fbpixel

Search icon
Search
GLOW 200 Anniversary: 20 ανεπανάληπτα φωτογραφικά concepts που πραγματικά άφησαν ιστορία!
GLOW 200 ANNIVERSARY

GLOW 200 Anniversary: 20 ανεπανάληπτα φωτογραφικά concepts που πραγματικά άφησαν ιστορία!

The Moments in Artistry


Από εντυπωσιακά εξώφυλλα μέχρι επιδραστικά editorial μόδας, κάθε εικόνα αποτυπώνει την εξέλιξη του καλλιτεχνικού μας ταξιδιού και αναδεικνύει την τέλεια αισθητική και τη δημιουργικότητα που αποτελούν τον πυρήνα του GLOW. Ανεβάζοντας τον πήχη, επιμεληθήκαμε -μεταξύ άλλων- 20 ανεπανάληπτα concepts που πραγματικά άφησαν ιστορία!

GLOW 62, Full of Life

62.jpg

Μπορεί η Εύα Αντωνοπούλου να έχει καταγάλανα μάτια που σε μαγνητίζουν, όμως αυτή η λήψη διέθετε απίστευτες προδιαγραφές εξωτερικού, τις οποίες δεν μπορούσαμε να παραβλέψουμε. Ήρεμη και γοητευτική, ανταποκρίνεται στον όρο “aesthetics”, στον οποίο τελικά υπακούει σήμερα η νέα γενιά!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΡΟΥΛΑ ΡΕΒΗ

GLOW 30, Αποκάλυψη

30.jpg

Μέσα στα πλακόστρωτα στενά της Πάτμου, η απλότητα του ελληνικού καλοκαιριού αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία που θα βλέπαμε σίγουρα και σε καρτ-ποστάλ. Η δίχρωμη βέσπα γίνεται πρωταγωνίστρια, μιας και εδώ το μεσογειακό way-of-life δεν επιτρέπει να κυκλοφορούν αυτοκίνητα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW 85, Real Model

85-kagia.jpg

Σε απόλυτα καλοκαιρινό φόντο, η Βίκυ Καγιά με girly διάθεση αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δυναμική επιρροή που ασκεί στον φακό, ο οποίος πραγματικά τη λατρεύει. Τη στιγμή απολαμβάνει με χαμόγελο μαζί της και ο τετράποδος συμπρωταγωνιστής της!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΑ ΔΕΣΥΠΡΗ

GLOW 108, Greek Beauty

108bb.jpg

Γεωμετρία, χρώμα, ένταση και μία πόζα αλά ’60s που ελάχιστες θα μπορούσαν να πετύχουν με τέτοια ηρεμία, προκαλώντας το τέλειο αισθητικό contrast. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα σε μία ρετρό φωτογράφιση που μας κάνει να νοσταλγούμε απίθανες εποχές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΑΡΗΣ ΦΑΡΣΑΡΑΚΗΣ

GLOW 115, Jenny

115.jpg

Με το ασύγκριτο σύμβολο της δύναμης δίπλα της, η Τζένη Μπαλατσινού απολαμβάνει την αέναη αίσθηση της ελευθερίας που φέρνει η επαφή με τη φύση και τα υπέροχα πλάσματά της και η φωτογράφος αιχμαλωτίζει την υπέροχη στιγμή σε αυτό το western σκηνικό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΑ ΔΕΣΥΠΡΗ

GLOW 116, Summer Serenity

116.jpg

Ένα μπαλκόνι στο Αιγαίο στήθηκε για να θαυμάζει τις εναλλαγές των χρωμάτων στον ουρανό που αντανακλώνται στη θάλασσα. Σε αυτό το σημείο, που υποτάσσεται και εντάσσεται στη γοητεία της Σύρου, το setting με τα παραδοσιακά κιλίμια δίνει στην καλοκαιρινή ραστώνη πραγματικό νόημα. Μια εικόνα Ελλάδας που μας ταξιδεύει πάντα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥIORGOS KORDAKIS

GLOW 118, Secrets of Greece

118b.jpg

Η Φολέγανδρος είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Με κυκλαδίτικα σπίτια που «κρέμονται» από τους βράχους στην απρόσιτη βόρεια πλευρά της και δυσεύρετα, απρόσμενα στοιχεία, μαγεύει με την απλότητά της τους μυημένους στις ομορφιές της αλλά και τους ανυποψίαστους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW 119, Nadia in Fashionland

119.jpg

Ένα απροσδόκητο τοπίο, μία παραλία, γίνεται φόντο ενός σαγηνευτικού editorial που αναδεικνύει τις νέες τάσεις του χειμώνα. Σε αυτό το κομψό και δυνατό στιγμιότυπο, η Νάντια Σερλίδου στέκεται με αυτοπεποίθηση μπροστά στην κάμερα και αποτελεί το κέντρο του ενδιαφέροντος με τα μαλλιά της να χορεύουν ελεύθερα στον άνεμο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

GLOW 126, Blossom Grace

126-1.jpg

Σαν αερικό του δάσους, η Κατερίνα Μισιχρόνη γράφει ως κάτι «εξωπραγματικό» στον φωτογραφικό φακό. Με την αυτοπεποίθηση να πηγάζει από μέσα της, έχει τη μαγική ικανότητα να μεταμορφώνεται σε ό,τι της ζητηθεί και να τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της. Πραγματικά μας συνεπήρε με τη νωχελικότητά της!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

GLOW 132, Το Κορίτσι με το «Τατουάζ»

132-b.jpg

Με αυτήν την απίστευτα τρυφερή έκφραση που μας γοητεύει και με την άνεση ενός super model συναντάμε τη Δανάη Παππά σε μία από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες της ως τώρα. Δίχως το παραμικρό ψεγάδι, εδώ οι χρωματικές ισορροπίες χαρίζουν τον χαρακτήρα του εξαιρετικού στο αποτέλεσμα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

GLOW 141, Out of This World

141-a.jpg

Έντονα prints και extravagant συνδυασμοί της χειμερινής μόδας αναδεικνύουν τη γυναίκα σε βασίλισσα του κόσμου. Τραβηγμένη στα απόκοσμα Μετέωρα, αυτή η καθηλωτική λήψη θα μας μαγεύει όσα χρόνια κι αν περάσουν, θυμίζοντάς μας πως η ελληνική ταυτότητα έχει τη δύναμη να διατηρεί τη μοναδικότητά της και να επιβάλλεται παντού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

GLOW 150, Set Sails

150.jpg

Οι θαλασσινές διαδρομές της κομψότητας και του στιλ εμπνέουν, ενώ μια ντελικάτη rose επίγευση απογειώνει τη διάθεση on board. Η ηλιόλουστη αυτή λήψη μάς αφήνει με μία ανάλαφρη, δροσερή αίσθηση και αποτελεί αφορμή για να επιστρέψουμε συνειδητά στις πιο όμορφες καλοκαιρινές μας αναμνήσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

GLOW 151, Dive into Summer

151.jpg

Μια λήψη της Ιουστίνης Αλεξανδροπούλου, που επιλέχθηκε και ως εξώφυλλο, στο πρώτο καλοκαίρι της ζωής της ως μαμάς. Η φωτογράφιση γίνεται στο Καβούρι, εκεί όπου η ίδια ζει με την οικογένειά της και ξεκινάει βουτιές από τον Μάρτιο κιόλας. Οπότε είναι απόλυτα μέσα στο στοιχείο της!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

GLOW 161, Η Τήνος της Μάρας Δεσύπρη

161-b-4b7DK.jpg

Η φωτογράφος και μποέμ αρχόντισσα του νησιού αποτυπώνει με τη δική της, ξεχωριστή ματιά τις ομορφιές του και μας μεταφέρει την αύρα του μέσα από τον φακό της, σαν ένα πολύτιμο κομμάτι της καρδιάς και της ζωής της. Η Λυχναφτιά προσφέρει το τέλειο κάδρο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ FILEP MOTWARY

GLOW 163, Paths of Desire

163b.jpg

Αυτό το κλικ της νεράιδας Μαρουσώς Τζανετή δε θα μπορούσε να μη γίνει εξώφυλλο του GLOW. Η ίδια, πρωταγωνίστρια σ’ ένα σαγηνευτικό editorial, με τη μόδα για σύμμαχό της, συνδυάζει τον αισθησιασμό με την τρυφερότητα, όπως αυτή μοναδικά ξέρει.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

GLOW 178, Εύθραυστος δυναμισμός

178-a.jpg

Μια φωτογραφία τόσο εντυπωσιακή που πραγματικά άφησε ιστορία, παρουσιάζοντας την πιο δυναμική πτυχή της πρωταγωνίστριας. Η αυτοπεποίθηση της Λένας Παπαληγούρα κάνει τα πάντα να φαίνονται απόλυτα φυσικά - ακόμα και τη μαγευτική κίνηση του ματζέντα φορέματός της που έχει «παγώσει» στον χρόνο, σαν να της δίνει φτερά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ

GLOW 179, Μόνο Αλήθειες

179.jpg

Καταφτάνοντας με αποκαλυπτική διάθεση για κουβέντα, ο Χρήστος Λούλης μάς αποδεικνύει ταυτόχρονα και την τρομερή άνεση που διαθέτει μπροστά στον φακό. Χάρη στη χημεία του με τη φωτογράφο, οι δυο τους τολμούν μερικές λήψεις και με κουστούμι μέσα σε μία μπανιέρα, οι οποίες φυσικά πετυχαίνουν!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΡΑΣΑΓΑΚΗ

GLOW 183, Rocking This World

183c.jpg

Με ένα μυστηριώδες τοπίο στο background, οι ανανεωμένες τάσεις της μόδας αναδεικνύονται on the rocks με μούσα της περίστασης την Ανθή Φακιδάρη, της οποίας η σπουδή στα μεγαλύτερα catwalks του κόσμου φυσικά και φαίνεται. Τόσο το look όσο η πόζα και το εξωπραγματικό βλέμμα της, κάνουν αυτήν τη φωτογραφία να μοιάζει τραβηγμένη από άλλο πλανήτη!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

GLOW 193, Μια μέρα στον ήλιο 

cover-193.jpg

Τρεις γυναίκες που «πλέκουν» συνέχεια όνειρα για τη ζωή, τρεις γενιές μοντέλων που μεγαλώνουν στα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και τρεις Ελληνίδες που απολαμβάνουν τα καλοκαίρια τους απόλυτα ανεπιτήδευτες, μακριά από τον κοσμοπολιτισμό. Η συνεύρεσηαυτή των Μάρα Δεσύπρη, Ισμήνη Παπαβλασοπούλου και Μαρουσώ Τζανετή στο εξώφυλλο του GLOW για το καλοκαίρι του 2023 βασίστηκε σε μία ουσιαστική αφήγηση: πως η ομορφιά -εσωτερική και εξωτερική- δεν γνωρίζει ηλικία και πως η καθημερινότητα, όταν κυλά σε ήσυχους, απλούς ρυθμούς, είναι ακόμα πιο υπέροχη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΙΑΣ

GLOW 194, Earth Rocks

194.jpg

Η Αθήνα μακριά από το γκρι μοιάζει παράδεισος. Σε αυτόν τον μεθυστικό κήπο, το star model Ροζάνα Γεωργίου μάς υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να συνδεόμαστε με τον κόσμο γύρω μας, ακόμη και μέσα από την κομψότητα και το στιλ. Μια φωτογραφία-σύμβολο της απλότητας, της γοητείας και της δύναμης!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ GLOW 200 ANNIVERSARY