντώ στην καλύτερη στιγµή της. Συµµετέχει στο πετυχηµένο σίριαλ του Alpha «Έρωτας Μετά», παίζει στις sold out παραστάσεις «Μαµά» και «Του Κουτρούλη ο γάµος», στην πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Σµαράγδας Καρύδη, ενώ δε γίνεται να µην προσθέσουµε τον ρόλο της στην εισπρακτική έκπληξη της χρονιάς, που δεν είναι άλλη από την ταινία «Ευτυχία», σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή.

Όλα αυτά για ένα κορίτσι που προτίµησε να µην εξαργυρώσει την επιτυχία των «Ράδιο Αρβύλα» σε τηλεοπτικά πάνελ, αλλά να χτίσει βήµα βήµα το όνοµά της στην υποκριτική. ∆εν ήταν εύκολο, ήταν, όµως, το ζητούµενο και τώρα στην Αθήνα νιώθει δικαιωµένη που κατέκτησε τον στόχο της. Η Ευγενία που ζει από πεποίθηση στα Εξάρχεια, επειδή της θυµίζουν τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, που πιστεύει ότι η ενέργεια που κουβαλάµε µέσα µας καθορίζει τη µοίρα µας, που έχει βρει τον δικό της άνθρωπο στο πρόσωπο του Γιάννη της, µας µιλάει σε πρώτο ενικό για τα σηµαντικότερα πράγµατα που βιώνει αυτήν τη στιγµή στη ζωή της.

pic-3.jpg
Πουκάμισο Etro, Intervista

Στον θαυµαστό κόσµο των social media…

«Ο ρόλος µου ως “Νόρα” στο «Έρωτας Μετά» του Alpha είναι από τις καλύτερες δουλειές που έχω κάνει τηλεοπτικά, απ’ όλες τις απόψεις. Βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο χαρακτήρας µου έχει φτιάξει blog κι έναν κανονικό λογαριασµό στο Twitter, δίνοντας µας έτσι τη δυνατότητα να επικοινωνούµε απευθείας µε τον κόσµο που µας παρακολουθεί. Αυτό, όχι µόνο εξελίσσει την πλοκή της σειράς µ’ έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, αλλά προσφέρει στο κοινό το µέσο για να µοιραστεί δικές του γνώµες κι εµπειρίες. Είναι η πρώτη φορά που αυτό συµβαίνει στην ελληνική τηλεόραση και απολαµβάνω στο έπακρο την επικοινωνία µε τους τηλεθεατές.

Δε με νοιάζει ειλικρινά να είμαι στην Επίδαυρο. Περισσότερο με απασχολεί να γυρίζω στο σπίτι μου και να είμαι ευτυχισμένη.

Τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει για πάντα τις ζωές µας. Θεωρώ ότι όλο το παιχνίδι έχει να κάνει µε το αν κάνεις χρήση ή κατάχρηση. Αν τα χρησιµοποιείς µ’ έναν τρόπο που σε ωφελούν. Προσωπικά, δε θ’ ανεβάσω πολλά για την προσωπική µου ζωή, ούτε το πώς είναι το σπίτι µου, ούτε τι φαγητό θα φάω. Εκτός των άλλων, ακόµη και οι συνεργασίες που κάνω µ’ εταιρίες είναι πράγµατα ή ρούχα που τα υποστηρίζω ή θα τα επέλεγα µ’ έναν τρόπο. ∆ε θα διαφηµίσω, για παράδειγµα, µια υπηρεσία που είµαι κατά. Φυσικά, έχω πιάσει τον εαυτό να είναι εθισµένος. Οι συνήθειες και οι εµµονούλες τρυπάνε πολύ εύκολα στη ζωή µας. Έκανα ωστόσο ένα βήµα πίσω και είπα ότι δε θέλω να σπαταλάω παραπάνω ώρες σε αυτό το κοµµάτι. Τον τελευταίο χρόνο, έβαλα ένα πρόγραµµα στο κινητό που µου επιτρέπει να είµαι µόλις µισή ώρα την ηµέρα στα social. Τώρα νιώθω καλύτερα».

cover-Gd9ED.jpg
Φόρεμα Max Μara, Max Μara Boutique | Γόβες Tory Burch, Kalogirou
pic-6.jpg
Καπαρντίνα Red Valentino, Grigio | Kορμάκι, Tezenis | Kαλσόν, Calzedonia | Γόβες Casadei, Kalogirou

Στο κυνήγι της ευτυχίας…

«Τα πράγµατα ήρθαν στη ζωή µου σιγά - σιγά, σκαλί - σκαλί κι αυτό µε γειώνει πολύ. Καθετί που έκανα το αφοµοίωνα και µετά έκανα το επόµενο βήµα. ∆ε βρέθηκα, δηλαδή, ξαφνικά από το ένα στο δέκα. Όλο αυτό µου φαίνεται πολύ δύσκολο να καταρριφθεί. Το µόνο που µε νοιάζει είναι να δουλέψω και να είµαι καλά. Να είµαι ήρεµη, ισορροπηµένη και να περνάω όµορφα. ∆ε µε νοιάζει ειλικρινά να είµαι στην Επίδαυρο. Περισσότερο µε απασχολεί να γυρίζω στο σπίτι µου και να είµαι ευτυχισµένη. Ενώ κάνω πολλά όνειρα κι έχω πολλές φιλοδοξίες, δεν µπορώ να πω ότι σκέφτοµαι τι θα κάνω σε βάθος δεκαετίας. Αισθάνοµαι ότι κάθε χρόνος που περνάει τα θέλω µου αλλάζουν κι εξελίσσονται. ∆ε θέλω να τα πολυσκέφτοµαι, για να είµαι ειλικρινής, γιατί νιώθω ότι αν στείλω την ενέργειά µου σε κάτι συγκεκριµένο, µπορεί µεγαλώνοντας ν’ αλλάξω «θέλω».

pic-7.jpg
Φόρεμα Ganni, Intervista | Kορμάκι, Tezenis | Τσόκερ της συλλογής Bohemian Luxury, Katerina Ioannidis | Kαλσόν, Calzedonia

Οραµατίζοµαι για το άµεσο µέλλον και σε βάθος 5ετίας ότι θέλω να δουλέψω µε πολύ διαφορετικό κόσµο. Βρίσκω τροµερά γοητευτικό ότι κάθε χρόνο λόγω επαγγέλµατος δηµιουργούµε άλλο πυρήνα µε συναδέρφους µας. Είναι σαν ένα µυστικό νεότητας για εµάς τους ηθοποιούς όλο αυτό. Θέλω να δοκιµαστώ σε διαφορετικά είδη υποκριτικής και να δουλέψω µε διαφορετικούς σκηνοθέτες. Θέλω να γίνω 60 χρονών και να νιώθω γεµάτη. Όχι µόνο από τη δουλειά, αλλά απ’ όλα. Η ζωή δεν είναι µόνο δουλειά. Πάντα λέω ότι για κάθε δουλειά που επιλέγω, αναρωτιέµαι γιατί την κάνω. Όλα έχουν κάποιον λόγο. Αυτό µε βοηθάει πολύ µέσα µου κι έτσι έχω επιλέξει να πορεύοµαι στη ζωή µου.

pic-5.jpg
Μπολερό, Lola | Κορμάκι Dsquared2, Attica -Τhe Department Store | Φούστα Escada, Dil Fashion Group

Σε προσωπικό επίπεδο, µε φαντάζοµαι κάποια στιγµή µε οικογένεια. Όχι νυφικά και γάµοι, αλλά θα ήθελα να έχω ένα παιδί. Είµαι πολύ σίγουρη γι’ αυτά που έχω χτίσει στην προσωπική µου ζωή. Νιώθω ότι είναι το φυσικό πράγµα που θα έρθει, αλλά δεν µπορώ να το τοποθετήσω χρονικά. Ενδεχοµένως, να µε αγχώνει να το τοποθετήσω χρονικά. Νοµίζω πως κάτι τέτοιο µπορεί να έρθει εκεί που δεν το περιµένεις…».

Η Θεσσαλονίκη µου…

«Ένα κοµµάτι που θεωρώ ότι η Θεσσαλονίκη θα µπορούσε ως πόλη να βελτιώσει περισσότερο είναι το πολιτιστικό. Ή µπορεί επειδή ασχολούµαι περισσότερο µε αυτόν το χώρο, να µου έλειπε όσο ήµουν στην πόλη. Πιστεύω ότι σε αυτό έπαιξε µεγάλο ρόλο και η οικονοµική κρίση, που καλώς ή κακώς έκανε τον κόσµο να µαζευτεί. Η Θεσσαλονίκη για πολλά χρόνια παρήγαγε τέχνη. Τη δεκαετία του ’80 βγάζαµε τάσεις και µουσικά συγκροτήµατα που γίνονταν διάσηµα σε όλη την Ελλάδα. Νιώθω ότι την τελευταία δεκαετία όλα έχουν ξεχειλώσει κι έχουµε χάσει τον στόχο ή το κίνητρό µας. Θα ήθελα, λόγου χάρη, να συσπειρώσω οµάδες που ξέρω ότι διαθέτει η πόλη και να τους δώσω βήµα. Υπάρχει πολύ η Τέχνη στο DNA µας κι εκεί θα ήθελα να επενδύσω. Να πάρει boost η καλλιτεχνική ζωή της γιατί της αξίζει πραγµατικά.

pic-4.jpg
Φόρεμα DVF, Attica -Τhe Department Store | Κορμάκι και παντελόνι Dsquared2, Attica -Τhe Department Store | Σκουλαρίκια της συλλογής Bohemian Luxury, Katerina Ioannidis | Πουέντ, 10Dance

Αν κάτι µου λείπει από τη Θεσσαλονίκη είναι οι δικοί µου άνθρωποι. Με το που κατέβω από το αεροπλάνο θα πάω οπωσδήποτε να συναντήσω τους φίλους µου. Θα κάνουµε σίγουρα ένα “καλό φαγητό”, όπως λέµε χιουµοριστικά, για να πούµε όλα τα νέα µας από κοντά. Στα SOS είναι να κάνω µια βόλτα στην παραλία, αλλά και στο κέντρο της πόλης, αφού είναι µια αγαπηµένη συνήθεια που είχαµε καθιερώσει µε τη µητέρα µου».

Η κουβέντα µας τελειώνει και η Ευγενία φεύγει να προλάβει για να µοιραστεί το ίδιο σανίδι µε την υπέροχη Ελένη Καστάνη. Για πολύ κόσµο, η θεατρική τους «Μαµά» είναι η παράσταση που απέδειξε ότι αυτό το µελαχρινό κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη, που το έχουµε συνηθίσει να οργώνει τη σκηνή µε τον χορό και το τραγούδι της, είναι διπλής ανάγνωσης.
Η Ευγενία λάµπει µέσα κι έξω!

pic-1.jpg
Πουκάμισο Dolce & Gabbana, Grigio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 157 ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Δείτε στο video πλάνα από τα παρασκήνια της φωτογράφισης!

Κεντρική φωτογραφία: Kιμονό και παντελόνι Forte a Forte, Attica -Τhe Department Store | Πουέντ, 10Dance

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΑ ΔΕΣΥΠΡΗ

STYLING ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΛΥΡΟΥ

HAIR & MAKE UP ΣΟΝΙΑ ΣΙΜΙΤΖΗ (D-TALES)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ CIRCO MEDRANO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ