fbpixel

Search icon
Search
Balenciaga SS25: Ο Demna Gvasalia έφερε την τραπεζαρία του στο Παρίσι
TRENDS & CATWALKS

Balenciaga SS25: Ο Demna Gvasalia έφερε την τραπεζαρία του στο Παρίσι

Όλα όσα ξεχωρίσαμε στις νέες συλλογές


Μπορεί να βρισκόμαστε μιαν ανάσα πριν τη λήξη, ωστόσο το Παρίσι συνεχίζει να βρίσκεται σε έντονους ρυθμούς "Fashion Week". Μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρισκόμαστε και το πικ της Fashion Week. Εχθές τα φλας άστραψαν το πρωί για τη Stella McCartney και το βράδυ για τον οίκο Balenciaga. 

Παρακάτω όλα όσα ξεχωρίσαμε!

Balenciaga 

00005-balenciaga-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Η Balenciaga προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού σε ένα δείπνο για την επίδειξη της SS25 collection. H χθεσινή επίδειξη ήταν γεμάτη με A-listers, όπως οι Nicole Kidman, Future, Katy Perry και Lindsay Lohan.

00026-balenciaga-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

«Οι πρώτες μου αναμνήσεις από τη μόδα ξεκινούν με εμένα να σχεδιάζω looks σε χαρτόνι, να τα κόβω και να κάνω “επιδείξεις μόδας” στο τραπέζι της κουζίνας μου», εξήγησε. «Τριάντα πέντε χρόνια αργότερα, αυτή η επίδειξη με συνδέει ξανά με την αρχή του οράματός μου. Είναι ένας φόρος τιμής στη μόδα που έχει άποψη».

00011-balenciaga-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Η νέα αυτή συλλογή δεν απείχε πολύ από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο creative director του οίκου μέχρι τώρα. Η αλήθεια είναι πως η αρχή ήταν κάπως διαφορετική και αρκετά ενδιαφέρουσα. Λαμπερά εσώρουχα έκαναν την εμφάνισή τους μαζί με skinny pants, κάτω από γούνινα παλτό και ζαρτιέρες συνδυάστηκαν με knitted sweaters.

00006-balenciaga-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Η συνέχεια είχε τα χαρακτηριστικά puffer jackets του Demna τα οποία επιλέχθηκαν μαζί με low-rise pants, ενώ μέρη από τα denim trousers χρησιμοποιήθηκαν ως γιακάδες σε σακάκια. Τα iPhone κρέμονταν από τους καρπούς των μοντέλων με το εμβληματικό λογότυπο του brand να λάμπει στις οθόνες τους, ενώ οι φορτιστές ήταν τακτικά τοποθετημένοι στις εξωτερικές τσάντες, και τα καπέλα ήταν φορεμένα χαμηλά, ώστε να διατηρούν την ανωνυμία. 

00040-balenciaga-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Λίγο αργότερα, ο Γεωργιανός σχεδιαστής ανέβασε τον πήχη με μια σειρά από αυστηρά και με ψηλούς λαιμούς φορέματα σε κόκκινο και μαύρο, αλλά τα πράγματα δεν ήταν όπως φαίνονταν – καθώς τα μοντέλα προχωρούσαν στην πασαρέλα και περνούσαν μπροστά, η πίσω όψη γινόταν ορατή, και τίποτα δεν ήταν τόσο σεμνό όσο νομίζαμε στην αρχή. Κατά μήκος της πλάτης υπήρχαν λουριά σε στυλ bondage που μετά βίας κάλυπταν τους γλουτούς του μοντέλου.

00058-balenciaga-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Ένα τριγωνικό μαύρο σατέν φόρεμα—μια δοκιμασμένη και αληθινή υπογραφή του Demna—έκλεισε την επίδειξη, πριν το «Gimme More» της Britney Spears σταματήσει απότομα και οι καλεσμένοι φύγουν. Ο Demna για ακόμα μια φορά προσπάθησε να φέρει τη μόδα του μέλλοντος στη συλλογή του κι απ΄ότι φαίνεται το έκανε με μεγάλη επιτυχία!

Stella McCartney

00002-stella-mccartney-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Ένας ανοιχτός χώρος στην Avenue de Saxe στο Παρίσι έγινε ένας πραγματικός καμβάς για την συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 της Stella McCartney, όπου η μόδα, η τέχνη και η βιωσιμότητα συνενώθηκαν σε ένα μεγάλο θέαμα. Ως μία από τις κορυφαίες υποστηρίκτριες του sustainability, η τελευταία πρόταση της McCartney ήταν ένα μάθημα για το πώς η πολυτέλεια μπορεί να συνυπάρχει αρμονικά με την περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε αυτό τώρα; Να απαγορευτούν τα αληθινά φτερά από τη βιομηχανία της μόδας, λέει η σχεδιάστρια.

00015-stella-mccartney-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Με soundtrack το «When Doves Cry» του Prince και την Helen Mirren να αφηγείται ένα μικρό μανιφέστο στην αρχή της επίδειξης η McCartney έδειξε στον κόσμο πολλούς τρόπους να μιμηθεί τα φτερά των πουλιών. Ένας τρόπος ήταν η χρήση ανακυκλωμένου νάιλον, το οποίο πλέχτηκε σε υφή που θυμίζει φτερά. Αλλού, επιλέχθηκε ο όγκος σε αφράτα mini φορέματα, αιθέρια μακριά dresses και ειδικά σχεδιασμένες πτυχώσεις. Υπήρχαν διάφανα δαντελένια, τσαλακωμένα μεταξωτά και τζιν, graphic tops και παντελόνια από vegan δέρμα.

00043-stella-mccartney-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα αξεσουάρ έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο, με τσάντες φτιαγμένες από βιώσιμο vegan δέρμα, όπως η Stella Ryder, της οποίας το σχήμα μιμείται την πλάτη ενός αλόγου. Τα κοσμήματα, φτιαγμένα από ανακυκλωμένα απόβλητα ηλεκτρονικών συσκευών, είχαν μικρά μοτίβα περιστεριών.