fbpixel

Search icon
Search
Greece Lovers: Οι top 6 ελληνικοί προορισμοί σύμφωνα με την Guardian
TRAVEL

Greece Lovers: Οι top 6 ελληνικοί προορισμοί σύμφωνα με την Guardian

Η βρετανική εφημερίδα επιλέγει τους πιο κορυφαίους τόπους της χώρας μας


«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ελλάδα οδεύει σε μία σεζόν με ανοδικές επιδόσεις που ενδεχόμενα να φτάσουν μέχρι και το 80% ή 90% των αφίξεων του 2019», αναφέρει ο συντάκτης του αφιερώματος της βρετανικής εφημερίδας Gurdian. Ένα θέμα-ωδή στη γοητεία της Ελλάδας, που εκθειάζει τους πιο όμορφους και must-visit τόπους της, καλώντας τους travelers να ταξιδέψουν σε προορισμούς που θα τους μαγέψουν. 

Ας δούμε παρακάτω τους top 6 προορισμούς στην Ελλάδα σύμφωνα με την Gurdian!

Αλόννησος

O τέλειος συνδυασμός του απέραντου μπλε της θάλασσας με το παραμυθένιο πράσινο της πλούσιας βλάστησης! Η Αλόννησος γίνεται ένα από τα πιο όμορφα και must-visit νησιά της χώρας μας, ιδανικό για ήρεμες διακοπές που θα σας προσφέρουν τις πιο δυνατές εμπειρίες της ζωής σας. Αξίζει να σημειωθεί πως το νησί βρίσκεται στο επίκεντρο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Βορείων Σποράδων. Το πάρκο ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό την προστασία της μεσογειακής φώκιας και των βιότοπών της. Είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης και το πρώτο της Ελλάδας.


Κύθνος

Άλλος ένας μαγευτικός προορισμός της χώρας μας που η Guardian ξεχωρίζει για την αυθεντικότητά του. Είναι το νησί της απλότητας και της ζεστής φιλοξενίας. Ένα ταξίδι εκεί θα σας οδηγήσει σε κυκλαδίτικα μονοπάτια, σε κατάλευκους οικισμούς, στα πανέμορφα χωριά Χώρα και Δρυοπίδα και σε 99 παραλίες ,που θα σας κάνουν να αντιληφθείτε γρήγορα ότι βρίσκεστε σε έναν επίγειο παράδεισο. Οι καταδύσεις και οι πεζοπορίες είναι δύο διαχρονικά αγαπημένες δραστηριότητες των επισκεπτών του νησιού, ενώ τα λαογραφικά μουσεία που μπορεί κανείς να συναντήσει στη Χώρα και στη Δρυοπίδα, φανερώνουν τη «βαριά» πολιτισμική κληρονομιά του τόπου.


Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια, το νησί σχήματος πεταλούδας που βρίσκεται ακριβώς εκεί που τα Δωδεκάνησα συναντούν τις Κυκλάδες, με τις γαλαζοπράσινες θάλασσες, τα κρυστάλλινα νερά και τις όμορφες παραλίες είναι για κάθε επισκέπτη μια μοναδική ανακάλυψη. Εάν βρεθείτε εκεί, ανεβείτε Ανεβείτε στα φτερά της Πεταλούδας του Αιγαίου και αυτή θα σας ξεναγήσει στη μακραίωνη ιστορία και τα σημάδια κάθε εποχής του νησιού. Το ταξίδι σας στον χρόνο θα ξεκινήσει από το, μοναδικό στον κόσμο, βρεφικό νεκροταφείο που χρονολογείται στα τέλη της γεωμετρικής περιόδου (750 π.Χ.), θα συνεχιστεί στα ρωμαϊκά λουτρά του Ταλαρά και στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Βαρβάρας αλλά μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού που φιλοξενεί πληθώρα εκθεμάτων, τα οποία ξεκινούν από την προϊστορική εποχή και φτάνουν ως τα μεσαιωνικά χρόνια.


Γιάλοβα

Η Γιάλοβα βρίσκεται περίπου 7,5 χιλιόμετρα προς τα βόρεια της Πύλου και περίπου 14,5 χιλιόμετρα νότια από την Χώρα. Έχει μηδενικό υψόμετρο μέτρα και βρίσκεται στην βόρεια ακτή του κόλπου της Πύλου. Η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι από τους σημαντικότερος υδροβιότοπους της Ευρώπης και αποτελεί το νοτιότερο μεταναστευτικό σταθμό των αποδημητικών πουλιών των Βαλκανίων από και προς την Αφρική. Επίσης, must-see είναι και οι Καταρράκτες του Πολυλίμνιου! Θα τους βρείτε 30 χλμ από την Καλαμάτα στην περιοχή της Γιάλοβας. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες που λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν λίμνες και καταρράκτες. Περπατήστε στο ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι ανάμεσα στα δέντρα και πάνω σε ξύλινα γεφύρια και ζήστε από κοντά το πανέμορφο τοπίο.


Χερσόνησος του Άθω

Κάποιος συγγραφέας ονόμασε το όρος Άθως «το υψηλότερο σημείο της γης», αν και το ιερό αυτό βουνό δεν έχει ύψος παραπάνω από 2.033 μέτρα. Σίγουρα ο συγγραφέας θα είχε στη σκέψη και την ψυχή του το Άγιον Όρος σαν τον τόπο εκείνο που βοηθάει τον άνθρωπο να αισθανθεί πιο κοντά του το θείο. Μια από τις διαδρομές που θα έκανε σίγουρα ο συγγραφέας είναι από τις δημοφιλέστερες στους επισκέπτες του Άθω: Καρυές - Μονή Μεγίστης Λαύρας - σκήτη Καυσοκαλυβίων ή και το αντίστροφο. Plus, τα μοναστήρια που συναντά κανείς εκεί υμνούν την ηρεμία και τη γαλήνια ατμόσφαιρα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα κρυστάλλινα νερά. Ένας τόπος που μοιάζει ανέγγιχτος από τον άνθρωπο, που η φύση τον έχει γεμίσει με ευλογία και απερίγραπτη, «άγρια» ομορφιά.


Ιωάννινα

Να και μια πόλη στη λίστα της Guardian, που έχει κλέψει την καρδιά τόσο των Ελλήνων όσο και των τουριστών. Η περιοχή των Ιωαννίνων παρουσιάζει στους επισκέπτες της πολλά και διαφορετικά πρόσωπα, χαρακτηρίζεται από τη μακραίωνη ιστορία, τον πολιτιστικό πλούτο και τη μαγευτική φύση με τις γαστρονομικές απολαύσεις και το νεανικό παλμό λόγω του μεγάλου πανεπιστημιακού campus που φιλοξενεί. Ακόμη, σημαντικό ρόλο παίζει η ασυναγώνιστη φύση που μπορείτε να ανακαλύψετε εδώ, με αποδράσεις στα ξακουστά Ζαγοροχώρια και τα ανεξερεύνητα Τζουμέρκα. Εάν σκέφτεστε να επισκεφθείτε τα Ιωάννινα, μπορείτε -μεταξύ άλλων- να πάρετε ένα από τα καραβάκια που έχουν ως αφετηρία τον Μόλο και να γνωρίσετε το Νησί της Κυρά-Φροσύνης, εκεί στεγάζονται η Μονή Αγίου Νικολάου Φιλανθρωπηνών, η Μονή Αγίου Παντελεήμονα και το Μουσείο Αλή Πασά. Αξίζει να κάνετε το γύρο του νησιού και φυσικά δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, που αποτελούν τα βατραχοπόδαρα και το χέλι, σε κάποιο από τα ταβερνάκια που βρίσκονται εκεί.