fbpixel

Search icon
Search
H ελληνίδα κατακτήτρια των πιο αστραφτερών catwalks, Ανθή Φακιδάρη, ξετυλίγει την πορεία της προς την επιτυχία
MAGAZINE

H ελληνίδα κατακτήτρια των πιο αστραφτερών catwalks, Ανθή Φακιδάρη, ξετυλίγει την πορεία της προς την επιτυχία

Μέσα από ένα ανατρεπτικό fashion editorial


Κι όπως τη φύση απογειώνουν τα μυστηριώδη στοιχεία της, έτσι τη μόδα της νέας σεζόν αναδεικνύει ένα ανεξάντλητο glamour που θα απολαμβάνουμε στο εξής on the rocks. Μούσα σε αυτήν την ιστορία, η ελληνίδα κατακτήτρια των πιο αστραφτερών catwalks, Ανθή Φακιδάρη.

The Fashion Party

dsc-6069-copy-3.jpg
Φόρεμα Sportmax, Max Mara Boutique | Καλσόν, Calzedonia | Γόβες Steve Madden, Nak shoes

Όλα ξεκίνησαν απρόσμενα και ο χώρος της μόδας έστησε γύρω της τον δικό του χορό. Πλέον, η Ανθή ταξιδεύει ατελείωτα, για να βρεθεί σε ντεφιλέ και καμπάνιες διάσημων οίκων ανά τον κόσμο. Μια τυχαία και ωραία συνάντηση στον δρόμο με τον γνωστό έλληνα hairstylist Βασίλη Μπουλούμπαση αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για μένα, καθώς αμέσως με σύστησε στο γραφείο μου, το d.models. Αυτό που με ελκύει περισσότερο στον κόσμο της μόδας είναι τα ταξίδια και οι άνθρωποι που συναντώ. Γνωρίζεις το εύρος της κουλτούρας και των πολιτισμών. Από τις έως τώρα συνεργασίες μου επιλέγω να κρατήσω ως αγαπημένες μου το show του Yamamoto, αλλά και τη σειρά έξι επιδείξεων high jewelry του οίκου Cartier, όπου πραγματικά κάθε φορά ήταν μοναδική.

Αναπόφευκτα, η Ανθή βαδίζει σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού, αλλά επιλέγει να μην την εμποδίζει τίποτα όσο ανοίγει τα φτερά της. Ανήκει, άλλωστε, στη γενιά αυτή που διεκδικεί την αλλαγή για το μέλλον.

Future Ahead

dsc-6254.jpg
Μεταλλικό φόρεμα Alexander Vauthier, Grigio | Καλσόν, Elegance

Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά κι εντάσσω τις δυσκολίες στην καθημερινότητά μου ως προσωπικό challenge. Όσο καλύτερα νιώθεις με τον εαυτό σου, τόσο πιο χαρούμενος και στοχοπροσηλωμένος είσαι. Άλλωστε, πλέον, αυτό που πραγματικά με κερδίζει στον χώρο της μόδας είναι ότι ζούμε μια εποχή έκφρασης των συναισθημάτων, ολικής απελευθέρωσης των σκέψεων. Αν κάτι θα άλλαζα, θα ήταν αυτό να ισχύει πιο μαζικά. Για εμένα η εξέλιξη είναι ευγνωμοσύνη. Σήμερα, οι νέοι παλεύουν για την οικολογική ακεραιότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, επηρεάζοντας τα μεγάλα brands. Πιστεύω ότι η γενιά μου έχει να δώσει πολλά στον πλανήτη.

More on Anthi

Όσο η διαδρομή σου στη μόδα προχωράει, ποιο είναι το δικό σου όνειρο για το μέλλον; Οραματίζομαι την κάθε επόμενη στιγμή. Επιλέγω, όμως, να ζω το παρόν και ν’ αρπάζω καθημερινά όλες τις ευκαιρίες που μου δίνονται. Θέλω να εξελίσσομαι και κάθε μέρα να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, για να μπορώ να συνεχίσω να ονειρεύομαι χωρίς περιορισμούς.

dsc-6667-1.jpg
Καμπαρντίνα, δακτυλίδια της συλλογής D-Renaissance, σκουλαρίκια tribales με πέρλες, κάλτσες και γόβες όλα Christian Dior, Christian Dior boutique

Αναπόφευκτα ο χώρος του modeling διακρίνεται από έντονο ανταγωνισμό, εξαντλητικά castings και μια απαιτητική ρουτίνα. Τι δυσκολίες έχεις συναντήσει έως τώρα; Μόδα και modeling αποτελούν έναν εξαιρετικά απαιτητικό και δύσκολο χώρο. Πιστεύω πως τον σημαντικότερο ρόλο κατέχει η προσωπικότητα και ο τρόπος διαχείρισης των σκέψεων και αντιμετώπισης των πραγμάτων. Ο ανταγωνισμός, κατά την άποψή μου, είναι συναίσθημα το οποίο ο καθένας μας δημιουργεί μόνος του και σίγουρα προέρχεται από μικροανασφάλειες που όλοι μας μπορεί να έχουμε.

dsc-6769.jpg
Bomber Escada, Dil Fashion Group Παντελόνι Karl Lagerfeld, Intervista

Από τη βιομηχανία της μόδας, ποιες φωνές ξεχωρίζεις και ποια κατατάσσεις στα δικά σου πρότυπα; Για εμένα οι οίκος Versace αποτελεί μια εκκεντρική και διαχρονική φωνή στη βιομηχανία της μόδας. Προσωπικά, θα ήθελα να υπάρξω πρόσωπο σε καμπάνια τους, αλλά και να περπατήσω σε shows τους. Πρωτοποριακή φωνή είναι και ο οίκος Vetements, όπου με τον Demna Gvasalia στο σχεδιαστικό κομμάτι παρουσιάζει εκκεντρικά runways.

Έχεις μεγαλώσει σε μια γενιά που διεκδικεί την αλλαγή για το μέλλον. Τι θα άλλαζες τόσο στον χώρο της μόδας στον οποίο κινείσαι, όσο και στον κόσμο τριγύρω σου; Αυτό που πραγματικά μου αρέσει και βλέπω ολοένα και περισσότερο να συμβαίνει στον χώρο της μόδας είναι πως πλέον οι άνθρωποι αισθάνονται απελευθερωμένοι και πιο ευτυχισμένοι. Αν κάτι θα άλλαζα τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα ήταν η ταχύτητα αυτής της εξέλιξης. Θα ήθελα να ισχύει παντού, καθώς σαν συνθήκη ακόμα και σήμερα διαφέρει από χώρα σε χώρα, ακόμα και από πόλη σε πόλη - όχι μόνο στη μόδα, αλλά και σε όλους τους τομείς, κυρίως τους καλλιτεχνικούς. Να μπορεί να διαδίδεται η προσωπική γνώμη ελευθέρα και να γίνεται, αν όχι αποδεκτή, τουλάχιστον μη κατακριτέα.

dsc-6158.jpg
Φόρεμα Red Valentino, Attica | Καλσόν, Elegance | Σκουλαρίκια, Myrto Anastasopoulou

Θεωρείς πως η δική σου γενιά έχει καταφέρει να επηρεάσει τον τρόπο αντίδρασης και στόχευσης των μεγάλων brands; Βλέπουμε ολοένα και περισσότερο τους νέους να βασίζουν τη καθημερινότητά τους στη βιωσιμότητα - μια αδιάκοπη προσπάθεια σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Παλεύουν για την οικολογική ακεραιότητα και τη κοινωνική δικαιοσύνη κι αυτό σίγουρα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και το κομμάτι της μόδας και ιδιαίτερα των μεγάλων brands, που συνεχώς προσπαθούν να προσελκύσουν τους αγοραστές τους με διάφορες ενέργειες βασισμένες στο sustainability. Η γενιά μου έχει να δώσει ακόμα πολλά για τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Από πού αντλείς δύναμη; Ποιο είναι το δικό σου μάντρα που σε βοηθάει να προχωράς; Κινητήρια δύναμη αποτελεί ο εαυτός μου και οι προκλήσεις που του θέτω καθημερινά. Η οικογένειά μου, το αγόρι μου και οι άνθρωποι που με αγαπούν και με στηρίζουν, η σκέψη μου για εξέλιξη… Με αυτά προχωρώ!

dsc-6763-1-Gn0Ri.jpg
Πλεκτή ζακέτα Balmain, Intervista Μπούστο από δαντέλα Dolce& Gabbana, Grigio Καλτσοδέτες, Εlegance

Σε τι key items βασίζεις το δικό σου προσωπικό στιλ; Αυτή την περίοδο, λατρεύω τα low pant jeans και τα loafers.

Ποιο είναι το απόλυτο μυστικό και η ρουτίνα ομορφιάς σου; Μόνο η ενυδατική και το αντηλιακό μου. Κάθε μέρα.

Στον ελεύθερό σου χρόνο, τι αγαπάς να κάνεις περισσότερο; Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ο ελεύθερος χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος, οπότε τον περνάω με ανθρώπους που αγαπώ, ειδικά όταν βρίσκομαι στην Αθήνα. Όταν είμαι στο εξωτερικό, επιλέγω να πηγαίνω σε κάποιο μουσείο της πόλης όπου βρίσκομαι, ή να εστιάζω περισσότερο στη γυμναστική.

dsc-6901.jpg
Μπλούζα και φούστα Louis Vuitton, Louis Vuitton boutique Βραχιόλια Charlotte Chesnais, I - D Concept store

Καθημερινά, πόσο screen time αφιερώνεις; Διαφέρει από μέρα σε μέρα. Αν είμαι στο εξωτερικό κι έχω απαιτητικές μέρες με castings, θα το χρησιμοποιήσω αρκετά, ώστε να μπορώ να είμαι στην ώρα μου σε όλα. Αν πάλι δουλεύω, σίγουρα ο χρόνος μου στο κινητό θα είναι πολύ περιορισμένος.

dsc-7002.jpg
Μπλούζα και δερμάτινο παντελόνι Karl Lagerfeld, Intervista & Sport And Fashion Freedom LTD | Σκουλαρίκια Charlotte Chesnais, I-D concept store | Μποτάκια Karida, Karida 1912

Από τις πλατφόρμες των social media, ποιες επιλέγεις να χρησιμοποιείς; Το Instagram είναι πολύ βοηθητικό για το επάγγελμά μου. Εκεί, μπορούν να αναρτηθούν εικόνες, να γνωρίσω και να επικοινωνήσω με ανθρώπους του χώρου.

Θα προτιμούσες ένα ταξίδι στο παρελθόν ή στο μέλλον; Στο μέλλον! Θα ήθελα πολύ ν’ αντικρίσω την εξέλιξη του κόσμου, αλλά και τη δική μου!

Credits

Φωτογραφία: Γιωργος Κατσανακης (10 ΑΜ AGENCY)

Styling: Ναταλια Μπαλτα

Make up and hair: Σονια Σιμιτζη (D-TALES)

Kεντρική φωτογραφία: Δερμάτινο τζάκετ, Callista Crafts, Ψηλόμεσο σλιπ και καλσόν, Calzedonia

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022