fbpixel

Search icon
Search
Η εμφάνιση της Cher στο show του Balmain στην PFW ήταν η καλύτερη στιγμή του Fashion Month
TRENDS & CATWALKS

Η εμφάνιση της Cher στο show του Balmain στην PFW ήταν η καλύτερη στιγμή του Fashion Month

Όλα όσα έλαβαν χώρα στην Πόλη του Φωτός


Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι συνεχίζεται με τις fashionable στιγμές να διαδέχεται η μία την άλλη. Μετά το εντυπωσιακό show των Dior και YSL, τη σκυτάλη πήραν ο οίκος Courrèges, o οποίος δημιούργησε ένα ιδιαίτερο σκηνικό γύρω από το οποίο περπάτησαν τα μοντέλα, και ο Balmain με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Olivier Rousteing να χαρίζει στο κοινό την πιο celebrity στιγμή του Fashion Month, επιλέγοντας τη Cher για να κλείσει την επίδειξη. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα ξεχωρίσαμε!

Balmain

befunky-collage-56.jpg

Γνωστός για τη maximal αισθητική του, ο Olivier Rousteing παρουσίασε ακόμα μία συλλογή στο Παρίσι, η οποία μαγνήτισε τα βλέμματα με τα εκκεντρικά σχέδια, τους όγκους και τα statement prints. Φυσικά, την προσοχή «έκλεψε» η στιγμή-έκπληξη που η 76χρονη Cher, έκλεισε το show, φορώντας το spandex bodysuit σχέδιο του γαλλικού οίκου, το οποίο είχε έντονα shoulder pads, ένα βαθύ ντεκολτέ και διακριτικό μαρμάρινο print. Η θεατρικότητα δεν λείπει από τη θεά της pop, κάτι που αποτυπώθηκε με τις πανήψυλες πλατφόρμες που περπάτησε με απόλυτη άνεση. Πολλοί μάλιστα, παρομοίωσαν το σύνολο αλλά και ολόκληρη την εμφάνισή της με το If I Could Turn Back Time - διάσημο τραγούδι της - τονίζοντας μ' αυτόν τον τρόπο ότι η καλλιτέχνης μπορεί να ελέγξει τον χρόνο. Αυτή η στιγμή ήταν σίγουρα η πιο celebrity του Fashion Month μέχρι τώρα.

Ο Rousteing για την SS23 collection του στο Stade Jean Bouin του Παρισιού - με περισσότερους από 12.000 φίλους του οίκου να δίνουν το παρών - χρησιμοποίησε χαρτί, μπανάνα, λυγαριά - παλαιότερη μέθοδος κατασκευής επίπλων γνωστή στην ιστορία, που χρονολογείται πριν από 5.000 χρόνια - για να είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη. 

befunky-collage-57.jpg

«Φυσικά, βασίζομαι στον πλούτο των αρχείων του οίκου για έμπνευση και στο απίστευτο παραδοσιακό savoir-faire του θρυλικού ατελιέ του Balmain για να πραγματοποιήσω τα σχέδιά μου. Αλλά είμαι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσω αυτά τα εργαλεία με εντελώς νέους τρόπους, προκειμένου να δημιουργήσω εκπληκτικές, καινοτόμες και -πάνω απ' όλα- σύγχρονες συλλογές. Η ομάδα μου και εγώ είμαστε πάντα σε αναζήτηση εφευρετικών λύσεων που θα μας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε την πατροπαράδοτη παριζιάνικη φινέτσα για να τελειοποιήσουμε αριστοτεχνικά τις τελευταίες ανακαλύψεις του 21ου αιώνα στην τεχνολογία και τη χειροτεχνία», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Με την υψηλή ραπτική στον πυρήνα, ένα φόρεμα δημιουργήθηκε από ενιαίο ύφασμα από κλωστές που προέρχονται από ανακυκλωμένα μπουκάλια evian, το οποίο είναι απόλυτα sustainable. Όπως το νερό που περιέχουν τα μπουκάλια evian, το φόρεμα ακολουθεί τη μορφή και την αστραφτερή ομορφιά του H2o, χρησιμοποιώντας μια εξειδικευμένη μέθοδο πτύχωσης. Εκτός από το φόρεμα, ο Balmain παρουσίασε επίσης looks με εντυπωσιακά prints που θύμιζαν πίνακες ζωγραφικής της Αναγέννησης, δερμάτινα body suits που αγκάλιαζαν τις σιλουέτες των μοντέλων, κοστούμια από τσαλακωμένα χαρτιά που προσέθεσαν τη βιώσιμη αισθητική. Το μαύρο,το καφέ και το μπεζ βρέθηκε στο επίκεντρο, ενώ τα μοτίβα χάρισαν μια ιδιαίτερα δυναμική στη συλλογή.

Courrèges

befunky-collage-58.jpg

Τι σκηνικό που διαμορφώθηκε για το show του brand στο Παρίσι άντλησε έμπνευση από την ταινία Dune. Τα μοντέλα περπάτησαν ξυπόλητα σ' έναν κυκλικό διάδρομο με άμμο στο κέντρο του οποίου υπήρχε μία στήλη άμμου που έρεε από το ταβάνι σαν κλεψύδρα σε μία τρύπα. Η Courrège έχει δημιουργήσει το signature mood της και ο σχεδιαστής Nicolas Di Felice λατρεύει να εμπλουτίζει τις δημιουργίες του με μια πιο ατμοσφαιρική αισθητική. Είναι συνδεδεμένος με τη μουσική σκηνή του Παρισιού, και όταν διοργανώνει ένα σόου, συνήθως διοργανώνει και ένα χορευτικό πάρτι.

Οι δημιουργίες τους ήταν απλές και «ήσυχες» - οι ουδέτεροι τόνοι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν - ενώ οι λεπτομέρειες στα κομμάτια ήταν αυτές του έκαναν τη διαφορά. To show άνοιξε ένα λευκό mini shirt dress αποδεικνύοντας με υπέροχο τρόπο ότι η απλότητα μπορεί να είναι απόλυτα stylish. Από το αρχείο του οίκου χρησιμοποίησε ένα vintage μπουφάν scuba από το οποίο εμπνεύστηκε να δερμάτινο biker outerwear. Τα surf & scuba prints ήταν βασικό στοιχείο της SS23 collection. 

befunky-collage-59.jpg

Προτίμησε να δημιουργήσει σιλουέτες, οι οποίες τυλίγονται γύρω από το σώμα των μοντέλων, κυρίως σε ντραπέ σχέδια. Αυτά τα ονόμασε φορέματα ναϊάδων- είχαν ως πρότυπο ένα φόρεμα του 1974 του Courrèges που ήταν ξεκουμπωμένο από τον λαιμό μέχρι τα πόδια. Μάλιστα ο καλλιτεχνικός διευθυντής αντικατέστησε τα φερμουάρ με κλασικά κουμπιά rouleau πολλά από τα οποία έμειναν ανοιχτά. Τα μοντέλα κρατούσαν τα slingback στα χέρια τους ή είχαν δεμένα τα τζιν κομμάτια στη μέση τους, αποτυπώνοντας μ' αυτόν τον τρόπο την χαλαρή διάθεση που ήθελε να υιοθετήσει ο Di Felice για την επόμενη άνοιξη. Η Bella Hadidi ήταν κι αυτή που έκλεψε την παράσταση με το denim look της να έχει προστεθεί ήδη στην to do list μας.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερα looks!