fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίστε τη Στεφανία Βελδεμίρη, την δραστήρια εικαστικό που δημιουργεί τα καλύτερα custom-made δώρα για εκείνους που θέλουν να ξεχωρίζουν
#GREEKSDOITBETTER

Γνωρίστε τη Στεφανία Βελδεμίρη, την δραστήρια εικαστικό που δημιουργεί τα καλύτερα custom-made δώρα για εκείνους που θέλουν να ξεχωρίζουν

Το εργαστήρι s.theta αποτελεί μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία στον κόσμο της προσφοράς


Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά, η Στεφανία Βελδεμίρη είναι εικαστικός και συντηρήτρια αρχαιολογικών ευρημάτων κι έργων τέχνης. Αξιοποιώντας και συνδυάζοντας τις καλλιτεχνικές και τεχνικές της δεξιότητες δημιούργησε το εργαστήριο s.theta, μέσω του οποίου τοποθετεί την τέχνη στις ζωές των ανθρώπων, ξυπνώντας συναισθήματα χαράς και συγκίνησης. H ίδια καταφέρνει και δημιουργεί αυτήν τη σημαντική σχέση με τον πελάτη, που την καθιστά έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια προετοιμασίας ενός προσωποποιημένου δώρου για εκείνους που είναι σημαντικοί για εμάς. 

Συνομιλώντας μαζί της, γνωρίσαμε την αστείρευτη πηγή έμπνευσης που την οδήγησε στο υπέροχο αυτό εγχείρημα, κατανοήσαμε καλύτερα την τέχνη της, αλλά και την πραγματική σημασία της προσφοράς...

«Η έμπνευσή μου είναι οι άνθρωποι που αγάπησα. Ήθελα πάντα να χαρίζω ασταμάτητα δώρα στους ανθρώπους που αγαπώ. Κάθε δώρο το ετοίμαζα με λαχτάρα μικρού παιδιού», κάπως έτσι ξεκινάει η κουβέντα μας, απαντώντας στην ερώτηση για την πραγματική αιτία που έκανε τη Στεφανία να δημιουργήσει το δικό της εργαστήριο custom made δώρων. Η εικαστικός εξηγεί πως αυτό που στην ουσία επιθυμούσε ήταν να βοηθήσει αρχικά τον εαυτό της να χαρίσει κάτι πολύ όμορφο, που να εμπεριέχει μέσα αγάπη για αυτό το συγκεκριμένο άτομο για το οποίο προοριζόταν. Όπως λέει, «Με το πέρασμα του χρόνου, αντιλήφθηκα πως αυτήν την ανάγκη την έχουν πολλοί ακόμη άνθρωποι, που ίσως δε διαθέτουν τον απαραίτητο χρόνο ή τις τεχνικές δεξιότητες να δώσουν μορφή στην ιδέα τους για κάποιο δώρο που θέλουν να κάνουν. Έτσι ξεκίνησε το εργαστήριο, σαν μια γέφυρα επικοινωνίας με τους ανθρώπους που θέλουν να χαρίσουν κάτι ξεχωριστό και δεν ξέρουν τον τρόπο».

2-XGxta.jpg

Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς λοιπόν είναι το s.theta, εκείνη το εξηγεί με απλά λόγια: «Όταν κάποια/ος θέλει να κάνει ένα προσωποποιημένο δώρο, επικοινωνεί μαζί μου περιγράφοντας την/τον παραλήπτη του δώρου, τις αγάπες της/του, τις συνήθειές της/του, κάτι που κάνει ξεχωριστή/ό και γενικά οτιδήποτε θα ήθελε να μοιραστεί μαζί μου για το άτομο αυτό.» Στη συνέχεια, η Στεφανία είναι εκείνο το άτομο με το οποίο μοιράζεται την ιδέα του και αφού εμπνευστεί από τις πληροφορίες, επανέρχεται με μια πρόταση. Κάπως έτσι, ξεκινάει η πιο δημιουργική διαδικασία δημιουργίας του δώρου! Με την ίδια λογική, η δημιουργός αναλαμβάνει εταιρικά δώρα ή ξεχωριστά ενθύμια, που να αφορούν για παράδειγμα σχολεία, συλλόγους, λέσχες κ.λπ.

Ένα δώρο s.theta είναι όντως κάτι διαφορετικό, που δεν έχουμε συνηθίσει μέχρι πρότινος. Όπως αναφέρει και η εμπνεύστρια της βασικής ιδέας, «Ένα δώρο s.theta είναι μοναδικό, όμορφο, τρυφερό. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι πως δεν πρόκειται απλά για ένα αντικείμενο, αλλά για μια διαδικασία στην οποία έχει εμπλακεί το άτομο που χαρίζει το δώρο, αφιερώνοντας χρόνο, σκέψη και αγάπη. Όλη αυτή η ενέργεια μεταφερόμενη σε μένα, με εμπνέει και είναι ουσιαστικά η ίδια η αγάπη της/του δωρητή που δημιουργεί τη διαφορετικότητά του».

1-QQ6xo.jpg

Ίσως μια από τις σημαντικότερες αρμοδιότητες της Στεφανίας αποτελεί η ιδιαίτερη σχέση που αποκτά με τον πελάτη, καθώς όπως μας εκμυστηρεύεται η ίδια αυτό είναι κάτι που γίνεται αυτόματα σχεδόν, με την έναρξη της συνεργασίας, κάτι που από ό,τι φαίνεται εξιτάρει πολύ τη συναισθηματική νοημοσύνη του εκάστοτε πελάτη σε μια εποχή που ίσως το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ. «Η ίδια η ιδέα του προσωποποιημένου, μοναδικού δώρου, προσελκύει άτομα που έχουν διάθεση για συμμετοχή, συνεργασία και προσωπική επαφή. Είναι χαρακτηριστικό πάντως και πολύ ενθαρρυντικό για μένα, πως άνθρωποι που έχουν δωρίσει ένα δώρο stheta επανέρχονται αργότερα για παραγγελίες νέων δημιουργιών».

Αυτά μάλλον είναι και τα στοιχεία που διαφοροποιούν ένα προσωποποιημένο δώρο από ένα έτοιμο. Η Στεφανία υποστηρίζει πως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. «Το custom made δώρο έχει αποκλειστικά και μόνο έναν/μια αποδέκτη, αυτόν/την για τον/την οποίο/α δημιουργήθηκε. Ένα έτοιμο δώρο, θα μπορούσε να αγοραστεί για τον καθένα. Ακόμη, το δώρο stheta όπως ανέφερα και πριν, εμπερικλείει τη διαδικασία και τον χρόνο που διατέθηκε για τη δημιουργία του κι έτσι το καθιστά ανεκτίμητο».

3-ikQv3.jpg

Για την ίδια η λέξη δώρο έχει μια ιδιαίτερη σημασία που εμπεριέχει όσα αγαπάει: ένα ευχαριστώ, ένα συγχαρητήρια, ένα συγγνώμη, ένα χαμόγελο... Όπως τονίζει, «Είναι ένας τρόπος να ειπωθούν τα ανείπωτα ή να ξαναειπωθούν τα χιλιοειπωμένα με έναν άλλο τρόπο. Σε όλες τις εποχές, τα δώρα ήταν και θα είναι σημαντικά, ακριβώς γι’ αυτό. Γιατί εκφράζουν συναισθήματα και φέρνουν κοντά τους ανθρώπους».

Η συγκίνηση, ωστόσο, φαίνεται πως είναι μέρος ολόκληρης της διαδικασίας και αγγίζει και τις δύο πλευρές, καθώς η προσφορά ενός δώρου από ό,τι αποδεικνύεται ενώνει τους ανθρώπους. Οι περισσότερες παραγγελίες που έχει λάβει το εργαστήριο s.theta, αφορούν δώρα αγάπης ανάμεσα σε ζευγάρια για επετείους, γιορτές ή γενέθλια, καθώς και δώρα μεταξύ πολύ αγαπημένων φίλων. Ακολουθούν τα ιδιαίτερα δώρα για γάμους αγαπημένων προσώπων, βαφτίσεις, δώρα από γονείς προς τα παιδιά τους. Συγκινητικά είναι τα δώρα σε γιαγιάδες και παππούδες, νταντάδες, νονές και νονούς. Ενώ, δεν είναι λίγες και οι παραγγελίες για τις επιτυχίες στις σπουδές ή την επαγγελματική επιτυχία αγαπημένων συγγενικών προσώπων ή συνεργατών. 

4-XumKj.jpg

Όσο για το δώρο εκείνο που αγαπά προσωπικά η Στεφανία όπως μας λέει πρόκειται για τις πιο υπέροχες ζωγραφιές παιδιών. «Με συγκινούν βαθιά, τόσο για την καλλιτεχνική τους αξία αυτή καθ’ εαυτή, την αμεσότητα και την ειλικρίνειά τους, τις σκέψεις που διαβάζω στα χρώματα και τα σχέδιά τους, όσο και για τη γενναιοδωρία με την οποία μου έχουν χαριστεί, χωρίς 2η σκέψη, όπως η αληθινή αγάπη. Αυτές τις ζωγραφιές τις φυλάω σαν θησαυρό».

Για το μέλλον η δραστήρια εικαστικός ετοιμάζει μερικές σειρές όμορφων αντικειμένων σε προσιτές τιμές που θα διατίθενται και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Για παράδειγμα, οι «βιβλιοδείκτες», ένα θεματικό σετ οργάνωσης βιβλιοθήκης αποτελούμενο από διαφορικές φιγούρες που «γαργαλούν» τη φαντασία. Επίσης, στα σκαριά είναι και μια διαδικασία σχεδιασμού για κάποια ιδιαίτερα έργα για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, όπως τα «Κ-αγγελάκια», μικροί άγγελοι για τα μπαλκόνια μας. Ενώ τέλος, στα πιο μακρινά σχέδια συμπεριλαμβάνεται ένα λεύκωμα για τη Θεσσαλονίκη και μια έκθεση θεματική γύρω από μια δική μου αγάπη, που πιστεύω μας αφορά όλους.

5-xRUOo.jpg

Δείτε εδώ πώς μπορείτε κι εσείς να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό custom-made δώρο στο εργαστήρι s.theta.

Info:

Official site: stheta.com/

Facebook: Stheta