fbpixel

Search icon
Search
Γκρι μαλλιά: Πώς να πετύχετε αυτήν την τάση
HAIR & NAILS

Γκρι μαλλιά: Πώς να πετύχετε αυτήν την τάση

Και όμως αυτό το trend επανέρχεται


Αν τα γκρίζα μαλλιά ήταν κάτι που απέφευγαν οι γυναίκες, καθώς θεωρούνταν απλό σύμβολο της ηλικίας και ως ένδειξη ότι αφήνουν τον εαυτό τους, πλέον είναι μια εμφάνιση που λατρεύουν οι γυναίκες όλων των ηλικιών. Τα λευκά, ασημένια, γκρίζα μαλλιά έχουν αποτινάξει καλά και πραγματικά το στίγμα που τους έχει κολλήσει. Τώρα, είναι μια δήλωση εμπιστοσύνης και πρόθεσης. Είναι ένα ισχυρό και μοναδικό χρώμα μαλλιών που μόνο οι πιο τολμηροί και οι πιο μοντέρνοι μπορούν να "αντιμετωπίσουν". Γι' αυτό πολλές τολμηρές νεαρές γυναίκες στα είκοσι και στα τριάντα τους επιλέγουν να βάψουν τα μαλλιά τους σε αυτό το μοναδικό αχρωματικό χρώμα για να δείχνουν κομψές. Εξάλλου, ένας ασημί τόνος που αντανακλά το φως είναι απίστευτα κολακευτικός, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.  

Στη Γαλλία —όπως συμβαίνει πιθανώς σε άλλα μέρη— πολλές γυναίκες "φορούν" πλέον με αυτοπεποίθηση τα γκρίζα μαλλιά τους σαν τιμητικό σήμα. Όχι μόνο το αντιμετωπίζουν ως λυτρωτικό, αλλά ακόμη και ως πηγή νέας δύναμης και ομορφιάς. Τώρα, είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για να δείξετε τα γκρίζα μαλλιά σας, αν νιώθετε έτοιμοι για αυτό. Να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στο χρώμα μαλλιών που είχατε αν δεν σας αρέσει. Είτε το χρώμα των μαλλιών σας ξεθωριάζει φυσικά, είτε προσπαθείτε να διατηρήσετε το look σας με συνεχείς επισκέψεις στο κομμωτήριο, τα grey hair είναι η τάση που οφείλετε να ξανασκεφτείτε!

Μετάβαση στα γκρίζα μαλλιά σας φυσικά

grey-hair.jpg

Είτε έχετε μια γκρίζα μαλλιά είτε μόλις αρχίζετε να βλέπετε κάποια σημάδια, έχετε τη δύναμη να καθορίσετε το πώς θα τα αγκαλιάσετε. Η Sophie Fontanel, μια διάσημη Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, αποφάσισε να γκριζάρει αφήνοντας τα μήκη της να μεγαλώνουν με τον καιρό, ακόμα κι αν η μεταβατική περίοδος δεν ήταν εύκολη. Η Fontanel, όπως λέει, «ζούσε ένα ψέμα»: η ζωή μιας γυναίκας με σκούρα μαλλιά. Είδε την πρώτη λευκή τρίχα στα 14 της, αλλά στα τέλη της δεκαετίας των 20 άρχισε να τις καλύπτει για να φαίνεται νεότερη. Ήταν περίπου στα 50 της όταν μια σειρά από τυχαίες συναντήσεις με ασπρομάλλες καλλονές την έπεισαν να γκριζάρει. Η Fontanel επέλεξε να αφήσει τα μήκη της να μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου και κατέγραψε όλη την αμήχανη διαδικασία στο Instagram (αναζητήστε #uneapparitionsophiefontanel) και στο βιβλίο της με τίτλο Une Apparition. Τώρα, τα μαλλιά της Fontanel έχουν ασημί απόχρωση από τη ρίζα μέχρι τις άκρες - και είναι «πιο ευτυχισμένη από ποτέ».

Εάν γκριρίζεστε φυσικά, η μεταβατική περίοδος μπορεί να είναι δύσκολη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε τη μετάβαση στο φυσικό γκρι χρώμα σας λίγο πιο εύκολα:  

  • Αρχικά, για να εισαγάγετε σταδιακά το γκρι, ζητήστε από τον χρωματιστή σας να αφήσει σκόπιμα λίγο γκρι γύρω από τη γραμμή των μαλλιών, ώστε να αρχίσει να διαλύει αυτή την σκληρή αναγέννηση. 
  • Στη συνέχεια, για να φαίνεται λίγο πιο φυσικό, εισάγετε κάποιου είδους ανταύγειες ή balayage για να σπάσετε την οριοθέτηση, όπου η γραμμή του γκρι συναντά τα βαμμένα μαλλιά. 
  • Εάν δεν είστε έτοιμοι να γίνει εντελώς γκρι, μπορείτε να ζητήσετε από τον κομμωτή σας διαφορετικούς τρόπους για να αποκρύψετε το γκρι, αντί να το καλύψετε εντελώς. Μπορείτε να τροποποιήσετε το γκρι σας για να φαίνεται πιο φωτεινό, πιο λαμπερό, μοντέρνο και ομοιόμορφο. 
  • Ζητήστε στρατηγικές ανταύγειες και θεραπείες χρωμάτων που φωτίζουν τις τρίχες.
  • Τέλος, αν μόλις αρχίσετε να βλέπετε κάποια σημάδια γκρίζων μαλλιών, συζητήστε ένα σχέδιο δράσης με τον κομμωτή σας αντί να μεταβείτε στο γκρι απότομα.

Πώς θα το τολμήσετε εύκολα

grey-hair.png

  • Βρείτε το σωστό κούρεμα: Με το σωστό κούρεμα και στυλ, μπορείτε να αποτρέψετε τα γκρίζα μαλλιά σας να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερη από όσο θα θέλατε. Είτε επιλέξετε μακριά είτε κοντά χτενίσματα, διατηρήστε τα μαλλιά σας υγιή με συχνά κουρεμένα. Πράγματι, τα φυσικά λευκά και γκρίζα μαλλιά μπορούν να αποπνέουν κομψότητα όταν έχουν το κατάλληλο shape. Και ένα καλό κούρεμα θα σας κάνει πάντα να νιώθετε καλύτερα και να έχετε μια πιο νεανική εμφάνιση. Από bouncy bob, pixie κουρεματα μέχρι και τις στρώσεις, συνεργαστείτε με τον στιλίστα σας για να βρείτε ένα σχήμα που να κολακεύει την υφή και τα χαρακτηριστικά των μαλλιών σας. 
  • Εξαλείψτε τους κίτρινους τόνους: Όταν τα γκρίζα μαλλιά σας έχουν κάποιους κίτρινους τόνους και μπρούτζινες αποχρώσεις, μπορεί να φαίνεστε λίγο απεριποίητοι και ντεμοντέ. Γι' αυτό είναι σημαντικό να διατηρείτε τον φυσικό δροσερό τόνο των γκρίζων μαλλιών. Και μερικές φορές, μια μικρή αλλαγή στον τόνο των γκρίζων μαλλιών σας μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε δεκαετίες νεότερη.
  • Φορέστε εμφανίσεις μακιγιάζ που συμπληρώνουν τα μαλλιά σας: Όταν έχετε γκρι ή ασημί αποχρώσεις, το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται ξεφτισμένο και θαμπό. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να φοράτε μακιγιάζ και χρώματα που θα συμπληρώνουν το χρώμα των μαλλιών σας. Επιλέξτε ένα φυσικό μακιγιάζ με χρώματα που θα κάνουν τα ασημί μαλλιά σας να ξεπροβάλλουν.