fbpixel

Search icon
Search
Η ανανεωμένη εκδοχή του Cowley Manor παραδίδει μαθήματα eclectic design
INTERIORS

Η ανανεωμένη εκδοχή του Cowley Manor παραδίδει μαθήματα eclectic design

Χάρη στην κομψή αισθητική της σχεδιάστριας Dorothée Meilichzon το πολυτελές ξενοδοχείο ανέβηκε επίπεδο με τις πιο καινοτόμες προσεγγίσεις


Η καταρτισμένη ομάδα της αποτελείται μόλις από οκτώ άτομα, έχει σχεδιάσει 12 ξενοδοχεία και έχει πέντε σε εξέλιξη. Πολλά από αυτά απευθύνονται σε νέους και διασκεδαστικούς Γάλλους ξενοδόχους και ιδιοκτήτες μπαρ Experimental Group, που αγόρασε πέρυσι το Cowley Manor στο Gloucestershire και φέτος το καλοκαίρι το επαναλειτούργησε, μεταμορφωμένο από την ίδια. Η Dorothée Meilichzon συνεχίζει να κατακτά έδαφος στα παγκόσμια δεδομένα της πολυτελούς φιλοξενίας και μάλιστα τον προηγούμενο Μάιο κατέκτησε το βραβείο Hotel Designer of the Year του House & Garden

Χτισμένο το 1855 με τον μεγαλοπρεπή ιταλικό τρόπο, στη θέση ενός σπιτιού των αρχών του 17ου αιώνα, το Cowley Manor βρίσκεται δίπλα στη μικρή εκκλησία St Mary's του 12ου αιώνα και διαθέτει χώρους που κατηφορίζουν προς μια λίμνη. Ο τοπικός θρύλος λέει ότι ο Charles Dodgson (γνωστότερος ως Lewis Carroll), φίλος του εφημέριου της εκκλησίας St Mary's, έμενε στο κτίριο όταν ήρθε να μείνει και η ανιψιά του εφημέριου Alice Liddell. Μια μέρα, όταν το ζευγάρι περπατούσε στους κήπους του Cowley Manor, είδαν ένα λευκό κουνέλι να εξαφανίζεται μέσα σε μια τρύπα κάτω από έναν φράχτη. Γεννήθηκαν οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων.

The charming story behind

shot10488-production-digital.webp

Απόκρυφη ιστορία ή όχι, η Dorothée πήρε ως κύρια έμπνευσή της το διακριτικό σχέδιο σκακιέρας της Χώρας των Θαυμάτων. Σε κάθε πόρτα υπνοδωματίου υπάρχει ένα χτυπητήρι με κεφάλι κουνελιού από ορείχαλκο, ενώ κεραμικά κουνέλια και μανιτάρια βρίσκονται σε πολλά από τα 36 υπνοδωμάτια. Αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία θα μπορούσαν να φανούν ανούσια σε λιγότερο σίγουρα χέρια, αλλά εδώ είναι παιχνιδιάρικα και ιδιόρρυθμα στοιχεία σε μια κομψή και εκλεπτυσμένη, σύγχρονη επανεξέταση του ξενοδοχείου.

shot25703-production-digital-omiQi.webp


The elegant intervention

Όταν έφτασε στο Cowley, η Dorothée διαπίστωσε ότι η ξυλόγλυπτη επένδυση της τεράστιας τραπεζαρίας είχε ασβεστωθεί, οπότε συνεργάστηκε με τους Γάλλους στιλβωτές επί πολλούς μήνες για να αποκαταστήσουν την αρχική σκούρα λάμψη της. Η παλιά αισθητική της αποτελεί έξυπνη αντίθεση με τα εξαιρετικά γυαλιστερά στρογγυλεμένα τραπέζια με λευκή και σκούρα λάκα με κεντρικές επιρροές από τη δεκαετία του 1970. Οι καρέκλες από σφυρήλατο σίδερο με καθίσματα και μαξιλάρια πλάτης από κόκκινο βελούδο με μικροσκοπικά γεωμετρικά μοτίβα σαγηνεύουν τα βλέμματα των επισκεπτών. Χαμηλά κρεμασμένα φωτιστικά με φούντες και φωτιστικά στα πάνελ των τοίχων παρέχουν απαλό φως. Εκτός από τον Jackson Boxer ως σύμβουλο σεφ, το ξενοδοχείο διαθέτει δικούς του κήπους λαχανικών και βοτάνων, καθώς και κυψέλες μελισσών. Στα τραπέζια, οι βάσεις των λουλουδιών είναι χειροποίητες, κατασκευασμένες από την αγγειοπλαστική Winchcombe του Gloucestershire στέκονται δίπλα σε ογκώδη ποτήρια από γυαλί με φυσαλίδες και απλά κεραμικά πιάτα.

shot32820-production-digital.webp

Η αίθουσα εισόδου διατηρεί την αρχική σκούρα ξύλινη επένδυση του αρχοντικού, αλλά ένα μεγάλο, στρογγυλεμένο γραφείο υποδοχής από κομψό ξύλο καρυδιάς, φέρνοντας τον χώρο απευθείας στον 21ο αιώνα. Και το κλειδί για το δωμάτιο κάθε επισκέπτη δεν είναι μια δυσάρεστη πλαστική κάρτα, αλλά ένας ευχάριστος ξύλινος δίσκος συνδεδεμένος με μια παστέλ δερμάτινη φούντα. Σε όλο το ξενοδοχείο, η Dorothée αντιπαραβάλλει τους σκούρους ξύλινους τοίχους και τα δάπεδα του αρχοντικού με καλοσχηματισμένα φωτεινά λακαρισμένα έπιπλα δικού της σχεδιασμού, μαζί με καρό χαλιά, γεωμετρικά υφάσματα με μικρές επαναλήψεις σε ένα μείγμα υφών και θερμών αποχρώσεων, καθώς και σγουρό σφυρήλατο σίδερο που χρησιμοποιείται για καρέκλες, τραπέζια και πετσετοθήκες. Έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε πολλές παραλλαγές αυτών των θεμάτων με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η αίσθηση είναι elegant, νεανική και συναρπαστική!

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: House & Garden

Photos: Christopher Horwood