fbpixel

Search icon
Search
Η Ami Paris ανοίγει το πρώτο της café στο Πεκίνο κι εισέρχεται στα μονοπάτια του hospitality
DESIGN NEWS

Η Ami Paris ανοίγει το πρώτο της café στο Πεκίνο κι εισέρχεται στα μονοπάτια του hospitality

Φέρνοντας στην Κίνα παριζιάνικο αέρα


Η Ami Paris επεκτείνεται στον κόσμο της φιλοξενίας με το πιο πρόσφατο εγχείρημά της. Πιο συγκεκριμένα, στο Πεκίνο της Κίνας, το Café Ami βρήκε το «σπίτι» του στο πολυτελές εμπορικό κέντρο Taikoo Li Sanlitun της κινεζικής πρωτεύουσας. Την είδηση αυτού του πολυαναμενόμενου opening την είχαμε πληροφορηθεί σχεδόν έναν χρόνο πριν, αλλά από αυτό το Σαββατοκύριακο άνοιξε κι επίσημα τις πόρτες του, φέροντας στο Πεκίνο αέρα Παρισιού.

cafe-ami-beijing-01.png


Έχοντας, λοιπόν, την υπογραφή της παριζιάνικης αρχιτεκτονικής σε στιλ Haussmann, το café Ami μιμείται μια τυπική πρόσοψη ενός παριζιάνικουcafé, διαθέτοντας ακόμη και τα εμβληματικά διακοσμημένα καλούπια που συμπληρώνουν τις χαρακτηριστικές ασπρόμαυρες ρίγες του Ami Paris στις τέντες. Οι καρέκλες φτιαγμένες από μπαστούνι συνδυάζονται με τραπέζια μπιστρό για να δώσουν την αδιαμφισβήτητη παριζιάνικη ατμόσφαιρα. Το café θα πωλεί επίσης εποχιακά mocktails και επιδόρπια μαζί με καφεϊνούχα ποτά.

Το Café Ami αποτελεί μέρος ενός καταστήματος 1.000 τετραγωνικών μέτρων στο ισόγειο του εμπορικού συγκροτήματος και θα λειτουργεί επίσης ως με την επωνυμία Ami, που θα διαθέτει μια σειρά προϊόντων της μάρκας σε ανδρικά, γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ. Το μόνιμο σημείο έρχεται μετά την Ami Paris που έκανε μια pop-up έκδοση του café της μόλις πέρυσι στο Taikoo Li Sanlitun του Πεκίνου, όπου βρισκόταν επίσης στη Σαγκάη και την Τσενγκντού. 

fireshot-capture-393-https-hypebeastcom-image-2024-09-28-ami-paris-opens-first-cafe-bei-image-cdnhypbst.png


Σύμφωνα με τον Nicolas Sant-Weil, διευθύνοντα σύμβουλο της Ami Paris, «προτείνοντας κάτι διασκεδαστικό, κάτι δροσερό, όχι επιτηδευμένο, αλλά πολύ εκλεπτυσμένο, θέλουμε να χτίσουμε μια γέφυρα μεταξύ Γαλλίας και Κίνας. Αυτό το έργο είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον επειδή έχουμε πλέον μετακινηθεί από τη βόρεια (περιοχή), στη νότια περιοχή, με πολύ πιο ζεστή ατμόσφαιρα, με μεγαλύτερη κίνηση και νεότερο κόσμο».

cafe-ami-beijing-02.png


Πέρα από το γεγονός ότι το σκηνικό θυμίζει έντονα Παρίσι, παρατηρούμε πως τα χρώματά του κινούνται κυρίως στην παλέτα του λευκού και του μαύρου, κάτι που ξεχωρίζει το brand. Παράλληλα, το χαρακτηριστικό logo με την καρδιά και το "A" το βλέπουμε σε αρκετά σημεία -όπως στα κάγκελα- να δεσπόζει, τη στιγμή οι μεταλλικές λεπτομέρειες -το χρυσό για την ακρίβεια- χαρίζει extra πολυτέλεια εντός κι εκτός του καταστήματος. Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον υπέροχο φωτισμό, ο οποίος χαρίζει διάσταση στον χώρο, κάνοντάς τον πιο ζεστό και φιλόξενο.

cafe-ami-beijing-03.png


Τα pop-up café της Ami Paris πρόκειται να ξεκινήσει την λειτουργία του στην Bangkok, το Los Angeles και το Τόκιο. Θα διαθέτουν είδη Ami Paris, όπως κούπες και τσάντες, ενώ όσον αφορά στη μόνιμη τοποθεσία του café στο Πεκίνο, η Santi-Weil αναφέρει: «Θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στο Πεκίνο Sanlitun επειδή είναι ο πρώτος μας συνεργάτης (στην ηπειρωτική Κίνα). Είναι επίσης μια μεγάλη επένδυση από την πλευρά μας, οπότε θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι είναι τέλειο και στη συνέχεια να το αναπτύξουμε».