fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίζατε ότι η πανδημία μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα σας;
FACE & BODY

Γνωρίζατε ότι η πανδημία μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα σας;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε γι' αυτό το φαινόμενο και οι τρόποι αντιμετώπισής του


Μπορεί για χάρη του lockdown να έχουμε αποχωριστεί τα εντυπωσιακά και καθημερινά μας μακιγιάζ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόσωπο και το δέρμα μας δεν ταλαιπωρείται και χωρίς αυτά. Πολλές φορές μέσα στην καραντίνα μπορεί να έχουμε παρατηρήσει ξηροδερμία, λιπαρότητα, σπυράκια στο πρόσωπο και να αναρωτιόμαστε πώς προκλήθηκαν αφού δεν επιβαρύνουμε καθόλου την επιδερμίδα μας.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλους τους τρόπους με τους οποίους η καραντίνα επηρεάζει δέρμα μας, αλλά και πώς να το αποτρέψουμε και να διατηρήσουμε τη λάμψη και τη φωτεινότητα στο πρόσωπο μας.

Η διάθεση μας

Τα συναισθήματα μας αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο και το δέρμα μας. Το άγχος και το στρες είναι ικανά να ενεργοποιήσουν τις ορμόνες που φέρνουν ακμή και ανεπιθύμητα στίγματα στο δέρμα μας. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και δε χρειάζεται να μας ανησυχεί. Το πρωινό και βραδινό πλύσιμο του προσώπου θα βοηθήσει το δέρμα μας να ηρεμήσει και να αναζωογονηθεί. Παρόλα αυτά για να έχουμε ολοκληρωμένα αποτελέσματα θα πρέπει να χαλαρώσουμε και να αφιερώσουμε χρόνο σε δραστηριότητες που απομακρύνουν τις αρνητικές σκέψεις και τα άγχη από το μυαλό μας. Self love always wins!

face-covid-3.jpg

Οι προστατευτικές μάσκες

Οι μάσκες έχουν γίνει ο καλύτερος μας φίλος και είναι απαραίτητες για την ατομική και συλλογική προστασία από την πανδημία του Covid-19. Παράλληλα, όμως, ερεθίζουν την περιοχή του στόματος και της μύτης. Συχνά προκαλούν κοκκινίλες, ακμή και δέρμα που ξεφλουδίζει. Χρειάζεται, λοιπόν, να θωρακίσουμε το δέρμα μας προκειμένου να είναι λαμπερό και υγιές. Η καθιερωμένη skincare ρουτίνα είναι αυτή που θα μας δώσει λύση στο πρόβλημα. Με καθημερινό καθαρισμό με ένα ήπιο face cleanser, την ενυδατική μας κρέμα και το αγαπημένο μας lip balm θα πούμε αντίο στο ταλαιπωρημένο δέρμα!

Η μπλε ακτινοβολία

Έχουμε ακούσει πόσο σημαντική είναι η προστασία του δέρματος από την ακτινοβολία του ήλιου και τους ρύπους του περιβάλλοντος. Αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι ότι και μέσα στο σπίτι το δέρμα μας κινδυνεύει από την μπλε ακτινοβολία που παράγουν οι κινητές συσκευές μας, τα laptops και η τηλεόραση. Η ακτινοβολία HEV, στην οποία εκτίθεστε είναι ικανή να προκαλέσει γρηγορότερη γήρανση, από-χρωματισμούς στο δέρμα και θέματα με την υφή του. Πέρα από τη μειωμένη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, στην καταπολέμηση της μπλε ακτινοβολίας θα μας βοηθήσουν κρέμες που περιέχουν άγριο τριαντάφυλλο, φυσική φαινόλη, κουρκουμά και φύκια.

face-covid-2.jpg

Η ποιότητα του αέρα

Μπορεί το σπίτι να είναι το safe-place μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απολαμβάνουμε την καλύτερη ποιότητα αέρα. Η ξηροδερμία που παρατηρούμε συχνά-πυκνά στο πρόσωπο μας μπορεί να οφείλεται και στον ξηρό αέρα που αναπνέουμε στο σπίτι. Ποιο είναι το αντίθετο της ξηρής επιδερμίδας; Μα, φυσικά ένα ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα. Για αυτό μην ξεχνάτε να πίνετε το νερό που χρειάζεται το σώμα σας καθημερινά -μία ενήλικη γυναίκα συνήθως έχει ανάγκη 1,5 με 2 λίτρα νερού την ημέρα- και να ενισχύετε το δέρμα σας με κατάλληλες μάσκες και κρέμες ενυδάτωσης! "Glowing skin is always in".

face-covid-1.jpg

Μήπως το παρακάνουμε;

Η παραμονή μέσα στο σπίτι και οι περιορισμένες δραστηριότητες μπορεί να μας έκαναν να δώσουμε επιτέλους έμφαση στην παραμελημένη skincare routine μας. Αν το πρόσωπο μας έχει γίνει αρκετά λιπαρό, ενώ ο τύπος δέρματος μας είναι ο κανονικός, τότε μάλλον πρέπει να βάλουμε ένα όριο στη συχνότητα των facial masks που χρησιμοποιούμε. Για μία κανονική προς ξηρή επιδερμίδα μία ενυδατική μάσκα ομορφιάς 3 φορές τη βδομάδα είναι αρκετή για την αναζωογόνηση του προσώπου. Για πιο λιπαρά δέρματα 1 με 2 φορές τη βδομάδα θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.