fbpixel

Search icon
Search
H εμφάνιση του «βασιλιά» των τενόρων, Jonas Kaufmann, επισφραγίστηκε με τη λάμψη ενός κορυφαίου jewerly brand
PEOPLE & MOMENTS

H εμφάνιση του «βασιλιά» των τενόρων, Jonas Kaufmann, επισφραγίστηκε με τη λάμψη ενός κορυφαίου jewerly brand

Με την Rolex, χορηγό της συναυλίας στο Ηρώδειο


O κορυφαίος Γερμανός τενόρος, ο βασιλιάς των τενόρων όπως τον αποκαλούν και πρεσβευτής της Rolex από το 2009, έδωσε ένα μοναδικό ρεσιτάλ την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και με Διευθυντή Ορχήστρας τον Γιόχεν Ρήντερ.

Το ρεσιτάλ ολοκληρώθηκε με το κοινό να τον αποθεώνει. To θερμό χειροκρότημα και ο ενθουσιασμός του κοινού, τον υποχρέωσαν σε τέσσερα encore όπου ερμήνευε, άρια από την Τόσκα, άρια του Λέχαρ και δύο ναπολιτάνικα τραγούδια. Το συγκινητικό standing ovation του κοινού στο κλείσιμο της βραδιάς, θα καταγραφεί ως μία από τις πιο μαγικές στιγμές που έχουν συμβεί στο Ηρώδειο τα τελευταία χρόνια.

1-y9zi7.jpeg
Yann Du Pasquier Area Manager ROLEX Γενεύης, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, Ηρώ Βαχάρη Καμπάνη Διευθύνουσα Σύμβουλος ROLEX Ελλάδος, Jean Frederic Dufour Πρόεδρος ROLEX Γενεύης και η σύζυγός του Anne Carole Dufour

Η συναυλία του Kaufmann είναι ένα λαμπρό και δυναμικό παράδειγμα της σχέσης της Rolex με την μουσική που προάγει αδιάλειπτα την τέχνη, εδώ και 40 χρόνια, στηρίζοντας κορυφαίους καλλιτέχνες του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος.

Who is who 

O τενόρος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας της όπερας για πάνω από 20 χρόνια, ενώ κάθε εμφάνισή του αποτελεί γεγονός, όχι μόνο για τον στενό κύκλο της όπερας, αλλά και για το μεγάλο κοινό της μουσικής, κάθε ντεμπούτο του κινητοποιεί χιλιάδες φίλους του που ταξιδεύουν να τον δουν. Πρόκειται για έναν τραγουδιστή-φαινόμενο, που έχει αποδείξει μέσα στο πέρασμα του χρόνου τη μοναδική του αξία και τη διαχρονικότητά του.

3.jpeg
Γιώργος Ντάβλας, Christiane Lutz (σύζυγος του Γιόνας Κάουφμαν), Αγνή Μπάλτσα, Γιόνας Κάουφμαν, Günter Missenhardt

Η ανοδική πορεία του ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και ήδη το 2006 με το ντεμπούτο του στη Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης ως Αλφρέντο στην Τραβιάτα ονομάστηκε από κοινό και κριτικούς ο «νέος βασιλιάς των τενόρων» και αναγνωρίστηκε ως ο απόλυτος σταρ της όπερας.

Χάρη στις μοναδικές δυνατότητες και ξεχωριστές ποιότητες της φωνής του και με τις πολύ προσεκτικές του επιλογές, ο Kaufmann έχει κατακτήσει ένα πολύ ευρύ ρεπερτόριο και έχει ερμηνεύσει συγκλονιστικά τους πιο σημαντικούς ρόλους του γαλλικού, του ιταλικού και του γερμανικού ρεπερτορίου της όπερας. Την ίδια στιγμή, με τις απαράμιλλες υποκριτικές του ικανότητες έχει δώσει νέα σκηνική υπόσταση σε απαιτητικούς οπερατικούς ρόλους, ανάγοντας τις ερμηνείες του σε σημείο αναφοράς για την τέχνη της όπερας σήμερα.

Οι πολυάριθμες βραβεύσεις του, οι επιτυχημένες παραγωγές στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει, τα μοναδικά ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο και οι ηχογραφήσεις του έχουν κάνει την τέχνη του προσβάσιμη ακόμα και στον πιο απομακρυσμένο θεατή. Η εμπειρία όμως να βλέπει και να ακούει κανείς ζωντανά αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη παραμένει αξεπέραστη.

11-EwGNY.jpeg
Έλλη Στάη, Βένια Παπαθανασοπούλου

Η μαγική βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας έμεινε αξέχαστη στους 3.000 τυχερούς που βρέθηκαν στο Ηρώδειο και παρακολούθησαν από κοντά τη μεγάλη συναυλία του σπουδαίου καλλιτέχνη. Το κοινό αλλά και οι άνθρωποι μπροστά και πίσω από το project απήλαυσαν μια μοναδική εμπειρία, που αναδεικνύει κατανυκτικά συναισθήματα.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Κεντρική φωτογραφία: Αριστερά, Γιόνας Κάουφμαν, Ηρώ Βαχάρη Καμπάνη, Jean Frederic Dufour και δεξιά το Ηρώδειο.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis