fbpixel

Search icon
Search
H Bottega Veneta λανσάρει μια σειρά αρωμάτων που μοιάζουν με γλυπτά
BEAUTY

H Bottega Veneta λανσάρει μια σειρά αρωμάτων που μοιάζουν με γλυπτά

Κι έχουν την υπογραφή του Matthieu Blazy


Η Bottega Veneta μόλις αποκάλυψε πέντε αρώματα που σχεδιάστηκαν υπό τη διεύθυνση του Matthieu Blazy, του δημιουργού του οίκου από το 2021. O Γαλλοβέλγος είναι γνωστός στον κόσμο της μόδας, έχοντας χαράξει τη δική του σπουδαία πορεία. Όχι μόνο για τις εξαιρετικές συλλογές ρούχων με την υπογραφή του, αλλά και για το πιο πρόσφατο show του για τη σεζόν SS25, όπου έβαλε τον Jacob Elordi να καθίσει σε ένα πουφ σε σχήμα κουνελιού! Αυτή τη σεζόν, οι παραδοσιακές καρέκλες της επίδειξης αντικαταστάθηκαν από δημιουργίες εμπνευσμένες από την πολυθρόνα Sacco του Zanotta και τον κόσμο των ζώων. 

Ο Matthieu Blazy έρχεται πάλι να μας απασχολήσεις, κυκλοφορώντας μια νέα σειρά αρωμάτων που παραπέμπουν σε γλυπτά...

Πέντε μυρωδιές, πέντε διαφορετικά vibes

875-875-bottega-veneta-parfum-luxe-prestige-nouveaute-noel-2024-9d6d110dbda61681c093c3ceaef5e165.webp

Ο Matthieu Blazy έχει ξεχωρίσει για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του, καθώς πάντα συνδυάζει τη μαγεία του με την απόλυτη αυστηρότητα και την πιο εκλεπτυσμένη και σχολαστική δεξιοτεχνία, αυτή που έχει κάνει την Bottega Veneta τόσο σπουδαία. Έχοντας αυτό κατά νου, ο fashion designer αποκαλύπτει τη νέα κυκλοφορία του οίκου: την πρώτη του συλλογή αρωμάτων, με έντονες προσωπικότητες, αλλά ενωμένα με την ίδια ιστορία. Είναι η ταυτότητα της Βενετίας ως «κόμβος» της collection, και το Intrecciato, το διάσημο μοτίβο δερμάτινων ειδών από την Bottega Veneta, που ενέπνευσε αυτές τις οσφρητικές δημιουργίες. Κάθε άρωμα συνδυάζει πολλά συστατικά από διαφορετικές χώρες. Η επιθυμία του οίκου: να προσφέρει ένα «οσφρητικό Intrecciato» που «αφηγείται μια παγκόσμια ιστορία, υφαίνει 100% φυσικά αποστάγματα από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου για να δημιουργήσει υποβλητικά αρώματα που αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις και μεταφέρουν τη φαντασία».

Κοσμοπολίτικα αποστάγματα

nouveaute-bottega-veneta-parfum-e9328b9d36c59c9c17d31a88377cb161.png

Το άρωμα Colpo di Sole αποτυπώνει τη μυρωδιά του δέρματος μετά από μια μέρα στην παραλία. Το άρωμά του, με μεσογειακή αίσθηση, συνδυάζει τις χαλαρωτικές νότες του ελαίου γαλλικής αγγελικής και τον απόλυτο αισθησιασμό της μαροκινής πορτοκαλιάς και δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας με χάρη στις νότες του. Με παρόμοια φιλοσοφία, ένα άλλο άρωμα της συλλογής, το Acqua Sale, είναι σχεδιασμένο να προκαλεί τη μυρωδιά του αλμυρού νερού στο σώμα μέσω ενός οσφρητικού συνδυασμού με επίκεντρο το ξυλώδες λάβδανο από την Ισπανία και το έλαιο αρκεύθου της Μακεδονίας. Το άρωμα Come with Me, με τη σειρά του, συνδυάζει τις νότες του ιταλικού περγαμόντου και τις πουδρένιες συμφωνίες της γαλλικής ίριδας.

Τέλος, τα Déjà Minuit και Alchemie, τα δύο αρώματα που ολοκληρώνουν τη συλλογή, αναφέρονται στον κόσμο της νύχτας. Μυρίζουν σκοτάδι, αποπλάνηση και μυστήριο, συνδυάζοντας αφενός γεράνι από τη Μαδαγασκάρη και κάρδαμο από τη Γουατεμάλα (για το Déjà Minuit), από την άλλη ροζ πιπέρι από τη Βραζιλία και μύρο από τη Σομαλία (για το Alchemie).

Μπουκάλια σαν έργα τέχνης

788715vv5709980.webp

Πιστός στο πνεύμα της Bottega Veneta, ο Matthieu Blazy έδωσε μεγάλη σημασία στα μπουκάλια της συλλογής. Μοιάζουν με έργα τέχνης ενσαρκώνοντας την κληρονομιά του οίκου. Κάθε μπουκάλι διαθέτει ημιδιαφανές γυαλί, με ρευστό και κωνικό σχήμα. Χάρη σε μια καινοτόμο διαδικασία, αναπαράγει την αισθητική του φυσητού γυαλιού στο στόμα και περιέχει φυσαλίδες αέρα. 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς όλα τα μπουκάλια στηρίζονται σε μαρμάρινη βάση Verde Saint Denis, την οποία συναντά κανείς στις boutique του οίκου. Ένα είδος βάθρου που όχι μόνο εξυψώνει τα αρώματα, αλλά θυμίζει επίσης τους τοίχους, τα δάπεδα και τις μαρμάρινες προσόψεις της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής. Το καπάκι, μάλιστα, κατασκευασμένο από ξύλο, παραπέμπει επίσης στη Βενετία και είναι εμπνευσμένο από τα θεμέλια των παλατιών που υψώνονται πάνω από το νερό. Τέλος, να αναφέρουμε πως όλα τα μπουκάλια είναι κατασκευασμένα από οικολογικά, βιώσιμα υλικά.

788715vv5709980.webp