fbpixel

Search icon
Search
Η Βουδαπέστη «αλλιώς»: Οι luxurious δραστηριότητες στην αριστοκρατική πρωτεύουσα
TRAVEL

Η Βουδαπέστη «αλλιώς»: Οι luxurious δραστηριότητες στην αριστοκρατική πρωτεύουσα

Οι πιο ολοκληρωμένες προτάσεις για το επόμενο ταξίδι σας


Οτιδήποτε αποζητάτε από μια απόδραση, θα το βρείτε στη Βουδαπέστη! Η μαγευτική πρωτεύουσα πέρα από της ξακουστές της γέφυρες, τα παραμυθένια παλάτια και τις fashionable περιοχές της, αποτελεί ιδιαίτερα προσιτό προορισμό, ειδικά όσον αφορά τη διαμονή και τα αεροπορικά. Το γεγονός αυτό σας χαρίζει την ξεχωριστή ευκαιρία να επενδύσετε στο luxury experience που μπορεί να σας προσφέρει το «διαμάντι» του Δούναβη.

Εμείς σας προτείνουμε όλες τις luxury δραστηριότητες, που θα σας κάνουν να δείτε τη Βουδαπέστη…«αλλιώς»!

Private spa

Η «Πόλη των spa», όπως δικαίως έχει χαρακτηριστεί η ουγγρική πρωτεύουσα, διαθέτει συνολικά 118 ιαματικές πηγές, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε σε καταφύγια εμπνευσμένα από το «Ζεν» έως και σε παραδοσιακά τουρκικά λουτρά. Εμείς ξεχωρίσαμε τις top 3 εγκαταστάσεις για την πολυτελέστερη χαλάρωση και περιποίησή σας!

FOUR SEASONS HOTEL GRESHAM PALACE BUDAPEST

1-4OvKh.jpg

Δημοφιλές στους A-listers και παρέχοντας σάουνα, ατμόλουτρα, υδρομασάζ και πισίνα χαλάρωσης, το spa του Four Seasons αναμφίβολα θα σας προσφέρει την ιδανική αναζωογονητική απόδραση σε συνδυασμό με μια εξαιρετική θέα της πόλης.

Tip: Ωφεληθείτε από τη θεραπεία «Touch of the Earth», η οποία περιλαμβάνει τοπικά και επιλεγμένα συστατικά όπως λεβάντα, αλάτι, έλαιο σταφυλιού και Hungarian Moor Mud της Omorovicza, για την απόλυτη χαλάρωση και ένα λαμπερό δέρμα!

Zafir Spa στο Párisi Udvar Hotel

323715915-868927001012260-669852505156944802-n.jpg

Πρόκειται για το πιο γοητευτικό boutique spa της πόλης και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Párisi Udvar Hotel στην καρδιά της Βουδαπέστης. Με φινλανδική σάουνα, σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας, σιντριβάνι πάγου, πισίνα χαλάρωσης και ατμόλουτρο σε ετοιμότητα, καθώς και στούντιο γυμναστικής υψηλής τεχνολογίας που διατίθεται στους επισκέπτες του ξενοδοχείου και σε όσους κάνουν κράτηση για περιποιήσεις spa, αποτελεί εξαιρετικό μέρος για να αναζωογονηθείτε μετά από μια μεγάλη μέρα περιήγησης στο «στολίδι» του Δούναβη!

Ritz-Carlton Spa

evening-lights-at-the.jpg

Αποτελούμενο από γυμναστήριο, spa και κέντρο ευεξίας, το Ritz-Carlton Spa είναι σίγουρα ένα από τα πιο luxurious σημεία χαλάρωσης στη Βουδαπέστη. Εκτός από σάουνα, ατμόλουτρο, ιαματικές σουίτες, υδρομασάζ και εντυπωσιακή εσωτερική πισίνα, το πολυτελές αυτό spa προσφέρει επίσης ένα πλήρες μενού περιποιήσεων που έχουν σχεδιαστεί για να θεραπεύουν, να χαλαρώνουν και να ανανεώνουν.

Tip: Eπιλέξτε μια από τις καθηλωτικές θεραπείες του spa: το The Royal Palace Ritual, το οποίο περιλαμβάνει απολέπιση ολόκληρου του σώματος και μασάζ με ζεστές πέτρες και αρωματικά έλαια σε μια ιαματική σουίτα.

Private tours

4-vBz1P.jpg

Τι πιο πολυτελές από το να περιηγηθείτε στα μνημεία και στα αξιοθέατα μιας πόλης, ανενόχλητοι και ενημερωμένοι ταυτόχρονα; Η Βουδαπέστη είναι γεμάτη από μνημεία της Unesco, αρχιτεκτονικά θαύματα και ζωντανές αγορές, όμως μια ομαδική επίσκεψη ισούται με ένα σταθερό δρομολόγιο και λιγότερο χρόνο για εξερεύνηση. Τα private tours που παρέχονται από πολλά Travel Sites, είναι ο απόλυτος σύμμαχός σας για να απολαύσετε με τον πιο luxurious τρόπο όλα όσα αξίζει να δείτε χωρίς παρεμβάσεις αλλά και δίχως να στερηθείτε τις απαραίτητες πληροφορίες όσων θαυμάσετε!

Opera

5-xXqef.jpg

Φυσικά, αναφερόμενοι στις πολυτελέστερες εμπειρίες που μπορεί να σας χαρίσει η Βουδαπέστη, θα ήταν αδύνατον να παραλείψουμε την Ουγγρική Κρατική Όπερα. Το προσφάτως ανακαινισμένο κτήριο αποτελεί must-see ακόμη και για όσους δεν είναι λάτρεις της όπερας. Παρόλα αυτά, στην περίπτωση που θέλετε να βιώσετε πραγματικά την πιο εκλεπτυσμένη πλευρά της πόλης, μια σύντομη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις δεν είναι αρκετή. Εμείς σας συστήνουμε να εξασφαλίσετε ένα private tour ή ακόμη καλύτερα να κλείσετε εισιτήρια για μια από τις φανταστικές της παραστάσεις.

Luxury restaurants

Ο καλύτερος τρόπος να «γευτείτε» την luxury μεριά της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας, είναι να γευτείτε και στην κυριολεξία την fine κουζίνα της. Παρακάτω θα βρείτε τις top 3 προτάσεις μας!

Stand Restaurant

6-DHOzH.jpg

Με επίκεντρο μια κουζίνα περιτριγυρισμένη από γυάλινους τοίχους, το εντυπωσιακό μοντέρνο εστιατόριο, θα σας εκπλήξει με τις υπέροχες γεύσεις και υφές που αφθονούν και χτίζονται σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματός σας. Το 2 Michelin Stars εστιατόριο, έχει βραβευθεί για την εξαιρετική του κουζίνα, ενώ οι δύο έμπειροι σεφ-ιδιοκτήτες είναι περήφανοι για τις ουγγρικές ρίζες τους και εκσυγχρονίζουν τα κλασικά ουγγρικά πιάτα χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνικών.

Borkonyha Winekitchen

7-azx0k.jpg

Αυτό το ανεπιτήδευτο εστιατόριο βρίσκεται κοντά στη Basilica και παρόλο που η παραδοσιακή τραπεζαρία του μπορεί να μην φαίνεται πολλά υποσχόμενη, αποτελεί ιδανικό μέρος για να δοκιμάσετε την modern cuisine στα καλύτερά της. Έχοντας κατακτήσει 1 αστέρι Michelin για την υψηλή ποιότητα μαγειρικής του, το «Borkonyha Winekitchen» προμηθεύεται υλικά κορυφαίας ποιότητας, τα αντιμετωπίζει με σεβασμό και τους επιτρέπει να λάμψουν.

Salt Restaurant

8-CTmni.jpg

Στις εγκαταστάσεις του boutique Hotel Rum Budapest στεγάζεται αυτό το μικρό, εκλεπτυσμένο εστιατόριο, του οποίου η ανοιχτή κουζίνα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κομψά φωτισμένου δωματίου. Το μενού έκπληξη που προσφέρει αποτελείται από περίπλοκα και εξαίσια πιάτα – πολλά από τα οποία είναι ενημερωμένες εκδόσεις κλασικών ουγγρικών συνταγών – και όλα τα τραπέζια βλέπουν στο ξύλινο «πάσο», όπου οι σεφ συναρμολογούν τα πιάτα με δεξιοτεχνία και επιδεξιότητα. Το εκπληκτικό αυτό εστιατόριο κατέχει 1 αστέρι Michelin (2021), ενώ το 2022 κέρδισε το Πράσινο Αστέρι για τη βιωσιμότητά του. Ο σεφ του, Szilárd Tóth, δηλώνει πως η βιωσιμότητα αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό του εστιατορίου και τα περισσότερα υλικά είναι τοπικά και οργανικά. Μάλιστα, συγκαταλέγεται στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στη λίστα του Discovery.

Wine Tasting

9-eOzob.jpg

Η Ουγγαρία αποτελεί μια από τις χώρες που ξεχωρίζουν για τα οινοποιεία τους και η σημερινή της επικράτεια διαθέτει αμπελώνες ήδη από τον 5ο αιώνα. Το wine tasting experience που δύναται να σας χαρίσει το «στολίδι» της χώρας, ανήκει ανάμεσα στις δραστηριότητες που αδιαμφισβήτητα θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε μια πιο luxurious πλευρά της!

Εμείς, λοιπόν, σας συστήνουμε να απολαύσετε την πολυτελή εμπειρία του wine tasting κλείνοντας ένα private tour στην περιοχή Etyek, η οποία φημίζεται για την παραγωγή αφρωδών οίνων. Επιπλέον, το ασβεστολιθικό έδαφος του Etyek και το ψυχρό του κλίμα το καθιστούν, δίχως αμφιβολία, την καλύτερη περιοχή της Ουγγαρίας για την καλλιέργεια Pinot Noir, Chardonnay και Sauvignon Blanc. Με λίγα λόγια, διαλέξτε, γευτείτε και ευχαριστηθείτε!