fbpixel

Search icon
Search
Η ατζέντα της εβδομάδας: 5-11 Αυγούστου
AGENDA

Η ατζέντα της εβδομάδας: 5-11 Αυγούστου

Το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη θα σας μείνει αξέχαστο


Οι πρώτες ημέρες του Αυγούστου προβλέπονται άκρως ειδυλλιακές, αφού γεγονότα της τέχνης και του κινηματογράφου πρόκειται να σας συναρπάσουν κι αυτήν την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Χαλαρώστε και ξεκουραστείτε μέσα από εμπειρίες, που θα σας διασκεδάσουν και θα σας διδάξουν, χαρίζοντας σας το απόλυτο summer in the city!

Δευτέρα 5/8

1-urkdk.jpg

Το βραβευμένο με Oscar έργο Roma του Alfonso Cuarón θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Άλσος με σκοπό μια ευχάριστη έναρξη της εβδομάδας του Αυγούστου. Η ταινία που ακολουθεί τα ίχνη μιας νεαρής οικιακής βοηθού, η οποία δουλεύει για μια μεσοαστική οικογένεια στη γειτονιά Ρόμα στο Μεξικό πρόκειται να σας συγκινήσει κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό της πόλης.

Info: Σινέ Άλσος, Θάσου 74, Συκιές, Ώρα προβολής: 21:15

2-BnQmb.jpg

Επισκεφτείτε την έκθεση «Όλα Όσα Έχουμε Κοινά» (All Τhat We Have In Common), που παρουσιάζει τα έργα 14 καλλιτεχνών από χώρες της νοτιανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι έχουν ένα βασικό σύνθημα. Συνολικά, εξετάζουν την αβεβαιότητα στο πλαίσιο του διαφορετικού κοινωνικού, πολιτικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, που σχετίζεται με την ευπάθεια και το υπαρξιακό απρόβλεπτο στις συγκεκριμένες χώρες. Η έκθεση συνδιοργανώνεται με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης των Σκοπίων και πραγματοποιείται στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι της πόλης.

Ιnfo: MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι, μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, Ώρες: Καθημερινά: 10:00-18:00, εκτός από Πέμπτες: 10:00-22:00

Τρίτη 6/8

4-qJNtE.jpg

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παραμένει κοντά στους μικρούς σας φίλους κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, διοργανώνοντας μερικές άκρως ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το «Ζωγράφοι στο Βυζάντιο», το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τις Τρίτες του μήνα. Το πρόγραμμα, που εξελίσσεται στη παλαιοχριστιανική πτέρυγα της μόνιμης έκθεσης του μουσείου παρουσιάζει και διδάσκει στα παιδιά μοναδικές τοιχογραφίες και ψηφιδωτά, μέσα από τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν βασικές έννοιες τεχνικών κατασκευής και στη συνέχεια να τα αποτυπώσουν, έχοντας κύριο γνώμονα τον αυτοσχεδιασμό.

Info: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφόρος Στρατού 2, Παλαιοχριστιανική πτέρυγα του μουσείου, Ώρα: 11:00-12:30

1-8dqK5.jpg

Το σουρεαλιστικό πρωτότυπο έργο «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!», σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννη Αναστασάκη συνεχίζει δυναμικά και τον Αύγουστο στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, αφού πρόκειται να κρατήσει συντροφιά στο κοινό της Θεσσαλονίκης όλο το καλοκαίρι. Η ιστορία πραγματεύεται τη ζωή του Βικτόρ, ενός εννιάχρονου αγοριού με έντονες ευαισθησίες και μια «ηχηρή» ασυμβίβαστη προσωπικότητα, ο οποίος αποφασίζει να ξεσκεπάσει τα κακώς κείμενα της οικογένειας του.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2, Παραστάσεις: έως 30 Αυγούστου, κάθε Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή, Ώρα: 21:00

Τετάρτη 7/08

3-J2cU9.jpg

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σήμερα σε μία θεματική Τετάρτη στην ενδιαφέρουσα περιοδική έκθεση «Από τον Νότο στον Βορρά: αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο», η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2020. Με επίκεντρο το φαινόμενο του αποικισμού του Βόρειου Αιγαίου από τους Κυκλαδίτες, ετοιμαστείτε να γνωρίσετε την ιστορία που διαπερνά πολυάριθμες πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού: το εμπόριο και την οικονομία, τις πολιτικές μεταβολές, αλλά και τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αίθουσες περιοδικών εκθέσεων Α΄& Β΄, Μανώλη Ανδρονίκου 6, Συγκέντρωση στις 12:00 στο φουαγιέ του μουσείου. Η έκθεση «Από τον Νότο στον Βορρά: αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο» θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2020, ώρες λειτουργίας: καθημερινά 08:00-20:00

Πέμπτη 8/08

agenda-7pmqI.jpg

Η νέα ταινία δράσης του Sylvester Stallone «Σχέδιο Απόδρασης 3: Προσωπική Υπόθεση», σε σκηνοθεσία του John Herzfeld, κατέφθασε στους κινηματόγραφους και σας υπόσχεται απόλυτες στιγμές περιπέτειας. Ο ίδιος, στο ρόλο του πρωταγωνιστή Ray, θέλοντας να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη της φυλακής υψηλής τεχνολογίας, από την οποία μόλις απέδρασε, συγκεντρώνει την ομάδα του και ανυπομονεί να πάρει την εκδίκηση του. Η νέα τους αποστολή: να διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό τους και κρατάει κάτι πολύτιμο για εκείνους. Παίζουν: Sylvester Stallone, Dave Bautista, 50 Cent, Jaime King, Jin Zhang

Παρασκευή 9/08

5-Va3OR.jpg

Η έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι | 2010-2018» παρουσιάζει ένα μέρος του έργου 32 σύγχρονων δημιουργών, το οποίο εκφράζει μια ολόκληρη, νέα γενιά με πληθώρα καλλιτεχνικών προβληματισμών και αναζητήσεων. Φωτογράφοι που ξεχωρίζουν για τις διαφορετικές αφετηρίες και τις ποικίλες αναφορές τους αναδεικνύουν το έργο τους στο MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε συν-διοργάνωση με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Περιηγηθείτε σε μια διαφορετική προσέγγιση της φωτογραφίας, μέσω των κατευθύνσεων που ορίζει η τελευταία δεκαετία.

Info: MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄, 1ος όροφος, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Διάρκεια: μέχρι 25 Σεπτεμβρίου, Επιμέλεια: Μανόλης Μωρεσόπουλος

Σάββατο 10/08

10-u8MsI.jpg
Αυτό το καλοκαίρι, η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca πρόκειται να φιλοξενήσει επιλεγμένα έργα σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, τα οποία συνθέτουν τη συλλογή «Bianco, Nero, e altre storie». Έως και τις 14 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει το Biaco (λευκό) και το Nero (μαύρο) χρώμα στην τέχνη, τονίζοντας την έντονη αντίθεση τους, που δε συγκρίνεται με οποιοδήποτε άλλο. Παρουσιάζονται έργα των Χρήστου Αλευρά, Κωνσταντίνου Αργυριάδη, Γιώργου Βαρλάμου, Νικόλαου Γύζη κ.ά.

Info:
Casa Bianca, Β. Όλγας 180 και Θ. Σοφούλη, Ημέρες & Ώρες: Τρίτη, Τετάρτη Παρασκευή και Σάββατο 10.00-16.00, Πέμπτη 10.00-18.00

Κυριακή 11/08

11-FoJWh.jpg

Μη χάσετε τη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Από την ανασκαφή στην παρουσίαση», που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Βόρειας Ελλάδας και εντάσσεται, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού στην κοινωνία». Φέτος, με τη συμμετοχή των Εφορειών Αρχαιοτήτων Καστοριάς και Χαλκιδικής & Αγ. Όρους, παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό που αντλήθηκε από το αρχείο των Εφορειών, με κεντρικό θέμα την εργασία των υπαλλήλων του Πολιτισμού για την προστασία, συντήρηση και προβολή των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

Info:
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μ. Ανδρόνικου 6, Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2019, Ώρες λειτουγίας: καθημερινά 08:00-20:00