fbpixel

Search icon
Search
Γυμναστική στο σπίτι; Βρήκαμε 5 ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν το σώμα σας από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις
WELLNESS

Γυμναστική στο σπίτι; Βρήκαμε 5 ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν το σώμα σας από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις

Με resistance band για μέγιστα αποτελέσματα


Φέτος, η προπονήσεις γίνονται κυρίως από το σπίτι και αυτή είναι η νέα φυσιολογική συνθήκη που οφείλετε να ακολουθείτε. Με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, τα workouts αυτά μπορούν να έχουν τα ιδανικά αποτελέσματα αρκεί να βρείτε τα μαγικά «κλειδιά» που θα σας οδηγήσουν στις ιδανικές αναλογίες. Οι διαδικτυακές συνδρομές στις αγαπημένες σας instructors γίνονται καθημερινότητα, τα αμέτρητα videos στο Youtube δείχνουν τον κατάλληλο δρόμο και φυσικά το μεγαλύτερο μυστικό από όλα τονίζει τα σημεία που θέλετε. Αυτό δεν είναι άλλο από το resistance band το οποίο με τη δύναμη της αντίστασης αυξάνει τα αποτελέσματα της κάθε άσκησης. 

Μπορεί να μην έχετε τον fancy εξοπλισμό του γυμναστηρίου αλλά τίποτα δε θα σας εμποδίσει από το να αποκτήσετε τα επιθυμητά booty results. 
resistance-band-gimnastiki-8.jpg

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου

  • Εύκολο για τις αρθρώσεις: Οι ασκήσεις με band μοιάζουν πολύ με τις παραδοσιακές ασκήσεις με βάρη αλλά η ομαλή και σταθερή ένταση που παρέχουν είναι πολύ καλύτερη για τις αρθρώσεις σας και βοηθά ακόμη και στην ενίσχυση των αρθρώσεων, όσο περισσότερο τις χρησιμοποιείτε.
  • Αυξάνει την αντοχή ομοιόμορφα: Εάν θέλετε να διασφαλίσετε μια συμμετρική προπόνηση, οι ζώνες αντίστασης είναι η απόλυτη λύση. Αυξάνουν τη δύναμη ομοιόμορφα, τόσο ομόκεντρα όσο και εκκεντρικά και έτσι οι μύες σας γίνονται ισχυρότεροι, πιο εύκαμπτοι και λιγότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς. 
  • Χτίζει μύες: Οι ζώνες αντίστασης μπορεί να φαίνονται αδύναμες, αλλά μην ξεγελιέστε. Μπορούν να σας βοηθήσουν να χτίσετε τους μύες σας ειδικά στην περιοχή των γλουτών αλλά και των χεριών. 
  • «Ταξιδεύει» εύκολα: Μπορεί τα ταξίδια να έχουν μπει σε μια παύση αλλά όταν επανέλθουν, το resistance band θα αποτελεί το ιδανικό tool που θα παίρνετε παντού μαζί σας καθώς πιάνει ελάχιστο χώρο.

Οι καλύτερες ασκήσεις

Donkey Kick

resistance-band-gimnastiki.jpg

Η παραδοσιακή εκτέλεση αυτής της άσκησης υπόσχεται τέλεια αποτελέσματα στους γλουτούς και στα πόδια σας. Έτσι, αν προσθέσετε και το resistance band θα δείτε τους μύες σας να ανταποκρίνονται πολύ πιο γρήγορα. Σταθείτε στα τέσσερα άκρα, κρατήστε το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη σας ουδέτερα και ισχυρόποιήστε τον πυρήνα σας. Αρχίστε με το να σηκώσετε το δεξί πόδι προς τα πάνω ενώ παράλληλα έχετε τοποθετήσει το band όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Ολοκληρώστε 20 επαναλήψεις σε κάθε πόδι για 4-5 σετ.

Bicep Curl

resistance-band-gimnastiki-2.jpg

Τα bicep curls με ζώνες αντίστασης είναι μια ακόμη εύκολη άσκηση για αρχάριους. Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα και κρατήστε τα χέρια σας εσωτερικά του band. Διατηρώντας ευθεία τη σπονδυλική σας στήλη ξεκινήστε να ανεβάζετε και να κατεβάζετε τα τεντωμένα χέρια σας καθώς πιέζετε το συγκεκριμένο αξεσουάρ.

Clamshell

resistance-band-gimnastiki-3.jpg

Ξαπλώστε στο πλάι σας, με μια ζώνη αντίστασης τυλιγμένη στους μηρούς σας. Λυγίστε τα γόνατά σας, έτσι ώστε να βλέπουν προς τα εμπρός, με τα πόδια -κάτω από τα γόνατα- πίσω από το σώμα σας. Διατηρώντας αυτήν τη θέση, σηκώστε το πάνω γόνατό σας όσο μπορείτε, και στη συνέχεια χαμηλώστε το κάνοντας 20 επαναλήψεις των 4 σετ από κάθε πλευρά. Θα γυμνάσετε με τον καλύτερο τρόπο την εξωτερική πλευρά των μηρών σας. 

Core kick

resistance-band-gimnastiki-5.jpg

Για να κάνετε ένα core kick, καθίστε σε ένα χαλί και τυλίξτε τη ζώνη αντίστασης γύρω από τα πόδια σας κρατώντας το παράλληλα με τα δύο χέρια σας. Φέρτε τα γόνατά σας προς το στήθος σας και μετά πιέστε τα ευθεία μπροστά και διατηρήστε τα εκεί για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε για 10 φορές. Με αυτό τον τρόπο θα γυμνάσετε κάθε σημείο του σώματός σας και φυσικά θα πετύχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. 

Squat

resistance-band-gimnastiki-6.jpg

Αναβαθμίστε την πιο κλασική άσκηση δίνοντας στο σώμα σας έναν επιπλέον σύμμαχο. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε τα πόδια σας ανάμεσα στο resistance band και φέρτε τα γόνατα σας σε γωνία 90 μοιρών από το πάτωμα. Μάλιστα, αν θέλετε να το εμπλουτίσετε ακόμη παραπάνω, διατηρήστε τη θέση σας ισομετρικά και κάντε εξωτερικές πιέσεις ανοίγοντας τα πόδια σας ενώ βρίσκεστε ήδη σε κάθισμα.