fbpixel

Search icon
Search
Green Christmas: 4+1 tips για τις πιο sustainable holidays ever!
ECO GLOW

Green Christmas: 4+1 tips για τις πιο sustainable holidays ever!

Μπορούμε να γιορτάσουμε, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον


Τα Χριστούγεννα και γενικότερα την περίοδο των εορτών, όλοι μας έχουμε την τάση να ξοδεύουμε περισσότερα, να υποκύπτουμε σε πολλούς πειρασμούς και να κάνουμε σπατάλες. Εννοείται πως το δικαιούμαστε, ειδικά αυτή την εποχή, ωστόσο, ίσως ήρθε η ώρα να βάλουμε νέες προτεραιότητες στη ζωή μας. Να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του «σήμερα». Το περιβάλλον δέχεται μεγάλα «χτυπήματα» καθημερινά και δυστυχώς, όλοι μας πλέον βλέπουμε τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της κατάστασης.

Μήπως ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε ο καθένας ξεχωριστά να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να λειτουργήσουμε με διαφορετικό τρόπο; Ο πλανήτης εκπέμπει SOS, οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι δυσοίωνες κι είναι πια ξεκάθαρο ότι κάτι πρέπει να αλλάξει άμεσα, αλλιώς το μέλλον θα είναι πολύ-πολύ άσχημο για όλη την ανθρωπότητα. Φέτος -λοιπόν- είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε μικρές αλλαγές, στον τρόπο με τον οποίο γιορτάζουμε τις πιο χαρούμενες ημέρες του έτους. Ας γίνει τώρα η αρχή! Εμείς, σας παρουσιάζουμε μερικά tips που μπορείτε να ακολουθήσετε κι εσείς αυτή τη χρονιά, για τα πιο sustainable Christmas ever!

Tην αλλαγή θα τη φέρουμε εμείς!

Rent your Christmas tree

b289bccddceb0bfa8e4790ce96d983e7.jpg

First things first... Πείτε «όχι» στα κλασικά, πλαστικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και δεκαετίες, καθώς για την κατασκευή τους, χρησιμοποιούνται υλικά που δεν είναι βιοδιασπώμενα και συνεπώς μπορεί να βλάψουν σε βάθος χρόνου το περιβάλλον. Πώς θα σας φαινόταν να νοικιάσετε φέτος το δέντρο σας; Πλέον, υπάρχουν πολλές εταιρίες που προσφέρουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία και θα σας δώσουν τη λύση που ψάχνετε, για να αποφύγετε τα δέντρα που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Λιγότερο πλαστικό, περισσότερη ζωή!

Νatural decorations

0f02169272157d0a6b1e19d7fdc47b50.jpg

Εξίσου σημαντικός είναι κι ο στολισμός του σπιτιού. Ιδανικά, επιλέξτε natural materials φέτος, αν δεν το έχετε ήδη κάνει από τα προηγούμενα χρόνια. Προτιμήστε υλικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, διακοσμήστε το σπίτι σας με λουλούδια κι αφήστε στην άκρη όλα τα πλαστικά διακοσμητικά, που δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Λύσεις υπάρχουν και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να βγείτε από την comfort zone σας και να πειραματιστείτε, κάνοντας μία νέα αρχή, σε μία περίοδο όπου όλοι μας το έχουμε ανάγκη.

Gift cards and pets

02d63de72a900775df632a0e687881ef.jpg

Τα Χριστούγεννα, οι περισσότεροι από εμάς τα έχουμε συνδυάσει με πολλά διαφορετικά δώρα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως μερικές φορές μοιάζει δύσκολο να επιλέξει κανείς το ιδανικό δώρο για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του. Οι gift cards λοιπόν, αποτελούν ιδανική λύση, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε την ευκαιρία στα αγαπημένα σας πρόσωπα να πάρουν αυτό ακριβώς που θέλουν και χρειάζονται και θα αποφύγετε τις άσκοπες αγορές. Ακόμη καλύτερα, αν είστε λάτρεις των ζώων και θέλετε να κάνετε ένα πραγματικό «δώρο» στον εαυτό σας που δεν θα το μετανιώσετε ποτέ, τότε δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο. Φυσικά και η επιλογή αυτή θα πρέπει να γίνει συνειδητά έπειτα από πολλή σκέψη, αλλά η περίοδος των Χριστουγέννων που περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι είναι από τις κατάλληλες.  

Vegetables for the win

15191e977c9df0622ac58cd63076f122.jpg

Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να γίνουμε όλοι vegetarians από τη μία στιγμή στην άλλη, ωστόσο, αυτή τη φορά προσπαθήστε όσο περισσότερο μπορείτε να γεμίσετε το γιορτινό τραπέζι σας με ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα. Οι πράσινες σαλάτες και τα πεντανόστιμα veggies, αποτελούν ιδανική επιλογή είτε σαν main dishes, είτε σαν ορεκτικά και συνδυάζονται άψογα με όλα τα πιάτα. 

Wear something you already have

36e1900de81f2e4f0889ac15332087e4.jpg

Ανήκετε στην κατηγορία των shopping lovers; Αν ναι, τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως περιμένετε με αγωνία τις ημέρες των γιορτών, προκειμένου να προσθέσετε νέα pieces στη συλλογή σας, τα οποία θα φορέσετε στις εξόδους σας. Ωστόσο, αν θέλετε να γιορτάσετε τα πιο eco-friendly Χριστούγεννα, μπορείτε να επιλέξετε ένα outfit που βρίσκεται ήδη στην ντουλάπα σας και να αξιοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο τα ρούχα σας. Πειραματιστείτε με τα αξεσουάρ και δείτε ακόμη και δημιουργήστε γιορτινά looks με τα κομμάτια που έχετε ήδη στην κατοχή σας. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που σκοπεύετε να αγοράσετε κάτι καινούργιο, πείτε «ναι» σε κάποιο sustainable brand, ενώ must αποτελούν και τα vintage pieces.