fbpixel

Search icon
Search
Γιατί τα πρώτα ραντεβού είναι τόσο εξουθενωτικά;
PSYCHOLOGY

Γιατί τα πρώτα ραντεβού είναι τόσο εξουθενωτικά;

Όλες οι αλήθειες που φοβόμαστε αν παραδεχτούμε


Τα first dates μπορούν να προκαλέσουν άγχος σε πολλούς ανθρώπους, καθώς νιώθουμε ότι πρέπει να δείχνουμε και να είμαστε τέλεια, από την πρώτη στιγμή που θα γνωρίσουμε κάποιον. Σαν όντα είμαστε «προγραμματισμένοι» να θέλουμε να μας επιλέξουν, να αναζητάμε την απόλυτη αποδοχή, ακόμα κι από κάποιον που μόλις βρέθηκε στον δρόμο μας, κι έτσι αυτό συχνά γίνεται βασικός μας στόχος. Αυτό μπορεί να μετατρέψει μια ενδεχομένως ευχάριστη εμπειρία σε έναν εξουθενωτικό εφιάλτη. Όμως, αν αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε το ραντεβού μπορεί να αλλάξει και ολόκληρη η εμπειρία αυτών. 

Πώς θα το πετύχουμε; 

1.Καθορίστε τις βασικές σας αξίες

Πριν ξεκινήσετε για το ραντεβού σας, προσπαθήστε να κάνετε ένα βήμα πίσω. Και τι εννοούμε μ' αυτό; Να θέσετε στον εαυτό σας το εξής ερώτημα: «Ποιος/ποια είμαι τώρα;». Μ' αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αντιληφθείτε τι είναι αυτό που πραγματικά ψάχνετε και επιζητείτε από το συγκεκριμένο ραντεβού. Μόλις βρείτε την απάντηση δεν θα χρειαστεί να πασχίσετε να αποδείξετε ότι είστε τέλειοι.

shutterstock-443007352.jpg

2. Βρείτε μια ερώτηση για να κάνετε στο ραντεβού, που να προέρχεται από τις βασικές σας αξίες

Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε αν οι αξίες σας ευθυγραμμίζονται. Για παράδειγμα, αν η «ευγνωμοσύνη» βρίσκετε στις πρώτες θέσεις της προσωπικής σας λίστας, μπορείτε να ρωτήσετε: «Για τι είσαι πιο ευγνώμων στη ζωή σου αυτή τη στιγμή;». Ένας τρόπος για να καταλάβετε αν υπάρχουν κοινά και αν βαδίζεται στο ίδιο μήκος κύματος.

3. Προετοιμάστε τα ρούχα του ραντεβού σας νωρίτερα 

Καλό θα ήταν να έχετε δημιουργήσει δύο - τρία σύνολα - στολές για πρώτα ραντεβού, έτσι ώστε να μην αγχώνεστε για το τι θα φορέσετε. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως τζιν και ένα  τοπ ή ένα φόρεμα με sneakers οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε άνετα και ο εαυτός σας. 

4. Μην ανησυχείτε για τα μαλλιά και το make-up σας 

Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερπροσπάθεια για να είστε περιποιημένοι. Ένα πρώτο ραντεβού μπορεί όντως να είναι χαλαρό και cool. Όλα εξαρτώνται από το μέρος που θα επισκεφθείτε, ωστόσο ακόμα κι για ένα καλό εστιατόριο μπορείτε να υιοθετήσετε το επιμελώς - ατημέλητο look σας. 

shutterstock-743434732.jpg

5. Φτάστε στο ραντεβού σας λίγο νωρίτερα

Θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο να προσαρμοστεί στην ατμόσφαιρα του χώρου, να χαλαρώσει και να απελευθερώσει κάποια νευρική ένταση. Όσο περιμένετε, μπορείτε να πάρετε βαθιές ανάσες, να κάνετε έναν σύντομο διαλογισμό, ό,τι σας βοηθάει να νιώσετε πιο ήρεμοι και πιο συνδεδεμένοι με το σώμα σας πριν φτάσει το ραντεβού σας.

6. Να είστε επιδέξια ευάλωτοι

Όταν γνωρίζετε κάποιον, είναι σημαντικό να βρείτε ισορροπία ανάμεσα στο να είστε πολύ εσωστρεφείς και στο να ανοιχτείτε υπερβολικά. Θέλετε να δώσετε στο άλλο άτομο μια αίσθηση του ποιοι είστε. Δεν είναι όλα κατάλληλα για το πρώτο ραντεβού, αλλά μπορείτε να εμβαθύνετε σε επόμενα.

7. Ορίστε ένα σαφές τέλος 

Είναι σημαντικό να καθορίζονται όρια σε μια σχέση —το να δημιουργήσετε ένα σαφές τέλος στο πρώτο ραντεβού είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Πριν από το ραντεβού σας, ενημερώστε το άλλο άτομο πόσο χρόνο έχετε να συνομιλήσετε μαζί του. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, όταν παρατηρήσετε ότι απομένουν περίπου 10 λεπτά, ενημερώστε το ευγενικά ότι θα χρειαστεί να φύγετε σύντομα.