fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Γνωρίστε τα θαυματουργά αντιοξειδωτικά συστατικά που θα σας χαρίσουν αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Εντάξτε τα στη ρουτίνα περιποίησής σας asap


Γνωρίστε τα θαυματουργά αντιοξειδωτικά συστατικά που θα σας χαρίσουν αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που βασίζονται στα αντιοξειδωτικά που τα περιέχουν είναι πολύτιμα, απαραίτητα και σίγουρα πλούσια σε αντιγηραντικές ιδιότητες. Το ρεπορτάζ στη beauty κοινότητα λέει ότι κοντράρουν στα ίσα τη μαγεία και τη δυναμική τους με τα αντηλιακά. Εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν. Ενισχύουν στο φουλ τους μηχανισμούς άμυνας της επιδερμίδας από την υπεριώδη ακτινοβολία και βελτιώνουν τις κυτταρικές λειτουργίες της. Με λίγα λόγια, ενισχύουν τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας και τονώνουν την παραγωγή κολλαγόνου.

sephora-emily-ramshaw-119-728x1090.jpg

Για να τα λέμε κι όλα μεταξύ μας, η διατροφή από μόνη της δεν επαρκεί για να λαμβάνει η επιδερμίδα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να ανακάμψει. Από την άλλη, το δέρμα δεν είναι σε θέση να αναπτύξει τέτοιους δυναμικούς μηχανισμούς άμυνας, ώστε να αντιμετωπίσει τις συνεχείς εξωτερικές επιθέσεις που το καθιστούν ευάλωτο απέναντι στις φθορές (ρύποι, ηλιακή ακτινοβολία, στρες, κάπνισμα κ. λπ.). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, οι οποίες οδηγούν στο λεγόμενο οξειδωτικό στρες, την κύρια αιτία είτε άμεσης είτε μακροπρόθεσμης φθοράς της επιδερμίδας σου, που μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και από τα 20 χρόνια.

3d9691f23e389921996a2c20b3fbb1d4.jpg


Some antioxidants

Για την ιστορία, τα αντιοξειδωτικά διαπερνούν τον φραγμό της κερατίνης στιβάδας, διεισδύουν σε βάθος και δρουν πάντα αποτελεσματικά. Ανακαλύψτε τα πιο hot από αυτά παρακάτω, ανακαλύπτοντας τι ακριβώς προσφέρουν και προσθέστε τα στη συνέχεια στην καθημερινή σας περιποίηση, για να φτάσετε στο τέλειο αποτέλεσμα: 

  • Βιταμίνη Α: Διεγείρει τους ινοβλάστες στα βαθιά στρώματα της επιδερμίδας και λειαίνει τις ρυτίδες. Τα προϊόντα με βιταμίνη Α ή ρετινόλη (η ρετινόλη παράγεται από τη βιταμίνη Α) βοηθούν στην απομάκρυνση των καφέ κηλίδων που προκαλούνται από τον ήλιο, αλλά και στην ενίσχυση της λάμψης της επιδερμίδας.
  • Βιταμίνη C: Έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες, αλλά και από τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και προσφέρει άμεσα πιο λαμπερή επιδερμίδα με λιγότερες ατέλειες.

1

Must-try

Vitamin C Juice Cleanser, Pixi Buy me

2

Κατά των λεπτών γραμμών & των ρυτίδων

C-Rush Brightening Double Creme, Ole Henriksen Buy me

3

Αντιγηραντική δράση

Ultimate Retinol-In-Oil & Glow Amplifier, Lancaster, Hondos Center Buy me

4

The power of retinol

Perfectionist Pro Rapid Renewal Retinol Treatment, Estee Lauder, Hondos Center Buy me

Διαβάστε περισσότερα για τα αντιοξειδωτικά συστατικά, αλλά και για άλλα θέματα ομορφιάς στο Beauty Diaries.