fbpixel

Search icon
Search
Η Ευρώπη κινείται στους ρυθμούς της Ελλάδας κι η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζει να γράφει ιστορία!
PEOPLE & MOMENTS

Η Ευρώπη κινείται στους ρυθμούς της Ελλάδας κι η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζει να γράφει ιστορία!

Σπουδαία επιτεύγματα από σπουδαίους αθλητές


Επιτέλους, έφτασε η στιγμή που η προσοχή όλων στρέφεται σε αθλητές που το αξίζουν πραγματικά. Μετά τον Μίλτο Τεντόγλου, την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Απόστολο Χρήστου -ακολούθησε και δεύτερο μετάλλιο- που κατέκτησαν την κορυφή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τώρα, ήρθε η σειρά της Κατερίνας Στεφανίδη. Η σπουδαία, αυτή, αθλήτρια, μας έδειξε για μία ακόμη φορά το μεγαλείο της και με μία συγκλονιστική προσπάθεια στο Μόναχο, κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο και να το προσθέσει στην πλούσια συλλογή της, που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και να μηδενιστεί από κανέναν. Είναι μία τεράστια μαχήτρια και το απέδειξε για μία ακόμη φορά!

Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο!

Γράφτηκε ιστορία στο Μόναχο

3-CSNnf.jpg

Για αθλητές όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, η καθημερινότητα δεν είναι εύκολη. Περιλαμβάνει αμέτρητες ώρες προπόνησης, δυσκολίες, πόνο, κόπο, θυσίες. Κι όλα αυτά, με μηδενική υποστήριξη, κάτι που ισχύει για όλους τους αθλητές που δεν ανήκουν στα... «δημοφιλή» αθλήματα κι επιλέγουν το δύσκολο δρόμο. Γι΄αυτό κι όταν φτάνει η ώρα της επιτυχίας, τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα, είναι μοναδικά! Αυτό έγινε στο Μόναχο... Η Κατερίνα έκανε ξανά το θαύμα της κι έγινε η πρώτη αθλήτρια που κερδίζει τέταρτο -και συνεχόμενο- μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, κατακτώντας τη 2η θέση στο άλμα επί κοντώ. Μάλιστα, έκανε και ρεκόρ, φτάνοντας τα 4,75μ. και φυσικά, όλα τα φώτα στράφηκαν επάνω της. Η Ελληνίδα αθλήτρια, ξεκίνησε την προσπάθειά της από τα 4,40μ. κι ακολούθησαν τα 4,55μ. για να πάει με σχετική άνεση στα 4,65μ. Εκεί δόθηκε η μεγάλη μάχη!

Συνολικά οκτώ αθλήτριες συνέχισαν στα 4,65μ. με την Στεφανίδη να παίρνει ψυχολογία και να ξεπερνάει κάθε εμπόδιο που παρουσιάστηκε μπροστά της. Τελικά, μόνο τρεις το πέρασαν και κάπως έτσι, η Ελληνίδα είχε σίγουρη τη μία θέση στο βάθρο. Στα 4,70μ. πέρασε άνετα με το πρώτο άλμα κι έδειξε πως ήταν έτοιμη για μεγάλα πράγματα, ενώ το ίδιο συνέβη και στα 4,75μ. Η μάχη για το χρυσό κρίθηκε τελικά στα 4,80μ. με την Στεφανίδη να ρίχνει τον πήχη στην πρώτη προσπάθεια, πανηγυρίζοντας λίγο αργότερα για το αργυρό μετάλλιο. Ήταν μία ακόμη σπουδαία στιγμή, μία ακόμη επιτυχία στην τεράστια καριέρα της. Ήταν η δική της δικαίωση, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες και δε βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ωστόσο, βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει. Έκανε φετινό ρεκόρ κι έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με τέσσερα μετάλλια στον στίβο σε μία διοργάνωση και παράλληλα, η πρώτη στην ιστορία του επί κοντώ με τέσσερα μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Έγραψε τη δική της ιστορία με χρυσά γράμματα και κοιτάζει μπροστά, συνεχίζοντας τη σπουδαία πορεία της.

Μία καριέρα γεμάτη με μετάλλια!

1-jePn6.jpg

Αν υπάρχει μία αθλήτρια με σταθερά καλή απόδοση, με συνέπεια, με επιτυχίες, με πλούσια συγκομιδή, αυτή είναι αναμφίβολα η Κατερίνα Στεφανίδη. Είναι μία γυναίκα που δεν εφησυχάζει, που δεν σταματάει πουθενά. Γράφει τη δική της ιστορία και συνεχίζει. Το 2014 κατέκτησε το αργυρό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ζυρίχη, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά, πήγε στην Πράγα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, για να επιστρέψει με το αργυρό. Το 2016, πήρε το χρυσό στο Άμστερνταμ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, το χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου και φυσικά, το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν και το 2017, πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Λονδίνο και το χρυσό στο Βελιγράδι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Το 2018, πανηγύρισε το χρυσό στο Βερολίνο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, αλλά και το χάλκινο στο Μπέρμιγχαμ στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου. Το 2019, ταξίδεψε στην Ντόχα για το Παγκόσμιο ανοιχτού στίβου κι επέστρεψε με το χάλκινο, για να ακολουθήσει τώρα το ασημένιο στο Μόναχο, σε μία ακόμη σπουδαία στιγμή.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για το τέταρτο σερί μετάλλιο. Αισθάνομαι σαν ένα νέο ξεκίνημα, όπως όταν όλα άρχισαν στη Ζυρίχη με το ασημένιο το 2014. Μία επανεκκίνηση με ένα ασημένιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ήρθαμε για να κάνουμε καλύτερη επίδοση στη σεζόν. Είμαι λίγο κουρασμένη. Ίσως η σωστή λέξη είναι συναισθηματικά. Το 2020 ήταν ολυμπιακή χρονιά, το 2021 επίσης, φέτος υπήρχαν δύο πρωταθλήματα, του χρόνου υπάρχει το Παγκόσμιο και πάμε ξανά σε ολυμπιακή χρονιά. Αυτή είναι μια σωστή χρονιά. Φαίνεται ίσως η λίγο λιγότερη προπόνηση, ίσως φαίνεται στο μυαλό και όχι σωματικά. Δεν θεωρώ ότι είμαστε πίσω στο σώμα. Πετύχαμε το στόχο μας, να φτάσουμε σχεδόν στο τέλος και να μην έχω τραυματισμό. Ελπίζω να πάω στο Παγκόσμιο, να είμαι υγιής και να βγάλω την καλύτερη προετοιμασία σε σχέση με αυτές που είχα τα τελευταία τρία χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελληνίδα αθλήτρια. Ακόμη κι όταν κερδίζει και πετυχαίνει τους στόχους της, στρέφει το βλέμμα της στο μέλλον και θέτει νέους στόχους. Αυτή είναι η Κατερίνα Στεφανίδη...

Η Ρώμη στους ρυθμούς της Ελλάδας

2-2mRLx.jpg

Ο Απόστολος Χρήστου είδε ένα μεγάλο όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, που διεξάγεται στη Ρώμη της Ιταλίας. Ο Έλληνας κολυμβητής, κυνηγούσε εδώ και χρόνια ένα μετάλλιο, μία τέτοια επιτυχία και τα κατάφερε. Ο πήχης ανέβηκε ψηλά και προχώρησε στη δεύτερη μάχη. Σειρά είχαν τα 100μ. Μπήκε στη μάχη με αισιοδοξία, με καλή ψυχολογία και με αυτοπεποίθηση και πάλεψε σκληρά. Με χρόνο 52.24, κατέλαβε τη 2η θέση και πήρε το αργυρό μετάλλιο, με τον πρωταθλητή κόσμου και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Thomas Ceccon να τερματίζει πρώτος, στις λεπτομέρειες.

«Ήταν σίγουρο ότι θα γίνει έτσι. Ήταν στη μέση ο Γάλλος. Είχαμε ξεφύγει κι οι δύο. Προχθές ήμουν εγώ, τώρα ο Ιταλός. Ήταν μες στη χώρα του, είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής με το παγκόσμιο ρεκόρ, οπότε είχε παραπάνω κίνητρο. Έπρεπε να κερδίσει. Απ' ό,τι φάνηκε, μπορούσα να τον κερδίσω, αφού είχαμε μόλις 3 εκατοστά διαφορά, που είναι ελάχιστη», ανέφερε ο Έλληνας κολυμβητής και πρόσθεσε: «Είχα στόχο τα δύο μετάλλια. Ήρθε το χρυσό κι έφυγε η πίεση από πάνω μου. Πάλεψα πολύ για το χρυσό. Αντεπιτέθηκα, αλλά δεν πρόλαβα. Έκανα ακόμα ένα βήμα μετά από τη Βουδαπέστη όπου είχα καλές επιδόσεις. Εδώ φάνηκε ότι μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα τις κούρσες κι έκανα ένα βήμα για το Παγκόσμιο του 2023 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι». Δεν υπάρχει κάτι σπουδαιότερο για έναν αθλητή, δεν υπάρχει άλλο συναίσθημα, πιο δυνατό από αυτό. Ο Απόστολος Χρήστου, φώναξε «παρών» στη Ρώμη κι έδειξε σε όλους, πως είναι ικανός για πολλά περισσότερα, με το μέλλον να του ανήκει...