fbpixel

Search icon
Search
H Έλενα Κρασοπούλου μας ανοίγει τις πόρτες του σύγχρονου σπιτιού της στο κέντρο της Αθήνας, που ξεχωρίζει για τη μοναδική αισθητική του
MAGAZINE

H Έλενα Κρασοπούλου μας ανοίγει τις πόρτες του σύγχρονου σπιτιού της στο κέντρο της Αθήνας, που ξεχωρίζει για τη μοναδική αισθητική του

H ίδια είναι fashion expert κι επιχειρηματίας, αλλά πάνω απ’ όλα ένας δημιουργικός άνθρωπος


Mια πολυσχιδής προσωπικότητα που δεν υπάρχει απλά μια λέξη για να την περιγράψεις. Ένας άνθρωπος της μόδας και του στιλ. Επιχειρηματίας, με μια δημιουργική ματιά στα πράγματα. Λάτρης των ταξιδιών και της υψηλής αισθητικής, δοκιμάζει και δοκιμάζεται, καθώς καταπιάνεται με πολλά projects. Κατοικώντας για χρόνια στο εξωτερικό, μετά τις Design Management σπουδές της στο Parsons The New School for Design, ασχολήθηκε με το business κομμάτι της μόδας, δημιούργησε το δικό της brand, το Little Star People -ένας επαγγελματικός κύκλος που μόλις έκλεισε- και βρέθηκε μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, παρουσιάζοντας την ενότητα της μόδας σε πρωινή εκπομπή. «Ο χώρος της μόδας έχει κάτι που με γοήτευε πάντα. Τα χρώματα, τα υφάσματα, οι υφές των ρούχων, με έκαναν να δημιουργώ κολάζ συνδυασμών στο μυαλό μου, από μικρό παιδί. Τα ρούχα και η μόδα κρύβουν κάτι το δημιουργικό, κι αυτό με έκανε να χάνομαι σ’ έναν δικό μου μαγικό κόσμο. Η αλήθεια είναι πως αγαπάω αυτήν την αίσθηση και είναι και το μυστικό για την ενασχόλησή μου με αυτόν τον χώρο». 

Τώρα, ήρθε η ώρα να δημιουργήσει ένα μικρό «όνειρο» στο αγαπημένο της νησί, τη Σύρο: «Θα συγκαταλέξω τον εαυτό μου στους δημιουργικούς ανθρώπους. Σε αυτούς που δε σταματούν να σκέφτονται δημιουργικά και που, άπαξ και καταλήξουν στην υλοποίηση ενός στόχου, θέλουν πάλι από την αρχή να φτιάξουν κάτι καινούριο. Στα σκαριά, λοιπόν, έχω ένα όνειρο που δεν έχει ακριβώς σχέση με τη μόδα, αλλά σίγουρα η διαδρομή μου μέχρι σήμερα θα μπορέσει να με βοηθήσει, ώστε να βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα».

HOME SWEET HOME

2t1a7226.jpg

Μετά την καραντίνα, το σπίτι απέκτησε άλλη σημασία για την ίδια. Είναι η ασφάλειά της, η ησυχία που αναζητά μέσα σε μια καθημερινότητα δύσκολη. Είναι ο χώρος που, μπαίνοντας μέσα και κλείνοντας την πόρτα του, όλα τα προβλήματα τα αφήνει πίσω. Το διαμέρισμά της στο κέντρο της Αθήνας είναι το δικό της καταφύγιο, που αποπνέει θαλπωρή, ζεστασιά και καλαισθησία. «Το να μένεις στο κέντρο της Αθήνας είναι για μένα ιδανικό. Είναι ακόμη μια γειτονιά σαν τις παλιές, που λέμε μεταξύ μας κάθε μέρα “καλημέρα”, “καλησπέρα” και “καλό βράδυ”! Και την ίδια στιγμή, υπάρχει ένας παλμός που δε βρίσκεις σε προάστιο», μοιράζεται μαζί μας. Όταν το δημιουργούσε, ήθελε να δίνει σε κάθε επισκέπτη την αίσθηση της αγάπης και της φιλοξενίας, καθώς και αυτή του ταξιδιού μέσα από τα αντικείμενα που έχει συλλέξει από τους προορισμούς που έχει επισκεφτεί.

2t1a7179.jpg

Πρόκειται για ένα κλασικό σπίτι στο Κολωνάκι, με διάφορα δωμάτια που εξυπηρετούσαν παλαιότερα άλλες ανάγκες. Την άλλοτε «κυρία τραπεζαρία» τη μετέτρεψε σε playroom και γυμναστήριο, ενώ επέλεξε μια open space κουζίνα για να επικοινωνεί με το living room. Το χρώμα είναι κυρίαρχο παντού, είτε από τις ταπετσαρίες και τα έπιπλα -όπως το μπλε βελούδινο ανάκλιντρο στο σαλόνι-, είτε μέσα από την Τέχνη που διακοσμεί τους τοίχους. «Όταν μετακόμισα σ’ αυτό το σπίτι, βρισκόμουν σε μια μεταβατική περίοδο της ζωής μου και μέσα σε αυτό νομίζω ότι εξελίχθηκα ως άνθρωπος. Αγαπώ πολύ το δωμάτιό μου, διότι λατρεύω την ταπετσαρία της Cole&Son που έχω επιλέξει, όπως και μια μπαμπού βιτρίνα όπου έχω τοποθετήσει τις τσάντες και τα αξεσουάρ μου. Νιώθω πως εκεί μέσα είναι πάντα καλοκαίρι! Επίσης, λατρεύω το δωμάτιο της κόρης μου, ειδικά το βράδυ, όταν, ξαπλωμένες και οι δύο, της διαβάζω παραμύθια».

HIGH AESTHETICS

2t1a7200.jpg

Η μόδα για την ίδια είναι τρόπος έκφρασης, με κάθε εποχή να αντικατοπτρίζεται στην εκάστοτε τάση της, ενώ το στιλ θεωρεί πως είναι κάτι έμφυτο, που καλλιεργείται μέσα από διάφορα ερεθίσματα - την Τέχνη, την Ιστορία, τις συνθήκες ζωής. «Στιλ για μένα είναι η φινέτσα και η λεπτότητα των τρόπων μας απέναντι στους άλλους αλλά και στους ίδιους τους εαυτούς μας». Σημαντικό, βέβαια, ρόλο για την Έλενα παίζει η αισθητική. Κυριαρχεί στην καθημερινότητά της και της προκαλεί ηρεμία - από τον προσωπικό της χώρο, το ντύσιμό της, ακόμη και μέχρι το πώς θα στρώσει το τραπέζι, έστω και για να φάει μόνη της. «Η αισθητική, όπως την αντιλαμβάνομαι, σημαίνει ισορροπία, σεβασμός και αρμονία. Να ξέρεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις. Η απλότητα σε ό,τι αφορά το αισθητικό κομμάτι έχει τον τρόπο της, το φορτωμένο, επίσης. Πρέπει να ξέρεις τα όριά σου. Το Παρίσι ως πόλη έχει αρμονία - τα κτίριά του και η ρυμοτομία του. Είναι ένα μέρος-παράδειγμα καλαισθησίας. Το να σέβεσαι, επίσης, τον εαυτό σου και να τον περιποιείσαι είναι κι αυτό μια μορφή καλής αισθητικής».

my FAVORITE list

2t1a7297.jpg

1. Βάζο Pulse της Zaha Hadid

2. Σκουλαρίκια σε χρυσό 14Κ Sienna της Lito, Link Jewellery

3. To βιβλίο “Gerhard Richter Portraits”

4. Άρωμα “Green Tea” της Elisabeth Arden

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2023